Umelé slzy

Príspevok v téme: Umelé slzy
ABCD.

Môžem si raz-dva krát za deň dávať umelé slzy, keď mám nonstop slabší zápal spojoviek (po miernom vetre mám hneď hnis v kútikoch očí)? Pýtam sa preto, lebo umelé slzy sú na syndróm suchého oka a uvádzajú, že sa nemajú používať pri zápale spojoviek. Ale ja mám asi oboje, lebo večer mám zase červené a unavené oči z počítača a prachu. Vopred ďakujem za odpoveď.

erika88

mam dve roboty obe su pri PC, bez umelých slz sa nevyhnem inak by som mala vecer cervene opuchnute oci... pouzivam dennodenne ocutein umele slzy, iba ked mam volno nemusim

MickMc

Problemy so suchymi ocami mam ked spim, rano ich mam niekedy take suche, ze ich nemozem otvorit. Tak som skusal rozne kvapky, su dobre, ale drahe. A tak som sa zamyslel a logicka myslienka sa vzapati zjavila. Co su slzy? Slana voda plus este nieco. Takze som prevarenim sterilizoval vodu a osolil. Teoreticky by mala byt taka slana, ako slzy, kvoli osmotickej rovnovahe. Kazdy snad vie, ake slane su slzy, tak zaexperimentujte. Vodu mam vo flasticke od kvapiek a funguje vyborne. Je to prakticky zadarmo. Neviem, ako dlho taka voda vydrzi cista bez bakterii, ale pripravit ju mozete kedykolvel cerstvu. Je to uplne prirodzene a viete presne, co tam je.
Samozrejme, tato metoda je na zvlhcenie oci, nie na liecenie.

martina1991

na suché oči ja si len kvapkám umelé slzy ocutein, čo sú na kontaktné šošovky, zvlhčia oči a nejaký čas ich mám dobre zvlhčené

RNG

Nuz ja ako fyzik si koloidnu striebornu vodu sam vyrabam na mojom skonstruovanom zariadeni. Podobne malovyrobne zariadenie/generator som kedysi nainstaloval v mojich byvalych obchodoch v Lucenci, udajne tam tu vodu este stale vyrabaju Viac na koloidne stribro najdes cez google.sk pod rng, koloidne striebro.

RNG

Nuz ja si rieasim "syndrom sucheho oka" kvapkanim/striekanim do oci koloidnej striebornej vody. Za par tyzdnov sa mi orvorili dostatocne slzne kanaliky a dnes sa budim s karpami v ociach, tj oko sa cez noc dostatocne zavlhcuje, osetri a vycisti.
Samozrejme zaroven odporucam si zvysovat viralnu imunitu, a to kazdemu, lebo slzne kanaliky su privrete zapalom, ktory sposobuju najma nase v tele vzdy pritomne herpesy
Ine infekcie v oku su v dosledku brhlenia suchych oci, kde si ich naneseme nesterilnymi rukami.

ABCD.

Tak to je ozaj divné, aj Visine Unavené Citlivé oči, ktoré sú bez konzervačných látok, vydržia len 12, max. 24 hodín (dočítaš sa to aj na ich stránke). Potom asi vyhľadám ten Hylo Comod.

Naja85

Neviem skadial mas takuto informaciu, lebo je to pekna blbost. Davam odkaz na moje kvapky, BEZ KONZERVANTOV(doba pouzitelnosti: az 6 MESIACOV po otvoreni):
-odkaz odstránený-

Nerobim si iluzie, ze tie kvapky su rovnake ako moje slzy, ale ked mi pomozu, tak preco nie.