Zvýšený testosterón

Príspevok v téme: Zvýšený testosterón
Lucia1234567

Prosím potrebujem radu. Gynekológ mi našiel zvýšený testosterón. Predpísal mi hormonálnu antikoncepciu. Brala som ju tri mesiace. A teraz ked mi došla, išla som k lekárovi na kontrolu.....povedal mi, že mi ju predíše zas. No ja už takýto spôsob liečby nechcem. Aj som mu to povedala, no vyvrhol na mňa že to sa ináč liečiť nedá, len hormónmi. Je to pravda ? Neviete niekto o nejakej inej liečbe. Už ma ten môj gynekoóg poriadne štve. A ak je iný spôsob, neváham a ihneď si od neho beriem kartu. A ako môže mať zvýšený testosterón vplyv na moju plodnosť. Ďakujem a dúfam, že sa niekto ozve :-)

meri.m

Ad odpovedm:
Poznám pár žien, ktorým lekári tvrdili, že nebudú mať deti, lebo klasická liečba nebola účinná, a neskôr tie deti mali vďaka náhode, joge, bylinkám...
A keď už chce človek silou-mocou chémiu, tipujem, že endokrinológ bude v tejto oblasti vhodnejšia voľba.

RNG

Yam a DIM to mozu napravit v spravnych davkach.
Yam je zdroj diosgeninu, ktoreho ucinna davka ma byt 200 mg. Ucinne znizuje hodnoty prolaktinu a tak umozni otehotnenie.
DIM znizuje estrogenicke a testosteronove hodnoty a zaroven je protirakovinny, davka je 2 x 100 mg denne.

odpovedam

Bohuzial, inak nez hormonalnou liecbou to nevyliecis. Zvyseny testosteron je zly v tom, ze budes mat problem otehotniet. Takze liecbu si daj, aku len chces, ale rozhodne to ries, ak chces mat deti...

meri,.m

Ahoj, máš aj nejaké príznaky, ktoré ti vadia natoľko, že to vyžaduje liečbu? Ja mám pravdepodobne tiež vysoký testosterón, ale lekári mi testy nikdy nerobili, len kamoška robila výskum na diplomovku, a tam som mala asi dvojnásobnú hodnotu, ako bol priemer všetkých zúčastnených báb. Btw. tie, čo užívali HAK, mali vyšší testosterón ako tie, čo ju neužívali. Sama som s HAK praštila pár rokov dozadu po necelých 4 rokoch, za ktoré sa nabaľovali nežiaduce účinky. Bábo zatiaľ nemám, ale myslím, že telo si vlastné hormóny ustráži oveľa ľahšie ako umelé. Skús zájsť aj za inými lekármi, ktorí nemajú z HAK priame provízie; určite to nie je jediná možnosť.