Bolesť pri styku, po preliecenej vaginoze

Príspevok v téme: Bolesť pri styku, po preliecenej vaginoze
sab_123

Ahojte,
velmi dufam, ze mi niektora z Vas bude vediet poradit.
Mám 19 rokov, pohlavne zijem asi rok a pol.
V poslednej dobe (asi pol roka) mam velke problemy s pohlavnym stykom, ktore predtym nebyvali. Zacalo to udajne podla mojej gynekologicky kvasinkami, ktore sa mi za toho pol roka uz 3x vratili, napriek preventivnemu pouzivaniu vyplachov, canesten cremu, dostatocnej hygiene, ale snazim sa vsetko s mierou, predsa viem, ze si mozem narusit prirodzene pH.
Dva mesiace dozadu som pocitila neskutocnu bolest pri styku, ako keby ma niekto vnutri rezal ziletkami. Gynekologicka mi povedala, ze je to bakterialna vaginoza, ktora bola vyvolana tym, ze kedze som mala predtym anginu a nasadene silne antibiotika, tak to mi narusilo organizmus, a vyvolala sa, co podporili znova zopakovane kvasinky.
Nasadila mi liecbu, ktora mi velmi pomohla, momentalne si nespomeniem uz na nazov kremu, ktory som pouzivala, a potom mi preliecila aj kvasinky. Minuly mesiac bolo vsetko perfektne, prezila som aj dovolenku pri mori bez vratenych kvasiniek, nic ma pri styku nebolelo (a to bol priam kazdodenny), no tento mesiac sa mi po mestruacii znova vratila ta neznesitelna bolest pri styku, no uz to nebolo sprevadzane neprijemnym zapachom ako od ryb, ako pri predchadzajucom probleme.
Moja gynekologicka ma prave dovolenku, a ja neviem co mam momentalne robit, trva to asi 3 dni, v pondelok ma prist do prace, tak chcem ist za nou, ale uz si pripadam ako pako, ked som tam kazdy mesiac, cize uz neviem ci nieje chyba len vo mne, alebo aj ona sa moze zmylit.
Neviete mi nejako poradit, ci ste nemali rovnaky problem? (napr. pri kvasinkach niektorym zenam pomohol biely jogurt, nemate aj vy nieco "zarucene" proti takejto bolesti?)

vopred dakujem za odpoved, strasne mi pomozete!

Ivka 1

Neviem Sab ,či je Tvoja otázka ešte aktuálna ale bolo by potrebné opakovane
urobiť kultiváciu na prítomnosť škodlivých patogénov v pošve.Je možné,že už tam nie sú kvasinky ale napr.streptokok alebo stafylokok.V každom prípade sa zameraj na kvalitné probiotiká : užívať perorálne a aj vkladať do pošvy. Na zahojenie sliznice pošvy je veľmi dobrý krémik aloe vera gelly. Pomáha aj pri svrbení a zároveň lubrikuje , takže aj pohl.styk je oveľa šetrnejší a nevznikajú pri ňom trhlinky v sliznici pošvy,ktoré sú tiež veľmi bolestivé.Ešte taká otázka: partner bol tiež preliečený ?

lencika

ahoj, moja kamoska mala tiez taketo problemy to naozaj nemusi byt len gynekologicke, ona musela zmenit stravovanie vadila jej nejaka latka a tiez musela brat nejake tabletky na imunitu, viem ze ona pouzivala aj tabletky canesten gyn kombi to jej to trochu potlacilo, ale kedze to nebolo gynekologicke no vyskusaj

StelaAA

Ahoj, spomenula som si na svojich 19nast ked som citala tvoj prispevok :) u mna sa opakovane mykozy zacali podobne, doktorka sa to snazila liecit, niekedy bolo dobre, niekedy horsie, vtedy som bola u doktorky kazdych 6 tyzdnov. No a az po rokoch sme sa dopracovali k tomu ze v com je vlastne problem - moja imunita. Dala mi lieky proti mykozam, a ja som si povedala ze vyskusam k tomu aj Wobenzym, co su enzymy. Tie som brala niekolko tydnov podla "navodu", a to uz su 2 roky ako som sa takto preliecila a mykozu som mala len raz. Co je podla uplne wow oproti predchadzajucemu stavu :)