Diabetik, čo sotva je, nie je urgentný prípad?

Príspevok v téme: Diabetik, čo sotva je, nie je urgentný prípad?
Meretseger

Pred pár dňami som sa bola objednať na gastro, dali ma na pondelok, však sa zdalo, že to už nejak zvládnem... Ibaže ani nie, teraz už sotva zjem aj tie banány a sucháre, na ktorých som cca dva týždne, radikálne znižujem dávky inzulínu, schudla som na 51 kg a vôbec, asi umieram (nie, to nemyslím vážne). Takmer určite je to psychického pôvodu, na budúci týždeň zas skúšky, tak jasne, už mi zašibáva... Tak som hupsla na gastro s tým, nech ma vezme ako urgentný prípad, ibaže to vraj nie som a sbohem a šáteček, príďte v pondelok. Nechcelo sa mi tam s ním hádať, tak som odišla, ale čo myslíte, bol to správny postup?

Meretseger

Nuž, tak som šla dnes na to gastro, roztrasená ako ratlík a biela ako sneh, ale už som sa do toho zahryzla, tak predsa nepustím. Nuž, ordinoval iný lekár, desne sympatický (do ktorého som sa okamžite zamil... no dobre, srandujem XD), hoci ani ja som za ním nešla s "jeden deň sa idem len objednať a o tri dôjdem, že asi umieram" -_- Bože, ako som mohla byť taká lama?
Nuž, po typických otázkach sa šlo na hadicu do žalúdka... a sakra... Snažila som sa pôsobiť akoby nič, ale bolo jasne vidno, že som celá mimo, priam na infarkt, tak sa ma sestra celkom zlato spýtala čosi ako: "Miláčku, vy sa celá trasiete, to sa tak bojíte?" A ja: "Ehm, nie, len som trošičku nervózna..." :D Ešte aj lekár ma začal upokojovať, že to bolieť nebude, neublížia mi, a ak to nepôjde, tak ma nevyšetria, no bože. Musela som pôsobiť úžasne XD Každopádne tú hadicu do mňa nejak narval (verili by ste, že človek dokáže vydávať také zvláštne zvuky?), bože, cítila som sa ako štopaná hus. Choďte si to skúsiť, milovníci foie gras.
Výsledok bol každopádne úžasný, žiadne ochorenie nezistil, len nevylučuje "diabetickú autonómnu gastropatiu" (čo to je, prosím?) a samozrejme ani tie nervy, takže koľká radosť, do konca augusta (t.j. konca skúškového) budem asi na banánoch. Rada: eliminujte stres. Ha, doctor, to ešte nepoznáte mňa. A o mesiac výsledky na Helicobactera.
Ako dlho môže človek vydržať normálne fungovať na banánoch, jogurtoch a občas kúsku niečoho normálnejšieho?

Meretseger

Cindy - Ale vieš, problém je v tom, že mne sa do toho učenia nechce už teraz... A čo budem robiť po roku, však to už sa nedokopem do ničoho. Chcela som ísť pôvodne až po roku od maturity, však prijímačky by neboli žiaden problém, ale vedela som, že by sa mi už maximálne nechcelo.
RNG - Takže to fakt nemusí byť iba z nervov? Jejda, plašíte ma. Teraz si začnem namýšľať, že mám minimálne rakovinu v záverečnom štádiu :D (žartujem,).

RNG

Travenie je vec najma kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik. Chubajuce sa da doplnit.
Nervy sice mozu sposobit traviace problemy, ale nie take, ako opisuje meretseger.
Inac na uklludnenie je dostatok prostriedkov, od napr zmesi vitaminov B pod nazvom stress B az po L-theanine, davka 2 x 400 mg, ktory ukludnuje ale neuspava.
A samozrejmemsu aj ine "triky" na to pozri cez google.sk pod rng, stres. Ja pouzuivam napr kombinaciu Stress B a thaichi, obcas aj L-theanine, ked mam "vyskocit od nervozity z koze".
Moja zena zase pouziva obcas vytazok zo st John's Wort, kde je v narazovej davke 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu.
Na ukludnenie criev mozes brat aj GABA, 2 x 500 mg, ked ho creva z nejakeho dovodu nevyrabaju dostatok

Cindy35

meret, kasli na skolu ak mas problemy zdravotne, dokoncis to neskor ked uz budes ok. praca ani skola nestoji za znicene zdravie. a hlavne oni sa o Teba nepostaraju ked to budes potrebovat

Meretseger

Jasné, nosím hroznový, normálny cukor a džús, to sa mi už suppa osvedčilo. Ale fakt mi už hrozia nemockou, keďže mama si myslí, že nastane to, čo minule, teda čo si myslela, že nastalo, t.j. kvôli mizernej strave sa zas dostanem do parádneho hypa, čo však malo trochu iné príčiny, že jo -_- Tak už som sa pýtala vedúceho katedry, či sa dá prerušiť štúdium aj uprostred skúšok - vraj dá (ten musí byť zo mňa tiež nadšený, keď mu večne vypisujem o hospitalizáciach, tak aby bol taký zlatý a dal vedieť kolegom :D), ale neplánujem to využiť.

Maoam

Meretseger: vsak uplne v pohode, ja sa iba pytam, aby mi boli jasne veci, zvlast u ludi, ktori toho mali viac alebo este stale maju vela, o to viac je potrebne sa pytat dokladne, aby sa to dalo spravne zaradit

takze streckuje ti zaludok kvoli nervom, ktore mas zo skusok, ok

blbe je, ze si diabeticka, to vies aj sama, ak sa dostanes do hypoglykemie, budes mat sakra problem, zvlast ak nebude niekto na blizku a ak bude nezvladnutelna (tebou), nosis vsade aspon co mas, so sebou? sladke a tak...nech uz teda stastlivo dostudujes...

Meretseger

Ale Maoam, ja to nerobím schválne. Proste mi nechutí jesť a žalúdok mi netancuje breakdance momentálne už len pri tých banánoch a jogurtoch. Myslíš, že sa mi páči ten prudký úbytok váhy? Však ja viem, že takto sa nechudne, že len čo začnem jesť normálne - a nemysli si, prosím ťa, že o to nestojím -, tak sa mi to vráti aj s úrokmi. Je možné, že fajn to bude v tej chvíli, ako bude po skúškach, lebo je síce možno trapné, že nervačím ako cvok kvôli nejakým skúškam na VŠ, ale je to tak, bohužiaľ.
Moja výška je 160 cm. A smrťou to skončiť neplánujem.

Maoam

Meretseger a ak sa smiem s dovolenim opytat - PRECO toto akoze robis, o to viac, ze si diabeticka a vies, ze tieto excesy mozu skoncit smrtou, ak ti niekto urychlene nepomoze v zmysle RZP?
Aku mas motivaciu, co ta vohnalo spät do PPP-recidivy, do chudnutia atd. (neviem ani, aku mas vysku), hazardujes so zivotom ako malokto.

PRECO? Co tym sledujes?

Meretseger

Dnes sa dá, i keď s jedlom som na tom stále tak isto, nejaké tie banány a jogurt - včera som si na skúšku dala fazuľku so strúhankou a už aj po tom mi bolo blbo, tuším skončím celý život na banánoch, juch! Tá strata hmotnosti je strašná, však som teraz pozerala, že to boli 2 kg za týždeň, onedlho sa vyparím :)
Mama sa mi už vyhráža nemocnicou. Pfft :(

Maoam

Mer, este k tej PPP: no tak to mi napadlo ako prve u teba, lebo v suvislosti s BAP, Borderline a Co. a viem, ze si ju mala a teraz za kratku dobu dole 5kg, jes v podstate skoro nic...no logika...nepusti.