Tabletka po a rozhodnutie co dalej

Príspevok v téme: Tabletka po a rozhodnutie co dalej
tanyx

Mam problem neviem si rady ci vziat tabletku po alebo nie. Moj priatel a otec mojho syna si pri sexe nedal pozor a potom mi povedal ze mam ist na injekciu k lekarovi. Že on so mnou zit nechce ze sa ma boji. Problemom je totiz to ze ja mam pozicku zijem so synom sama nemam rodicov ani inu pomoc takze ked peniaze nevychadzali musela som to riesit takto. Este prednedavnom mi navrhoval spolocny zivot no po tom co sa stalo toto mám pocit ze v nom nemam jasno.Az by som ostala tehotna neviem ci by som to financne sama zvladla ale druhej strane uz som pred styridsiatkou teda ked uz biologicke hodinky tikaju.Doteraz som stale dufala ,ze raz budeme rodina....ale asi to nema vyznam...poradte

Blondula

nedal si pozor ?? tak pre istotu si si mala kupit tu tabletku PO...inak nerozumiem,ako je mozne,ze dvaja si nerozumeju,neziju spolu a aj napriek tomu sa spolu vyspia a este aj takto nezodpovedne !!

Jessi_1111

Iba Katka - @ Myslím, že ,,tanyx" to myslela tak, že s ním má syna ale nie sú zobratí.

A tanyx - prosím ťa, váš vzťah poriešite neskôr, teraz je dôležité zistiť, či čakáš bábätko. Lebo ak si naozaj tehotná, tak tú "tabletku po" určite neužívaj... Je to nevinné dieťa, nezaslúži si smrť, určite by si sa zvládla o neho postarať. A keby nie, tak sú možnosti naozaj ako detský domov, ale stále by žilo... A keby si na ten potrat predsa len šla , do konca života by si zaspávala s pocitom, že si niekoho zabila, lebo podľa mňa je to vražda. Odo mňa toľko a ozvi sa!!! Samozrejme držím palce aj prípadnému dieťatku aj vám...

Iba Katka

Ja neviem či ja som hlúpa alebo čo ale ja to vôbec nechápem.

"Mam problem neviem si rady ci vziat tabletku po alebo nie. Moj priatel a otec mojho syna (čiže už máte nejakého syna?) si pri sexe nedal pozor a potom mi povedal ze mam ist na injekciu k lekarovi (aká injekcia, ked si riešila tabletku?). Že on so mnou zit nechce ze sa ma boji (on sa ťa bojí a máte vzťah?). Problemom je totiz to ze ja mam pozicku zijem so synom (koho je vlastne ten syn?) sama nemam rodicov ani inu pomoc takze ked peniaze nevychadzali musela som to riesit takto. Este prednedavnom mi navrhoval spolocny zivot no po tom co sa stalo toto mám pocit ze v nom nemam jasno.Az by som ostala tehotna neviem ci by som to financne sama zvladla ale druhej strane uz som pred styridsiatkou teda ked uz biologicke hodinky tikaju (myslela som, že tie tykaju len ženám čo deti nemaju žiadne).Doteraz som stale dufala ,ze raz budeme rodina...(a zase: čo ten syn?) ale asi to nema vyznam...poradte"

Fakt nechápem

zewa

Riesite tu potrat a neviem co. Ved ani nemusi byt tehotna!
Najprv by bolo dobre zistit, ci je treba nieco riesit v oblasti tehotenstva. No aspon vies, ze tvoj vztah asi nebude moc pevny. Skuste si pohovorit. Ved ste dospeli. A preco vlastne nie ste rodina? Preco ste spolu nezostali, ked mate spolocneho syna? Boli problemy uz aj vtedy? Je dobre vstupovat dvakrat do tej istej rieky? V skutku zlozita situacia.

tabletpo

čo je pre dieťa lepšie - smrť alebo detský domov? rozhodne tá druhá možnosť, lebo vtedy ostane nažive. Takže ak matke ide naozaj o dobro dieťaťa, nespôsobí mu smrť, ale dá ho napr. na adopciu.

Meretseger

Ah, zas tí moralisti... K čertu s vami.
Situácia každopádne zaujímavá, ale dieťa si nezaslúži ani to, aby skončilo v detskom domove, alebo kde, lebo to nezvládneš ťahať, takže súhlasím s prvým príspevkom.

tabletkapo

mala si na to myslieť skôr. Ak by si otehotnela, bolo by morálne neprípustné, aby za to životom zaplatilo nevinné dieťa. Tabletka po totiž môže spôsobiť potrat, ak už pred jej užitím došlo k oplodneniu (spojeniu vajíčka a spermie).