Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?

Príspevok v téme: Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Barunka

Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...

sanzu

Nečítala som všetky príspevky, ale napíšem konkrétne zo svojho života. Ja som tiež vyhranený introvert. S ľuďmi vychádzam veľmi dobre, ale najradšej som sama. Vtedy sa cítim najlepšie. Aj preto som sa pred rokmi rozhodla, že sa presťahujem na samotu. Žijem takto už 6 rokov a som veľmi spokojná. Chovám zvieratá. Živím sa predajom kozieho mlieka, syrov, ustajňujem kone. Plne mi to tu vyhovuje, kľud, pokoj a nezávislosť. Ľudia ma nijako neodsudzujú, skôr obdivujú, že to všetko zvládam sama. Je to o tom, že takto žiť chcem, som s tým stotožnená.

divocina1

Veru taky zivot by som aj ja chcela :-) ked som si uvedomila ze na tu liposukciu a plastiku si zo slovenskej minimalky nenasetrim a nikto ma nebude chciet lebo vyzeram ak0 vyzeram pojdem aj ja do hor a budem zit ako solistka ruskeho baletu na samote :-) dam si tam aspon to zostihlujuce zrkadlo od janka nech sa citim lepsie :) samozrejme nemozem zabudnut moju lekarnicku s pirulkami :-)

Romuluss

Obcas ta pretiahnem obcas ty mna, sak aj to treba. Dreva tu je aj kacky je kde chovat. Nemocensku ti vybavim aj socialku aby si to nemala drahe. Ide o to aby si mala rici aj cici a vedela trocha variť. Ak nevieš naučim ťa. Ps. Srnky nam tu chodia pod oblok tak tie chovat netreba.

Mirec40

Aj moja manželka tak žila kedysi.. utekala za prácou do zahraničia a skončila na nákladndej riečnej lodi.. bola tam sama žena, len pár námorníkov.. Nakoniec sa aj tak vrátila medzi ľudí. Obaja sme introverti, ale spolu nám je dobre, nevyhľadávame spločnosť, chodíme do hôr, a tam, kde je málo ľudí, ale je fajn nebyť úplne sám.

loner

ahojte. co hovorite na takyto sposob zivota. v nasledujucom prispevku odoslem aj odkaz na inu diskusiu kde sa to tiez prebera. ak mi to zmazu neva. tato tema moze pokracovat.
stale rozmyslam ze budem zit sam. uplne pravda nie lebo urcite aspon s nejakymi ludmi by som musel prichadzat do styku. ale chcem ludi od seba odstrihnut co najviac ako sa da. nechcem ani rodinu nikoho. nie som neznasanlivy ale ludia ma unavuju. vzdy ked som aj s malym poctom tak ma zavalia svojimi potrebami starostami radostami a vysavaju mi energiu
www.youtube.com

Kos

Toto snáď ani nie je možné,sakra ľudia,opýtala sa jednoduchú jasnú zrozumiteľnú otázku,či a keď áno-kde existuje miesto, kde sa dá v klude podla seba žiť a postarať sa o vlastnú existenciu spôsobom,ktorý si zvolí sama, a sprostý slovenský národ už aj súdi a poučuje, nikdy nenadávam,ale toto je už vrchol drzosti,čo si dovolujete ju poúčať a súdiť,sakra,keď nechcete a hlavne neviete odpovedať na konkrétnu jednu jedinú otázku kde??? tak čušte mudrlanti, to vám všetkým ide-súdiť a vlastné životy máte rovnako úbohé,možno 90% ľudí sa hrá na spokojných a šťastných a v skutočnosti im plače vnútro,tak sa tu nehrajte na Bohov a pozrite sa do svojich životov a životných rozhodnutí,ak jej neviete odpovedať na otázku nelezte sem!!!!!!!!!!!!