Yadine a pleť

Sandraa22

Na slnko ja s pletou nemozem, mam alergiu na slnko. stravujem sa zdravo ,pijem denne niekedy aj viac ako 3 litre..tie vysetrenia som zvazovala aj roucatane,a zatial(musim poklopat)ta plet je zhorsena tak,ze mam par zapalenych na licach ,nos ,celo a potom po celej tvari take co nevidno,je ich poznat len na dotyk alebo pri inom svetle, ale milie to nie su.na plet nepouzivam nic drazdive a urcite si ju nedrhnem a vyrazky zasadne nevytlacam, potom je to len horsie.momentalne mam od koznej eryfluid,neviem ci pomaha lebo vyrazky mam stale na miestach kde si ho natieram,ale aspon tlmi zapal.chodim aj ku kozmeticke,ale to mi od nej pomoze tak na 2 dni a som tam kde pred tym.mrzi ma to,ze na chloe som mala dokonalu plet,o ktoru som bojovala 5 rokov!viem ze hak akne nelieci,ale beriem ju aj kvoli nechcenemu otehotneniu,na kondomy sa nespoliaham,a ine formy antikoncepcie po precitanych forach o telieskach,naplastiach a podobnych veciach mi je viac nez zle. jedine co chcem vediet je, ze po kolkych mesiach yadine niekomu pomohla na plet.aby som vedela ci cakat alebo ju zmenit kym to nie je este horsie

ebi777

ja sa zdravo stravujem, nebudem teraz opisovať, že ako, ale kto chodí na toto fórum, tak som to už viackrát detailne opisovala,,
a napriek tomu som mala akné,,,
samozrejme naďalej sa tak zdravo stravujem, nie kvôli pleti, ale pre moje telo ako samotné :))

ale musím dodať, že toto stravovanie, pod. ako si ty opísala, vynechť mliečne výrobky.... atď. mi trošku zmiernilo akné, nemala som až také veľké hnisavé ložiská,, ale pravda nevyliečilo...

dobrarada123

@ebi777: ma spravdu s vysetreniami

ale mne sa akne po vysadeni HAK envratilo vdaka tej zivotosprave co opisujem :)

zaroven to pomaha na peknu postavu :)

dobrarada123

tak ti drzim palce anj ti ta HAK nesposobuje tie ine negativa...mne zacala, nie je to sranda. teraz to encitis, ale v buducnosti sa to vzdy na organizme odrazi.

Vyskusaj nejest kravske mliecne vyrobky (zahlienuju). Ked obcas si dopraj ovcie napr.

Zdrava strava a opalovanie na slniecku isto pomozu, mne pomaha Slnko na plet stale :) -- bacha pri tom, ci sa mozes opalovat s kremom, ktory si natries na tvar.

A vyskusaj tie cajhe co som ti pisala. Vsetci do teba trepu lieky a kremiky ale akne je aj vec organizmu, treba precistit pecen, viem, o com hovorim, ja som sa z akne dostala aj tymito sposobmi :)

akne zhorsuje aj stres. Ten eliminujes zelenym cajom, mätovym, kamilkovym, materinou duskou...tak ci tak mas vypit 2-3 l tekutin denne tak sup na cajiky :)

dalsia vec: nepouzivaj zbytocne agresivne pletove vody a gelu na cistenie si davaj co najmenej. Neprehanaj toi s cistenim pleti, lebo sa zacne mastit ako na truc. Nevysusuj ju.

Ale hlaven teraz ked je teplo slnko chodievaj vonku sa opalovat s dobrym SPF.
good luck

ebi777

HAK sa akné nelieči, zbytočne ti rozhádže hormóny po vysadení

je potrebné zistiť, či nemáš v tele nejaký zápal, že či práve toto nie je koreň problému čo sa týka pleti

treba navštíviť gastroenteorológa pre vylúčenie alebo potvrdenie zápalu žalúdka, z rôznych príčin (akné môže byť spôsobené aj infekciou helicobacter pylori, atď)

ďalej treba vylúčiť hnisavé vačky po koreňami zubov

vylúčiť skrytý zápal čo sa týka ORL...

ak toto všetko bude negatívne, môžeš skúsiť liečbu Roaccutanom, tiež je to svintstvo, ale nie väčšie ako HAK, kažýdopádne s porovnaním roaccutane odstráni na trvalo akné,,, a pri HAk sa akné zväčša vráti po vysadení

Sandraa22

Ja som sa ,a stale sa liecim aj u koznej uz 5 rokov, chloe som mala nasadene na hormonalne akne v okoli ust ,na ktore nic od koznej nepomahalo a sama mi ju doporucila,alebo roucatane ,ten som nechcela.Za tu dobu som vystriedala uz XY pripravkov na plet. Tie ktore mi pomohli na 1-2 roky som dostala alergiu pretoze sa tak dlho brat nesmu.Pripravky z drogerie mam tiez odskusane, vsetky znacky, a robili mi skorej zle ako dobre, tak isto aj drahu kozmetiku z lekarne. HAK mam okrem ineho aj proti nechcenemu tehotenstvu.A okrem zhorsenej pleti nemam neziaduce ucinky

dobrarada123

btw HAK sa predpisuje zenam, ktore maju akne z hormonalnej priciny.
su zeny, ktore ju maju z priciny v pazeraku/inych traviacich problemov, daj si vysetrit toto, ci ta HAK nakoniec nie je uplne zbytocna. V atomto pripade by bola na nic.

Yadine a Yasminelle vyraba rovnaky vyrobca preto to varovanie :) na pelt mi pomohla Diane 35, ale ta je uz vo Francuzsku zakazana a druhy X by som ju nebrala- mala som depky, bola som naliata vodou atd. JEdiny benefit bola pelt. Musela som ju rpe zhorsujuce sa problemy vysadit.

dobrarada123

ja mam aj dost negativne skusenosti, po Yasminelle som dostala dost depku a VYPADALA MI POLOVICA VLASOV NA HLAVE!!!z nej! zalozila som to tu vtedy (cca 3 roky dozadu) na tomto fore ze vypadane vlasy z a nazov HAK, a predstav si pridali sa ku men dalsie zeny!

mne sa plet zlepsila aj inymi prostriedkami ako HAK, pijem caj na precistenie krvi, napr. ostropestrec mariansky, rakytnik resetliakovity (oba max. 2x denne! ) a pomahaju :) na plet som v cas eblbeho akne mala Eclaran (dost silny , ale ucinny krem) a potom po zlepseni uz pouzivam kadeco z opbycajnej drogerie, napr. Garnier. Zlepsilo sa mi vynechanim mliecnych vyrobkov (mam aj tak alergiu na laktozu ) a upravcou stravy, tiez som z toho zrejme vyrastla uz neis iom v takom veku . Doteraz mam mastnu plet, ale len mierne tak aspon da mi oddialia vrasky :))

kamoske nepomahalo nic, dala sa na radikalny Roacuttane, ma vela negativ, ale plet ma odvtedy super.
Sama si zvaz do coho pojdes, ale su aj ine veci ako HAK, co ti mozno nepovedia, lebo tolko na tebe nenaryzuju cash.
good luck! :)