Kĺby prestali bolieť

Príspevok v téme: Kĺby prestali bolieť
AlžbetaHolá

Mám 41 rokov. 17 rokov som trpela na artritídu, piaty rok som na invalidnom dôchodku. Pred rokom mi lekár navrhol biologickú liečbu. Pred konečným rozhodnutím som chcela ešte vyskúšať nejakú prírodnú metódu liečby. Po zhliadnutí jednej relácie s doktorkou Albertovou som sa minulý rok ku nej objednala na vyšetrenie. Po tom čo ma vyšetrila mi ale povedala že s tou liečbou aby sme ešte počkali a odporučila mi diétu. Teraz z odstupom asi roka musím priznať že som od nej odchádzala s veľkými rozpakmi. Tak ma napadalo, čo už len mne môže pomôcť aká diéta keď mi nepomohlo toľko liekov a dokonca ani hormóny. Keď mám úprimne povedať ani som tú diétu neplánovala držať. Ale manžel aj sestra mi hovorili, že nech to vyskúšam, veď za to nič nedám. Tá diéta sa mi zdala trocha prísna a komplikovaná. Ale tie silné bolesti v celom tele boli už také hrozítánske, že som si povedala že vyskúšam.
A potom prišlo náramné prekvapenie. Asi mi to nebude nikto veriť, ale naozaj už po pár dňoch sa moje bolesti úplne viditeľne zmenšili. Jedného rána som si skrátka uvedomila, že ma všetko bolí oveľa menej. Predtým som si cítila každučký kĺb, hlavne silné bolesti v zápästiach a každučký prst. Skrátka celé ruky strašne ubolené. Keď som sa chcela napiť tak som musela držať pohár obidvomi rukami. A odrazu sa mi strašne uľavilo. Predtým som od bolesti krívala, zrazu som chodila bez problémov.
Ale aby som to tak nenaťahovala. Držím už diétu skoro rok. Moje problémy sa takmer celkom skončili. Žiadne lieky už neužívam. Je mi už úplne jasné, že príčinou mojich ťažkostí bolo jedlo. Lebo keď náhodou z nejakého dôvodu tú diétu poruším, už o dva tri dni cítim v kĺboch bolesti. To ma dostatočne presvedčilo o tom, že diéta je pre mňa tou najlepšou metódou liečby. Bola som na pravidelnej kontrole u lekára a teraz prídem o invalidný dôchodok. Nevadí mi to, máme veľkú záhradu a humno. Konečne tam môžem začať robiť, čo ma v mladosti vždy bavilo. Ostanem zatiaľ doma. Rozhodli sme sa s mužom, že začneme chovať hydinu a chýbajúce peniaze si takto sami nahradíme.
Začal sa pre mňa nový život bez bolestí a obmedzovania. Tento príspevok píšem pre tých, ktorý majú tiež problémy s kĺbami a vyskúšali už veľa metód liečby. Skúste diétu, ja verím že aspoň niektorým z vás to môže pomôcť. Život bez bolestí je nádherný. Je veľa jedál ktoré som mala rada a teraz ich jesť nemôžem, ale dá sa to vydržať. Hlavne keď si uvedomím, že sa ráno budím bez bolestí a celý deň môžem robiť to, čo sa mi zažiada. Len jedna vec mi stále vŕta hlavou. Prečo mi toto neporadili tí doktori, u ktorých som sa tak dlho bez úspechu liečila.

dietačka

Áno, tomuto úplne verím. Aj mne vysadenie mlieka z jedálnička odstránilo ekzém, s ktorým som sa trápila desaťročia. Moju kožiarku vôbec nenapadlo navrhnúť mi diétu. Veď prečo aj, tých liekov čo mi napredpisovala a z ktorých mala dobré provízie. Aj pani Albertová mohla ísť touto cestou. Ale že zvolila iný prístup, to jej slúži ku cti. Diéta síce nie je vždy príjemná, ale keď pomáha, treba ju vyskúšať.

bazalkova

nemyslim si ze je to take jednoduche a zabera to u kazdeho. s dietami je to podla mna ovela komplikovanejsie. ja aj mama sme boli tiez pacienti pani albertovej. obidve sme k nej isli hlavne kvoli nadvahe a mama mala aj ine zdravotne problemy. a ano, odporucala nam dietu, ale kazdej celkom inu. a to sa hovori, ze mama a dcera maju rovnaky metabolizmus, ved aka matka, taka katka. ale nam nikdy rovnaka dieta nepomohla. keby to bolo take lahke ze pri rovnakej diagnoze by mali vsetci drzat tu istu dietu, tak uz by davno kazdy vedel co je na co dobre.

AlžbetaHolá

Ale ja som svojím príspevkom nechcela rozprúdiť debatu o pani Albertovej, ale chcela som skôr povedať ľudom ktorý majú tiež nejaké bolesti kĺbov, aby vyskúšali nejakú diétu. Možno aj tú, akú držím ja, čiže bez mlieka a múky. Veď ak by im to mohlo pomôcť, tak prečo by som neporadila. Je to bez liečby a bez peňazí za lieky. Mňa tie lieky čo som užívala od lekárov stáli nemálo peňazí a invalidný dôchodok je mizerná almužna. Z toho sa to zaplatiť nedá.

AlžbetaHolá

Mne je ťažko sa k tomuto vyjadrovať, lebo ja som od nej lieky žiadne nemala. Ale podľa toho ako sa ku mne obetavo správa celý tento rok čo pod jej dá sa povedať že dozorom držím diétu, tak usudzujem, že takáto je asi ku každému svojmuu pacientovi. Veď mi už za tú dobu napísala desiatky mailov a koľko ich musela len odo mňa prečítať. Je to obdivuhodný človek. Neviem či by som ja mala s niekým cudzím toľko trpezlivosti. Toto si na nej veľmi vážim.

ambrozia

bodka 1, neviem o Albertovej nič, ale jedna pani ju v nejakom príspevku spomenula, že sa u nej liečila 3 roky na depresiu, išlo to dosť do peňazí, ale že vraj ju vyliečila.

srdcovka

Deria, su aj smutne pribehy a nie kazdy je exhibicionista a potrebuje sa vykecavat. v mojom pripade to nie je take priamociare ako u Alzbety, takze ak dovolis necham si svoj zravotny problem aj ked mal stastny koniec pre seba. a idem uz spat, rano skoro vstavam.

srdcovka

asi si nemusis robit starosti, pochybujem ze by si od teba nieco zobrala. ona neberie ani prezenty ako su bonboniery kavu atd. ak donesies vrati ti to naspat. ja som jej raz nasilu nanutila sacok caju co som sama nazbierala bylinky a ledva som ju ukecala aby mi to nestrcila naspat. ale bolo mi jasne ze uz druhykrat by som s nicim nepochodila. ona to nema rada.