Naladovost mi nici vztah

Príspevok v téme: Naladovost mi nici vztah
Naladka

Naladova zena- poviete si nic nove pod slnkom. Mam vsak pocit, ze u mna to presahuje hranice unosnosti.A trpi tym najma moj priatel. Nici nam to inak velmi pekny vztah. Najprv som bola naladova len pred mojimi dnami (menstruacia). To partner samozrejme toleroval. Dnes sme z toho obaja mimo...on preto, ze som neznesitelna, ja preto, ze to nedokazem ovladat, vela veci ma vie vytocit, rozculujem sa nad debilinami. Mam pocit, ze bud ma ovladaju hormony alebo som nacisto psychicky chora :-( Venujem sa praci, kde musim byt perfektna, stale som v strese, ale to mi vyhovuje, som zvyknuta. Len mam pocit, ze potom istu dokonalost a chapavost pozadujem aj od partnera. Uvedomujem si, ze ani ja, ani on nie sme dokonali....ale ked mu nedochadzaju obycajne veci, tak ma ide roztrhnut- nenapadne ho prist mi pomoct ku vlaku s tazkymi taskami, upratat si obcas sam po sebe..Niektori by mi poradili zmenu partnera,ale to ja nechcem. Problem je na mojej strane- neprimerane riesim situacie. Zazil niekto nieco podobne? Ako zmenit moju naladovost? Dakujem

Logitech

To mas pravdu ze sa dost míňame.
Ale zase ako vravím, ja každý večer o 10 idem pre ňu do práce. Takže to "šetrí" čas. Je skor doma a tak skocime niekam na kofolku, pivo.
Obcas na to trochu frfle ze miname peniaze po podnikoch, tak potom zase z casu na cas kupim vinko a ked ju priveziem, tak si dame doma vinko, pokecame.
Ňu ňu ňu v posteli a je 12 popripade jedna rano a ide sa spať.
Ja ráno vstávam o 7. Tak ona si dá tú námahu a ráno vstane, nachystá mi cosi na jedenie do práce, takze tam mas cca hodku zase spolu.
Ona si potom lahne a drichme este do 10-11, ako potrebuje.
Obcas sa zastavim na obed doma. To uz je jedno ci to navarim ja den predtym, alebo ona doobeda.
Celý deň sme spolu iba v sobotu. A v nedelu ide zase poobede do prace.
Určite to ovplyvnuje náš vztah. Lebo ked je poobede celych 6 dni v kuse, je rada ze si oddychne. A ta sobota je jediny den, ked mozme niekam spolu ist (kupko, bouling, ist sa najest niekam do dobrej restiky 30-40 km od bydliska, navstevy, park).

Čo sa týka tých opačných názorov, tak tie máme v podstate aj mi. Vždy je to len o tom že by ste sa mali dohodnut.

Naladka

Logitech, ved to je normalne, ze sa niekomu nechce. Ale v nasom vztahu je takto vela veci, kedy sa mu nechce, alebo ma na to opacny nazor a mna to rozculuje. A stve ma, ze to nedokazem riesit s kludom. Ale odkedy som zalozila tuto temu, tak som ani raz nevybuchla a nemala prehnane reakcie :D Tak sa zo seba tesim. A myslim stale na vydych nadych a pocitanie do 10 :)
A vy sa asi dost minate, ked pracujete takto jeden po druhom, nie? Ideal je, ked partneri pracuju v rovnakom case a v rovnakom case sa aj vracaju domov. Neovplyvnuje to dako vas vztah?

Logitech

Ja pracujem rano, priatelka, teraz uz manzelka (cca 2 tyzdne) iba poobede.

S tymi kuframi sa ti ale dost cudujem. Ja pracujem rano, manzelka iba poobede a mne sa obcas stane ze pre nu nejdem autom ked konci z prace. A to ma 30 min pesi. Viem ze sa namaka a chcem aby bola skor doma nielen koli mne, ale aj nej.
To neriesim, ze by tahala nejaky nakup z obchodu. To riesime spolu (nema vodicak).
Nehovorim, ze som tip top partner, ale nie vzdy sa mi chce povysavat, umyt riad, oprat, uvarit, ale za to ma nejak nikto nesekiruje. Proste ak sa mi nic nechce, ze pridem z prace uplne vyflusany, sadnem k telke a cumim do toho ako teliatko, alebo si zapnem pocitac a hram do vecera aby som proste vypal, ale vzdy si najdem cas aby som ju o tej 10 vecer siel vyzdvihnut.
Nepocitam do toho pripad, ze mam nejaku navstevu o ktorej vie a ze bude chlapska a ze si dame do nosa, lebo sme sa dlho nevideli, ale to je raz za uhorsky rok, respektive ak zabudnem vypat svetla na aute a proste nenastartuje (co nie je zase casty jav).

Naladka

Logitech, ja si takto vlacim kufre uz 3 roky....za ten cas mi bol pomoct len par krat. Uz ho dokonca aj jeho mama na to upozornila, ze je hlupe od neho, ked mi nepomoze. Ale jemu to nedochadza....A takto je to vo vela veciach. Ja to uz nedokazem zvladat a vybuchujem kvoli tomu....
A dakujem za clanky, precitam si :)

Logitech

Nechcem riesit ci ho mas zidealizovaneho, ale urcite by som nenechal zensku sa vlacit s tazkymi vecami.

Nejde o to či prácu ťaháš do vzťahu, ale že ju máš stále v hlave.

Mrkni toto
článok
www.syndrom-vyhoreni.psychoweb.cz

+ test
www.psychotesty.psychoweb.cz

Naladka

Dakujem opat za odpovede.
Agnes, to s tymi kuframi bol len priklad, jeden z mnoha, ale bohuzial je to tak. Najma v tomto teple som strasne rada, ak mi pride pomoct. Za cele leto bol len raz....On vie velmi dobre, ze mam vzdy toho vela. Aj sa ma to vzdy dopredu opyta, ci mam tazke veci. Ale tam to konci. Prosto ho nenapadne, ze by mi mohol prist pomoct. Neviem ci ho nemam zidealizovaneho. Snazim sa chapat aj ja jeho, ved nie vzdy sa kazdemu chce chodit hore dole. Ale niekedy ma to na nom hrozne stve. Ze taketo pre mna obycajne a samozrejme veci, ho nenapadnu samemu, aj ked mu ich pripomeniem....
Logitech, Momo - mozno praca naozaj na mna podvedome vplyva a ani o tom neviem. Mozno si poviem, ze ju nechavam na vikend daleko od seba, a pritom je to len ciastocna pravda...netusim. Nemam totiz pocit, ze by som pracu tahala do nasho vztahu. Ked sa potrebujem o niecom poradit, tak sa zdoverim partnerovi, ale nerozpravame sa nejak extra o robote, pokial to nie je nutne...A mozno ma skutocne stres natolko poznacil, ze som sa stala neuroticka...

Agnes998

Ty ho furt prosis nech ti pride pomoct s tazkymi taskami a napriek tomu nikdy nepride lebo sa mu nechce? A ked prides, mas hlad, povies mu to ze by si sa rada najedla a on to neakceptuje a chce ist hned na turistiku? A nie je ten tvoj priatel tak trocha sebecky? Nemas ho nejak az moc zidealizovaneho? Mojmu priatelovi tiez niektore veci nedojdu, tiez ma tym niekedy nastval, ale ked som mu to povedala, vzdy sa potom snazil.

momo26

tiez pracujem s ludmi a s dost obrovskym rizikom - zodpovednostou (zivot aj peniaze), ale to ze sa ten stres neprenasa do zivota je len polopravda, podla mna..
da sa to zvladat, pokial klape v praci vsetko na 100% OK :-)
ked sa veci zacnu kazit viac ako by mali (vzdy su hranice, pripustne hranice medzi ktore sa da zaradit este ako taky "zdravy stres") tak potom to nem dobre..