Výdavky a vzťah

Príspevok v téme: Výdavky a vzťah
MiškaMiška

Prepáčte, ale po prečítaní viacerých príspevkov niektorých mužov, po prečítaní mnohých článkov na internete sa vraciam na fórum s novou otázkou.
Neviem do akej doby sme to prišli, ale vidím, že dnešní muži skutočne nie sú ochotní investovať do partnerky ani vzťahy čo i len cent. Čítam, že žena a muž majú platiť striedavo na posedeniach v kaviarni, večerách a pod.
Ja nepatrím medzi zlatokopky skutočne, ale myslím, že žiaden normálny pár nechodí každý druhý deň po podnikoch, ale idú si sadnúť sem - tam niekam. Príde Vám skutočne tak neskutočne náročné, milí páni, pozvať svoju partnerku a ukázať jej, že je pre Vás viac než sex. objekt a dať jej najavo, že si ju vážite viac a veľmi radi jej urobíte radosť nejakou dobrotou, občas nejakou cukrárňou a pod. bez toho, aby ste automaticky čakali, že ona to bude striedavo robiť Vám?
Nevravím - ak ide o drahé dovolenky, výlety a pod. chápem, že sa treba na niečo takéto zložiť, ale, preboha, také veci ako káva v kaviarni?
To už sú koho názory, že striedavo platiť? To píšu ľudia, ktorí už spoločne žijú v jednej domácnosti a hospodária, zarábajú rovnako? Či to píšu chlapi, kt. nedávajú žiadne záruky žene a jediné čo jej ponúkajú je sex?

Okrem toho by som rada vedela názor žien i mužov ako vidia spoločné hospodárenie v spoločnej domácnosti a bývaní...Z môjho pohľadu by sa mali obaja partneri otvorene rozprávať o príjmoch a výdavkoch a výdavky na jedlo, nájom a pod. prispôsobiť príjmu partnerov - aby ani jeden nebol škodný (jeden značkové oblečenie, druhý ani na rožky po vyplatení)...

Ja som študentka, stretla som sa, bohužiaľ, so slušne zarábajúcim mužom, kt. toto odomňa po čase vyžadoval...všetko 50/50. Jeho názor na spoločné bývanie - vraj partnerka nemá právo vedieť koľko zarába a je jedno ak zarobí partnerka menej, má platiť presne 50/50...kde je rovnoprávnosť, ľudskosť, láska?

soffa

musela som to napisat,lebo mi prislo zle z tych reci,ktore tu odzneli,bola som zhrozena,kam ta populacia speje.a to nie som az taka stara(32);-)))fakt kazdemu len to ,co si zasluzi;-)))

Mimulus

soffa - ĎAKUJEM TI - konečne to zbadal aj niekto iný ako ja...nádherne si to napísala...ešte raz ti Ďakujem :) CMUK

soffa

nikdy som si nemyslela ze laska sa mera peniazmi.je to fakt ubohe citat,ako niekto porovnava,ako niekoho ide porazit ze za niekoho zacvaka obed alebo kavu.ved ked na to nemate tak nepozyvajte.aky to ma potom zmyslel?az kava by mi zhorkla v usta pri tom ze kto bude platit?ja aj moj manzel (chodili sme spolu 7 rokov,priblizne rovnako zarabajuci)sme nastastie nikdy take veci nemuseli riesit,lebo boli pre nas nepodstatne.vo vztahu ide o nieco celkom ine.ale niektori ste to nepochopili.manzel mi kupoval dost casto malickosti,ja som mu zase rada navarila oblubene jedla,.nikdy sa nestalo aby sme si na vianoce daco pekne nekupili,islo aj o spolocne darceky postupne do domacnosti,..nikdy mi nevykrical ze ma zivi,alebo ani ja jemu ked som to tahala,ked studoval vysoku skolu, brali sme to ako normalnu vec.kazdy si najdite seberovneho,aby ste boli konecne spokojni,lebo VRANA K VRANE SADA,ROVNY ROVNEHO SI HLADA.

E_my

Som študentka a môj priateľ je tiež študent. Sme spolu krátko ale na začiatku vzťahu, teda ešte sme spolu ani nechodili, tak platil všetko on.

Ako si písala vyššie "žiaden normálny pár nechodí každý druhý deň po podnikoch, ale idú si sadnúť sem - tam niekam".. U nás to bolo práve naopak. :D asi nie sme normálny pár :D ale chodili sme spolu niekam skoro každý jeden deň. A keď som chcela zaplatiť, povedal mi že by sa cítil trápne, keby muselo dievča platiť. Dokonca raz keď som už vyťahovala peniaze tak to zbadal a rýchlo dobehol, že platí on.

Ja aj keď idem niekam s kamarátmi si sadnúť, nechcú aby som platila.. lebo vraj sa cítia trápne, ak má dievča platiť. Je to milé, ale potom sa cítim trápne zase ja :D No nechávam to tak, nech sú šťastní.

Karloss

Ako som muž a nerobilo mi nikdy problém pozvať priateľku do kina alebo na večeru posledná bola ako sa hovorí zlatokopka kvôli nej som aj makal aj ked som nemusel a ona sa odvdačila podvodom a potom si našla synáčika podnikateľa s audinou ... Ale tak mám aj priateľov čo spolú chodia už 2 roky a delia sa či už v kine alebo na večeri väčšinou pozve on i ked nie je finančne na tom dobre ale ona mu to veľa krát nedovolí a zaplatí aspoň polovicu. Také dievča si už aj hľadám, s ktorou budeme na tom rovnako a budeme dávať do vzťahu to isté či už v láske alebo vo financiách ľudia vo vzťahu by si mali byť rovný.

Aja02

Možno si adoptovaný. :P :D

Moji rodičia sa tiež absolútne nevyznajú do počítačov a celkovo, povahovo sme veľmi odlišní. Možno sme nejakou mutáciou. Ktovie. :D

Inak, som zvedavá ako dlho tu vydržia naše príspevky. Admini asi spia.

momo26

takze potom uz len lenivost :D
ale ani 1 z mojich rodicov na matiku nie je nadany, ako je to mozne?
myslim ze sa na otca podobam dost, takze tym to asi nebude :D

Aja02

Tak ak si sa na tú matiku chytal ako 4- ročný, tak isté nadanie na matiku tu bude, resp. máš zrejme dobré logické myslenie.

Hlavnou úlohou matiky je rozvíjať logické a analytické myslenie, ale ja napr. viem programovať, no matiku neviem. A o maticiach som síce počula, ale neviem ani čo to je. :D

momo26

tak ono snaha je tiez dobra vec :) mozno este viac ako nadanie samotne..
i ked kombinacia oboch je super :D
ale pochybujem ze mam hlavu na logiku/matiku..
ako matika je relativne fajn veda, lenze mna nebavi sa ucit nieco, co nevyuzijem v realnom zivote a v praxi :)
napr take matice ma stvali :D na co by mi to bolo dobre? :) okrem teda rozvoja myslenia..