Psík grcká

Príspevok v téme: Psík grcká
amanda.

ahojte, mám problém so svojím psíkom. je to yorkshir , má 11 rokov.

Min. pondelok vrackal ráno za hodinu 7x len takú ťahavú penu. Utekala som k dr. a pichal jej po 3 dni injekčne antibiotiká. Hneď v to pondelňajšie poobedie sa jej uľavilo a začala normálne papať.

Prešiel týždeň , je pondelok a zase vrackala ráno. Ale len raz. No celý deň nejedla. Teraz navečer papala trávu a vygrckala to. K dr. som nešla, ved nechcem aby jej dal zase antibiotiká. čo to môže mať ?

Deria

amanda, to je dobre, ze to spapala. este skus ten kamilkovy caj, je to dolezite. keby dalej grckala, musis k veterinarovi. ozvi sa zas.

amanda.

ďakujem, kuracie mäsko varené jej zvyknem dávať, tak skúsila na radu Derie dať do toho ovs. vločky varené..bola taká hladná, že to spapala, čo by inokedy odmietla :) zatiaľ sa drží, dúfam, že to nevygrcká. Určite je vyčerpaná, lebo tu leží ako mŕtvolka chúďatko... ste zlatí, keby dačo ozvem sa.

Logitech

Sleduj si stravu ktoru jej davas.

Skus prejst na varenu stravu aspon na tyzden a potom opatrne granulky. Ziadne sladkosti, vyluc pamlsky, opatrne s ovocim, lepsie povedane radsej nie.
Nesmies solit, korenit a podobne. Korenie je jedovate tak ako cokolada.

Vypada to na to ze mu davas cosi co mu moc nepasuje. On to sice z radostou zozerie, ale ma z toho kyselinu a rozdrazdeny zaludok.

Deria

A velmi dobre na slaby zaludok su ovsene vlocky ale uvarene na riedku kasicku. Je to lahko stravitelne, vyzivne a vytvori to v zaludku ako taky ochranny film. Keby to nechcela, skus jej do toho pridat na malicke kusky pokrajanej kuraciny.
Ta by mala byt na mäkko uvarena. Ak by si jej neskor dala k tomu mäsu ryzu, ci cestovinu, tiez len mäkucke, aby sa zaludok nemusel velmi namahat. Zatial, kym nebude zdrava, by som jej nic ine nedavala, ani ziadne pochutky.

Deria

To je naozaj tazko povedat, co jej je, moze to mat viac dovodov. Lenze bez veta sa asi nezaobides, ak sa to bude casto opakovat, musis s nou zas ist. Mozne mat aj zapal zaludocnych stien, vtedy je liecba dlhodobejsia. Ale my tu mozeme len spekulovat. Skus jej dat namiesto vody kamilkovy caj,(nie moc silny a len vlazny)ktory je proti zapalu a tiez ukludnuje zaludok. Ak to nebude chciet a bude hladat vodu, mozes jej davat toho caju po troskach do papulky striekackou. Lebo nie vzdy pes vypije caj.
Ze papala travu nie je nic mimoriadne, moji psi to robia casto, cistia si zaludok. Potom ju tiez bud vyvratia alebo vykakaju.
Teraz dbaj na to, aby dostavala lahko stravitelne jedlo! Ziadne granule, ci konzervy, len varene kura, ak nebude zvracat, prip.s ryzou alebo cestovinou.
Drzim palce, aby sa malicka co najskor uzdravila. Daj potom vediet.