Červený flak v hlave pokrytý bielymi šupinami

Príspevok v téme: Červený flak v hlave pokrytý bielymi šupinami
Mundungusf

Dobrý deň mám otázku. Mám 17 rokov a asi pred 3rokmi sa mi na vzadu na hlave (tam vzadu kde je taká priehlbina) zničoho nič objavila taká malá biela chrastička ako hlavička klinca. Najprv som sa bál ju odšrabnúť lebo som si myslel že je to nejaká bradavica alebo čo ale nakoniec som si to odškrabol. Odvtedy sa mi to tam začalo robiť pravidelne ale časom aj zväčšovať. Asi za rok sa mi to z tej malej chrastičky stala minca ako slovenská 5koruna pokrytá bielymi šupinami. Pravidelne som si to umýval v snahe že to zmizne ale nie. Zmizli len tie šupiny a zostal tam červený flak akokeby podráždený. Išiel som teda kožnej, tá mi to prezrela a dala mi len nejakú mastičku že si to mám natierať. Nič nepomohlo, maximálne tou mastičkou šupiny zvlhli a išli lahko dolu ale stále tam zostal červený flak (koža kde je ten flak je taká tvrdá, taká iná ako vedla kde ten flak nieje). Dnes už to mám velké s priemerom asi 5-6 cm a hambím sa chodiť stým chodiť holičovi. Prosím poradťe čo to môže byť. Bojím sa že je to psoriáza lebo už to mám asi 3 roky a stále neviem čo nato zaberá, len šupiny idú dole ale zostane červený flak.

Príznaky: červená koža pokrytá bielymi šupinami v tvare kruhu (nemalo to žiadny iný tvar ako obdľžnik alebo tak, len tvar kruhu, mince..), po natretí mastičkou šupiny navlhnú a idú s nechtom dolu ale červeným flak zostáva a vyteká zneho taká čistá vodička, taká že keď si chytím ten flak tak mi tá vodička zostane na prste a okamžite uschne.
Keď sa osprchujem tak po sprche sú šupiny tiež vlhké tak idú dolu. Idú dolu aj keď sú suché len to sa ztoho strašne práši a mám toho plný chrbát. Keď si to vypucujem od šupín trvá asi 2 dni a sú tam znova také malé jemnučké šupinky a potom sa začnú zväčšovať a vtedy si to zas umyjem. A ešte musím napísať že keď si tie šupiny odtrhávam nasucho, proste ležím v posteli a začne ma to svrbiť tak sa pošriabem, odtrhnem kus šupiny a potom keď sa idem napr. za hodinu sprchovať tak ma to začne štípať. Potom keď už dám šampón je dobre ale dovtedy keď na to priamo tečie voda tak to tak štipká.

Prosím poradte mi čo to môže byť, či je to ozaj psoriáza lebo toho sa bojím najviac.
Ak chcete môžem poslať foto ako to vyzerá teraz keď je tam červený fľak a potom ale za týždeň keď je to plné šupín, teraz som na krátko ostrihaný vzadu a je to dosť vidieť hambím sa chodiť von. :( ďakujem za rady

TinaM

pravdepodobne je to psoriaza-ja to mam po celej hlave-vela malych lozisk (priemer tak max 1cm). Tiez mi davali masticky, vodicky...nic nepomohlo. Zacala som sa lepsie stravovat ale hlavna zasada je - NESKRIAB si to, nechytaj si to, zabudni na to. Ked to trapi mna, vzdy si pomyslim, aka som stastna, ze som blondinka, ze mi to nevidiet a ze to mam len vo vlasoch a nie na tvari alebo na rukach. U holica sa nemas za co hanbit. Ja som mojej kadernicke rovno povedala, ze mam vo vlasoch psorku (medzi recou som nadhodila, ze chvala bohu, ze to nie je prenosne a ze neviem, po kom som to zdedila-len pre pripad, ze by nevedela, co to je). Horsie veci sa stavaju, hlavu hore :)