Henna- opäť pár otázok...

Príspevok v téme: Henna- opäť pár otázok...
LanaLou

Dobrý deň prajem,
uvedomujem si, že som už zrejme otravná :D a že sa na tomto, ale aj iných fórach už toho o henne popísalo dosť, no mám ešte pár otázok, lebo mi je nie všetko úplne jasné...
Hennovala som min. týždeň a dnes idem znova, keďže to vraj prvé 3 týždne treba opakovať každý týždeň (dúfam že je to pravda...). Chcem sa opýtať, ako to po tom treťom henovaní bude s odrastmi, keďže ich mám teraz dosť výrazné... Teda odrasty tmavé, len s jemným nádychom do medena a dĺžky výrazne ryšavé (predtým som si vlasy farbila chem. farbou- medenou a moja farba je taká tmavšia orieškovohnedá). Zlepší sa to, alebo sa budem musieť zmieriť s tým, že s hennou už ryšavá nikdy nebudem? Taktiež sa chcem opýtať, čo robíte s tým hennovým zápachom, lebo mne teda dosť vadí a aj po niekoľkých umytiach mi vlasy smrdia ako žihľava s púpavou v pokročilom štádiu rozkladu. Vraj je fajn pridať do henny nejaký vonný olejček... Ale úprimne, pomôže to? Nebude to po zmiešaní vône olejčeka a smradu henny zapáchať ešte horšie? A ak to pomáha, koľko toho olejčeka pridať? Jedna fľaštička asi stačiť nebude... :D Názory sa rozchádzajú tiež pri umývaní vlasov pred samotným henovaním... Niekde som čítala, že je treba vlasy umyť zvyčajným spôsobom (šampón plus kondicionér), niekde zasa že pred henovaním má byť kondicionér úplné tabu a niekde zasa radili, že sa vlasy majú len opláchnuť čistou vodou... S ktorým spôsobom máte najlepšie skúsenosti? Alebo je to jedno? A čo umývanie po henovaní? Používate šampón aj kondicionér? Lebo vraj má henna ešte nejaké 3 dni na vlasoch pôsobiť, a preto sa má len spláchnuť čistou vodou... Lenže ja by som ten smrad asi neprežila, musela som použiť šampón aj kondicionér (síce som smrdela a ešte aj smrdím aj tak, ale to je vedľajšie...), a taktiež som do henny pridala dosť oleja a bála som sa, že by som mala mastné vlasy... Spravila som dobre? Ako to robievate vy? Hocaké tipy a triky potešia :) Vopred vďaka!

LanaLou

Myslím, že vôňu najviac ovplyvnila citrónová šťava (tentokrát som jej dala viac, než minule) a ten vonný olejček. Bolo to fajn, vôňa olejčeka bola dosť silná takže ten henový smrad viac- menej prebila (i keď nie úplne...). Miešala som to v starom tanieri, určite nebol kovový :) A lyžičku tiež používam plastovú. Aa naposledy som si vlasy farbila chem. farbou pred mesiacom a pol, čiže tým to tiež nebude... hmm neviem, čím iným by to mohlo byť, skúsim pogoogliť...

hennovanie

Ja nastastie nemusim kondicioner pouzivat takmer nikdy a vlasy si viem pomerne lahko rozcesat. no co sa tyka tej henny, ja si stale tiez umyjem po hennovani samponom, nie len vodou,,pretoze vacsinou stale na druhy den niekam idem. Verim, ze musi byt tazke to rozcesat, kedze tam ostavaju zvysky henny a podobne.

Naozaj na vonu pomohlo to vsetko co si tam dala? Mala by som to vyskusat aj ja :D a co sa tyka zelenych odtienov, to moze byt myslim len vdaka dvom veciam a to: chemicke farbenie vlasov - menej ako 4 tyzdne alebo za druhe to moze byt, ak si hennu miesala kovovou lyzickou pripadne si to mala v kovovej miske. inak si nemyslim ze by mmohla henna farbit do zelena. Skus si este objednat z netu ibistekovy caj a zalievat to tym pokial chces rysave vlasy, pretoze cierny caj je skor na tmave vlasy, na dosiahnutie hnedeho - cierneho odtiena.

LanaLou

Táák už mám nahenované, po 1. krát som to nechala na hlave celú noc :) Do henny primiešavam šťavu z 1 väčšieho citróna, pol balíčka kurkumy (kvôli zvýrazneniu ryšavej farby), 2 čajové lyžičky červenej sladkej papriky, 2 polievkové lyžice olivového oleja (lebo mám fakt, fakt strašne suché vlasy!), od oka medu a nejaých 5 kvapiek vonného levanduľového olejčeka. A zalievam to teplým čiernym čajom. Nechala som hodinu postáť a naniesla som na vlasy. A musím povedať, že to voňalo omnoho vábnejšie než na 1. krát! :) Akurát odtieň ma nepotešil, mám ich viac- menej žlté a pár ľudí mi povedalo, že to má odlesky do zelena :( Ešte nezúfam, lebo vraj henna potrebuje čas na to, aby stmavla a ustálila sa, tak dúfam, že sa to spraví... Ale mám taký problém, chcela som to urobiť tak, ako radíte (tj. pred henovaním umyť bezsilikónovým šampónom a po len čistou vodou), ale s vlasmi som nevedela ani pohnúť, na hlave mi vznikla nepreniknuteľná huňa ktorá vôbec nešla rozčesať a odporne vržďala, tak som musela dodatočne použiť kondicionér (taktiež bez silikónov, iný už ani nepoužívam) :D Teda aby sme sa rozumeli, pred henovaním som to ešte s riadnou námahou (a ukrutnými výčitkami svedomia, že rozčesávam MOKRÉ vlasy) nejako rozčesala aj bez kondicionéra, ale po zmytí henny z vlasov sa to už bez kondicionéra nedalo... Vy taký problém nemáte??

hennovanie

Ahoj, ja som si farbila na rysavo-cerveno, no neskor to preslo skor na hnedo-rysavu :D momentalne sa snazim farbit na tmavsiu - hnedu az ciernu - ale nedari sa mi...ale spat k tvojim otazkam...pred farbenim, staci oplachnut vlasy vodou ale lepsie je umyt so samponom, ale samozrejme bez silikonovy...kazdopadne prestan pouzivat silikonove sampony, takze citat zlozenie. Smrdim aj ja...strasne :D ale vyskusaj pridat do henny skoricu ta pomaha aj na uvolnovanie cervenej-rysavej farby a nechaj si hennu na hlave co najdlhsie. Pripadne pridaj stavu z citrona, ta je tiez skvela na cervene odtiene. Po hennovani by bolo fajn, keby si vlasy vymyjes poriadne cistou vodou, potrva to sice dlhsie, ale ak sa nechystas von, medzi ludi, nechaj vlasy len takto, aby si si ich "chemiou" umyla co najpozdejsie, kedze henna este nejake 2 dni posobi na vlasoch. Ak ale pojdes von, radsej umyt poriadne samponom, lebo aspon ja, mam po henne dost mastne vlasy. Ak stale budes citit vlasy od henny, ze nepomoze ani skorica, tak treba hladat silny sampon, ja mam momentalne Garnier Ultra doux s pivnymi kvasnicami a myslim ze je to uz lepsie.

Sisi111

Ahoj, ja som si s vlasmi v poslednom období urobila už čo - to takže som na hennu stavila najmä kvôli regenerácii. Farbím na čierno /prirodzene som ryšavka/. Farbila som už asi 5x (myslím veľmi si to nepamätám) za obdobie asi 3 mesiace. Momentálne som 3 týťdne po farbení. Na tie odrasty som si ja kúpila čierny henna šampón a odrasty nevidno - mienim farbiť raz za 5-6 týždňov a na obdobie medzi farbením používam ten šampón. Do henny dávam cca deci oleja (olivový), kakao (v prípade ryšavých vlasov škoricu, červených sladkú papriku - teda tak som počula že dávajú baby čo tak farbia), citrónovú šťavu a kôru, žĺtko. Mne vlasy voňajú po kakae (vraj :) ) ale mienim si tiež kúpiť nejaký vonný olejček. Pred hennovaním spláchnem len čistou vodou alebo bez silikónovým šampónom. Vymývam ju len čistou vodou. Ja na ryšavú nefarbím ale poznám babu ktorá má neskutočne krásne ryšavé vlasy - farbí hennou ale vraj súčasný výsledok dosiahla cca po desiatich hennovaniach...