moja mama pije

Príspevok v téme: moja mama pije
Tinka55

Dobrý deň, moja mama pije, neviem či moc ale dosť určite. Nebyvam s nou byvam s otcom po rozvode som s nou byvala ale kvoli nezhodam som sa pred 3 rokmi odstahovala. Vtedy to nebolo kvoli alkoholu... Sme v celku normalna rodina ak beriem sirsiu rodinu, no v poslednej dobe si stale viac a viac vsimam ze pije... niekedy ked pridem najdem plny kos prazdnych flias od lacneho vina niekedy dokonca aj od krabicoveho vina. Viackrat som aj nasla flasu tvrdeho alkoholu ked som sa na to opytala povedala ze to ma pre navsetvu a podobne. No nikto tu nebol a ta flasa sa minula aj za 1 alebo 2 dni. Myslim ze to je dost vela. Nikdy som si s nou az tak dobre nevychadzala ale ked si vypije tak je to este horsie. Krici a ublizuje mi... povedala som to mojmu otcovi s ktorym si dobre vychadzam ale on mi povedal ze on s mojou mamou uz nezije ze nema s tym co spravit. Celkom ho chapem ale cakala som aspon podporu. Povedala som to aj jej mame.. povedala ze jej dohovori, ale to nepomohlo, zozaciatku dokonca hovorila ze na tom nie je nic zle ked si po robote vypije a niekedy jej aj zvykne naliat ked su spolu... mysli si ze to neni az take vazne... ostatni o tom nevedia. Neviem komu sa mam uz zdoverit a ako mam mame pomoct. Mam 16 rokov, za chvilu 17... Viete mi nejako pomoct ako by som mala pokracovat? Dakujem.

ped

Moja mama pije len príležitostne, na oslave si dá colu, pijeme colu, není to náhoda, že u jednoho stolu, ale inak nepije nič a to už roky! Hm, je to vôbec človek, či čo? A čo to znamená, že sedí pri holce a jenom dzivý? Že je divý, sedí a je divý?:-) Ach, tie časy, pozdravujem Alexandra! How are you doing? Fine. I am glad. And what about your dad? Is he death? English is easy and English teacherinnen are pretty:-)

ped

Treba nahradiť alkohol minerálkou, netreba k tomu ani žiadnu vôľu, nič, funguje to takmer automaticky. Dobrú noc a dopočutia!

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

midro

Viem ako sa citis sam som to mal rovnake doma. Bol/som som najmaldší zo surodencov ktory boli už dospeli a moc už s nami ani nebyvali. Byvali sme s matkou a s otcom ( surodenci mali ineho otca a ja som mal ineho) matka bola rozvedena ..
Asi ked som mal 4/ 5 rokov som sme sa od neho odstahovali lebo sa stale hadali a neklapalo im to .Neviem ako dlho mama pila ale vtedy som si to zacal neako uvedomovat , Byvali sme sami dvaja ale s otcom sme sa stretavali ,byval par ulic od nás ale po vacsine sa stale hadali a chodievali do krcmy , ja som bol taky hromozvod medzi nimi , kedze sme boli vacsinou sami dvaja vzdy sa tie jej stavy a emocie odrazali od nej do mna . Kazdy den musela ist na pivo a neaky ten panak a je tomu tak dodnes ,dost ma to trapilo aj ma to trapi stale sme sa hadali , do tyzdna to bolo tak ze 2dni bol klud a 5dni hadky
Ale ty za to nemozes ,to su jej stavy v hlave , jej haluze a jej vesmir a myslienky v ktorom zije. Teraz mam uz 22 uz som odstahovany z domu ale stale ma to trapi . Poviem ti len ze ju nesud ,nech je aka je ber to s rezervou a bud ty ta nad vecou a s rozumom. Takyto ludia co potrebuju stale pit maju problem ,velky psychicky problem s ktorym si nevdia dat rady a snazia sa to utlmit alkohol , pokial nepoziadaju sami o pomoc tak hold asi smola :(

N14a

Ahojte, v tomto vas chápem moja mama je na tom rovnako. Pije veľmi často a veľmi vela. Mala ma ako slobodna takze oca som nikdy nepoznala. Mala 7 rokov priateľa s ktorým sa pred tromi rokmi rozisla ale to je nepodstatné. Ja Vam môžem poradiť len toľko pred nedávnom moja babka zomrela na následky alkoholizmu. :'( priznám sa, ze moja pije uz dobrých 7 rokov ak nie uz aj viac. Najskôr to bolo len občas potom pravidelne. To práce chodí, Vtedy nepije. Ale ako náhle je doma padna flasa tvrdého a nie 0,5l ale 0,7 vodky+1l vina a ked nie je tvrde tak 2-3l vina. Baby ja som pre mamu uz nesmierne roky oporou a poviem vam je to jedno. Ked je triezva dokážeme sa porozprávať poradiť mi. No ako nahle sa opije tak jej problémom nikto nechape všetci su proti nej, ona pije lebo ju nikto nechape. Ale neuzna sa si ze ma problem. A tie márne sluby ze prestane pit. Takých uz bolo snad aj tisice. Nezabrali. Rozhovory s obvodným pokiaľ nechce sama nie je sa o com bavit. Mna mama nie jeden krát vyhodila z domu, povedala ze ma nenávidí, ze ma potratit, mala ma nechať a ostať v Čechách a neviem co všetko. Neriešim to. Proste komu inému môže nadat, ked som odisla vyhrazala sa ze sa zabije a take veci. ... :/ ale jedine co Vam poradím nechať ju tak pije, neriešit to. Ona sa vyspi a bude lepšie. Ale vyhrážky, nadávky dohovorí nepomôžu. Mne bohužiaľ nepomohlo ani tak ked som jej povedala, ze som tehotná s budúcim manželom. Bola triezva a povedala som ak prestane ze ostane bývať tu doma ale ak bude pokračovať tak sa odtahujem. Jej odpoveď bola, ze ona nemá problém s pitím...a dneska je uz zasa opita. Pokiaľ este chodim do prace tak tu budem bývať a snáď sa uvidi. Ja viem, ze neprestane. Len vam odporúčam kupte mamam caj pestrec alebo tablety co obsahuju pestrec mariánsky ten pomaha peceni.

Držím vám palce.

Nikdy nestrácajte nadej. Ja som to ešte nevzdala a stale verím ze sa zmení aj ked viem ako to bude.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

nnnuuu

Ja by som jej povedal, že ženský alkoholizmus je totálne primitívny a nikdy nebude akceptovaný, ani trochu. Lepšie by však vyznelo, keby si jej povedala, že je jedna odporná závislačka a že ťa už nebaví sa na to pozerať a keď s tým neprestane, tak ju pošleš do phúče, mama, ňe mama. Isto ju prejde el. prúd, keď jej to povieš. Asi tak.
Good luck.

SadGirllllll

Dobry deň chela by som niečo napísať aj keď mám len 14 rokov rozoznám niekoho keď pije ked sa moja mama rozišla s otcom bola som ešte veľmi malá mala som otca veľmi rada a aj ho mám veľmi rada niekedy rozmýšlam že s ním by mi bolo aj niekedy lepšie lenže býva v česku začalo sa to tak že moja mama išla do novej roboty a spoznala jednu kolegiňu ktorá si lúbi vypiť a moja mama s ňou chodieva každý večer keď idú z práce do krčmi a tam pijú nehovorím že moja mama je alkoholička aspoň tajňe dúfam že neni ale často som jej našla pri posteli flašku vodky. Leže keby to bolo všetko nie nieje moja sestra ked robila tam kde mama hovorila že oni si kupuju flašky už aj do práce je mi to strášne ľúto nechcem príst o tú mamu ktorá to bola kedysi nemám sa komu vyrozprávat tak to písem sem strášne ma to mrzi vždy ked príde z práce vyzerá uplne v pohode ale počujem keď hovori svojmu priatelovi ze mali v krčme toto a hento mrzi ma to velmi ma to mrzi dakujem ak ste to dočítali až do konca.