Neda sa tu zit, neznasam tunajsich

Príspevok v téme: Neda sa tu zit, neznasam tunajsich
NetrebaPrzvk

Zdravim,
mojim problemom je okrem toho ze sa chcem vypisat to, ze neznasam tunajsich ludi, neznasam slovakov. Sam som slovak a hanbim sa za to.
Ludia v tejto republike sa nevedia spravat.
Von neda vyjst bez toho aby ste nestretli:
1. opiteho
2. vracajuceho
3. takeho ktory niekde moci (to aj cez den) absolutne nekultura
4. pluvaca
5. smrkaca nosa do travy
6. takeho ktory ide po ceste a do vetra nadava
7. nadavajucich ludi, 80% ludi same vulgarizmy (ako keby sa nedalo zaobijst bez nich)
8. vyhadzovacov odpadu na zem
9. asocialiov/fetakov
10. takeho co chce ohen/cigu
11. takeho co chce peniaze
12. zavidiacich ludi
13. kombinacia tychto osob

Clovek tu je odkazany na to aby sedel doma a vyhybal sa styku s ludmi.
Na dedinach je to relativne OK, aj to tam celkom dobre vyzera, pokial tam neziju cigani, ale v mestach katastrofa, spina, bordel.

Clovek tu ma krasny byt, luxusne byvanie ale naco to je dobre ked je obklopeny ludmi ktori sa nevedia spravat? Mozno uz len niekde v indii a kongu je to horsie ako tu.

Toto sa mi nikdy nestalo ci som bol vo Viedni(pozor je tam vela braTYslavcanov ktori tam robia bordel) alebo mnichove, berline... hockde uplna pohoda, clovek sa nemusi bat a tu nozik, teleskopicky obusok, kaser by mala byt zakladna vybava.

Videli ste metro v nemecku? Ked vidim ako vyzeraju u nas podchody a podzemne lokacie tak chvalabohu ze mi to metro nemame. Kedze u nas ked slovak vidi podchod hned co ho napadne ze je to zachod, smetny kos, niekde kde sa da pit a podobne.

Natupim do taxiku, taxikar mi z neznamych pricin zacne tykat, hresi na druhych a policajtov.

Je to strasna hanba ze tu ludia ziju ako prasata a ktomu vsetkemu sa este stazuju. Mozno keby tu polovica naroda nepila nefajcila nenadavala a miesto tv si precitala knihu nemusala by sa stazovat. No ludia tu maju prazdnu hlavu jedine co vedia su vyssie spominane veci a vraj chcu sa mat lepsie.
To by museli najprv zacat od seba, pozriet sa ako ziju.

Dobre koncim. Zivot v mestach je tu otrasny a nekulturny. Spravil som velku chybu asi sa tu da prezit len v malych dedinkach. Alebo vobec.

nespokojnyzKe

Bebe ty si presne ako nasi politici nech sa paci pod k nam do Kosic zit vzdelavaj deti z osad venuj sa im a potom tu pis taketo veci. Kazdy je strasne mudry na internete alebo za pc o tom ako tento problem riesit le v skutocnosti je ten clovek rad ze sa ho tento problem bytostne netyka a aj tak to necha tak. Ty si urcite podla vyjadrovania nejaka studentka vs alebo titulovana absolventka ktorej sa tento problem nikdy netykal nikdy si ho priamo nemusela riesit. Ja som musel zacat chodit pre moje deti do skoly autom lebo nam po ke behaju mladi romovia s toluénom a robia vytrznosti vecer aby sa tu bal ist do obchodu aj dospely a rozmyslal co sa mu stane ci do teba budu triafat kamene alebo ta okradnu. Total disconet people nevyjadrujte sa k teme o ktorej nemate ani paru.

bebe12

Pravdomluvec, nie je dobré sa vyjadrovať spôsobom, že je to buď tak alebo tak a inak nie! Áno, iné národnosti sa rýchlo integrujú, lebo sú to biznismeni, ktorým ide o zisk. Keď si bude držať majorita odstup, tak sa nedopracujeme nikam. A ten odstup si ľudia budú držať, lebo taký je zvyk a zvyk je železná košeľa.

Mesačný princ

Pravdomluvec - nie je pravda, že ten kto chce, ten si prácu nájde.

A ,,asociál,, znamená úplne niečo iné!

tina558

O com tu rozpravas nikto si romov absolutne nevsima ludia sa im vyhybaju na 100 kilometrov ked ich niekde vidia pokial sami nevyprovokuju nejaku hadku alebo konflikt co sa stava dost casto. Keby sme boli rastiti tak sme uplne proti vsetkym rasam ale preco vieme vychadzat s cinanmi co tu pracuju a inymi narodmi?Lebo sa vedia zaclenit do spolocnosti najst si pracu nerobit neporiadok vsade kde sa objavia.

Pravdomluvec

Dobre tak ako romovia neznasaju bielich lebo bieli neznasaju ich..no dobre tak teraz sa povrazdime navzajom a bude..ja nehovorim,sam mam nervy ked vidim co niekedy vyvedu romovia a ako ziju..ale aj bieli su taky..o tom tu hovorim slovensko proste je rasisticky stat o tom niet pochyb..ale kdo vam za to moze ze pracujete na 3 zmeny ako aj ja a nic nemate?vas skur...slovensky stat a parlament..ty vam chcu dobre nie?vravim kdo chce pracu si najde a zije slusne ci je biely cierny zlty..kdo ma lave ruky ten je asocial..

trp

Myslim si, ze su skor velmi zakomplexovani. Zije tu strasne vela ludi, ktori nic nedokazali, nedokazu a ani sa nesnazili dokazat. Snazia sa svoje sebavedomie budovat len na tom, ze inym strpcuju zivot a citia sa dobre, ked niekto musi kvoli nim sa nejako obmedzit, alebo nico robit. Napriklad, zeny pri pokladniach v obchode casto zdrzuju, lebo im robi dobre pocit, ze ostatni musia kvoli nim cakat, zamestnavatelia davaju nizke platy, aby sa ludia kvoli nim museli obmedzovat A takych prikladov je vela. Proste taka sprosta neprajna sedlac.

Moj zazitok

Ked som bola male dieta, bola som strasne precitlivena a vsetko ovplyvnovalo moju naladu. Prostredie v ktorom som sa pohybovala sposobilo ci sa budem citit dobre alebo nie. Neznasala som betonove panelaky a sidliska na slovensku, vzdy ked som sa pozrela na tie surove krabice napadla ma myslienka ako odtial skacem na zem... rovnako to bolo aj z bordelom v mestach, citila som sa strasne spinava len co som sadla do autobusu, vlaku atd... mozno to poviem prehnane ale slovensko posobilo na mna ako nehostinne prostredie...dalsia vec kultura, slovenske zvyky, tradicie nevedela som si k nim vypestovat vztah, knihy od slovenskych spisovatelov co sme citali v skole na literature prilis nasilne, kada basen vyzyvala do boja, v kazdej slovenskej ludovke sa nespieva, ale doslova KRICI..takto som vnimala slovensko s pohladu maleho dietata, pre niekoho mozno malickosti, pre mna to boli dovody preco som si k svojmu narodu nevypestovala dostatocny vztah aj do dospelosti...

odpovedam02

Nehnevaj sa bebe ale ja nemam pocit ze slovaci stale proti niekomu bojuju. Prosim nemyl si nas s inymi statmi . Nasi si hladia svojho a intrigy mas aj tak vsade na svete. Co mas z toho ze na teba niekto nieco povie alebo sa spatne pozrie ? Nic. Je to aj inde nerob zasa z nasich nejakych certov. A to ze si od romov drzime odstup je len ich vina nehnevaj sa. Maminu po ceste z prace skopli na zem a ukradli jej kabelku. Nonstop chodili do obchodu kde pracuje kopali tam do dveri provokovali jedna radost. Ako mas mat motivaciu robit s ludmi co sa takto spravaju? A aj tak pozri sa bola kopa ludi co ich chceli zmenit a zaclenit ale ako to dopadlo? Aj tak stale kradli, aj tak drogovali pili zili na davkach. Dostanu nove byty a o nejaky cas vyzeraju ako po vojne rozobrate na holostavbu... Ty si naozaj myslis ze toto bolo malo sanci?

bebe12

V škole sa toho veľa učí, ale slušnému správaniu veľmi nie. Naše myslenie je schematické bez možnosti prejavenia vnútornej slobody. Stále chceme proti niekomu bojovať, ale čo je to za filozofia. Filozofie, ktoré boli vytvorené predtým boli takisto postavené na pretvárke a na snahe nadobudnúť čo možno najväčšie zisky a peniaze. Žijeme mysľou v bludoch a už by sme si mali povedať Guten Morgen Grossmutter!!!