Angína-liečba doma

Príspevok v téme: Angína-liečba doma
jilinka

Je možné angínu liečiť doma ? Pozrela som si na hrdlo je zahnisané...konkrétne mandle. Stacilo ak by som zohnala penicilín a nasadila si liečbu ? Zatial striekam Jox. Som v zahraničí a nemám vybavený ešte EU ZP takže všetko by som hradila z vlastného vrecka. Poradte či stačí ten Penicilín alebo vraziť peniaze do doktora ?

jilinka

tak ja bezne mavam bolave hrdlo mam problemy asi s mandlami lebo angina akoby bola na dennom poriadku... ako neviem ci to je angina naisto... na mandliach mam take biele fliacky co vyzera akoby boli mandle zahnisane... streikam jox jem pomarance a citrony, pijem caj na kasel a hrdlo, kloktam slanu vodu, zaliala som si uz aj zazvor vodou a nechala luhovat ale bolo to strasne hnusne a med tam dat nemozem lebo ten by mi viac uskodil ako pomohol...totiz som alergik, nie silny ale doktorka povedala ez sa mam medu vyhybat

ebi77

ktovie či ten penicilín je dobrý na tvoju angínu
možno by si potrebovala niečo iné ako obyčajný penicilín, Dalacin alebo Unasyn

lebo na niektoré streptokoky (spomínaš, že máš hnis) nezaberá penicilín, naopak ešte je horšie...

takto ti ťažko poradiť

bol by vhodný aj výter, či nemáš náhodou alfahemolytické streptokoky alebo niečo podobné

Lapry

Ahoj z liečbou anginy doma nemám skúsenosti ale chrípky áno a to tak že som pila zázvorový čaj, určite ti odporúčam dopovať sa vitamínmi a na hrdlo med! alebo nejaké mentolove cukríky :) skús niečo pohľadať na internete, lebo za doktora zaplatiš veľmi veľa..