Problém zo zavádzaním tamponu

Príspevok v téme: Problém zo zavádzaním tamponu
drew

dobrý deň. Zaviesť tampon som sa pokušala už veľa krát ale márne veľmi ma to bolelo a štípalo. Som panna a vštky ženy z rodiny používaju tampony ob. Ja som použila ob mini. Neviem prečo ale nevedela som ho zaviesť do pošvy celý. Belelo to a velmi štípalo. Poradťe mám si radšej kupiť tampax tamponi v ktorých je aj to zavádzatko do pošvy? Aké mate vy skusenosti ako je to lepsie.

AFAF

Nie ničím to preboha nenatieraj :) :)
A zasa sa nemusíš zľaknúť, keď niekto napíše že má zlú skúsenosť, napríklad s Tampax alebo inou značkou. Proste musiš vyskúšať. Mne sú napríklad tampax veľmi pohodnlé a používam iba tampax, alebo niekedy OB. Väčšinou iné značky nepoužívam, ale neboj sa vyskúšať niečo nové :)

Proste raz príde to obdobie kedy sa ti to bude ľahko zavádzať a bude ti to aj pohodlné. A neboj sa tampon dat troska hlbsie.

Nela41

Tampóny s aplikátorom mi prídu nemotornejšie ako klasické. Aplikátor je umelý, necítiš kde ho dávaš a môžeš si ublížiť. Prstom cítiš kde si a vieš regulovať lepšie tlak aj všetko. Len to skúšaj a ono sa to podarí. Ani mne to nešlo na prvý raz, ale postupom času sa to naučíš :)
A ničím ho nenatieraj, to je hlúposť :)

drew

velmi dakujem dakujem za tvoju radu. už som bola rozhodnutá zahodiť ob mini do zabudnutia a kupiť si tampax .. ale nechcem to zažiť čo ti dakuem :)

Blondula

tampony s aplikatormi su u mna uplne nepohodlne a pri mojom pouziti som bola cela spinava :-( tiekla po tom krv a kvapkalo to...no hruza :-( .... jednoducho pomaly skusaj,mne trvalo tiez hodnu chvilu pokym sa mi ho podarilo dat tam,kam treba :D tampon ma byt suchy,bez vazeliny,aby mohol nasiaknut krvou...keby ho natries,mozes pretekat...

drew

jej dakujem za radu a ešte by som sa chcela spítať že či bi som ten tampon nemohla natrieť VAZELINOU aby to išlo lepšie.

AFAF

Tak niekomu to dlho tvrá kým príde na to ako správne zaviesť tampón. Tampaxy sú veľmi jednoduché, pretože aplokátor si musíš dať celý do vnútra (myslim tu jednu polovičku kde sa tampón nachadza a potom len vtisnes druhu polovicku aby sa ti aplokator dostal von) nezufaj, po case sa ti to stane rutinou, len zo zaciatku je tazke nájst to spravne miesto kde ho umiestnit