Čudná, ťahavá bolesť v nohách

Príspevok v téme: Čudná, ťahavá bolesť v nohách
marika678

Zdravím, chcela by som sa opýtať, či máte niekto skúsenosť s takouto bolesťou nôh. Prebudila som sa na to v noci, bolo to hrozne nepríjemné, ako keby mi niekto naťahoval nohy alebo ja neviem ako by som to lepšie opísala. Dalo by sa to prirovnať v veľkému napätiu v nohách alebo bolesti podobnej kŕču. Už sa mi to párkrát stalo aj predtým ale o pár minúť to prešlo. Dnes to cítim celý deň odvtedy ako som sa v noci zobudila a je to veľmi nekomfortné. Keď chodím dá sa to zniesť, no najhoršie je keď ležím a nič nerobím. Mám pred menštruáciou, nemohlo by to mať s tým súvis? Alebo možno nejaké prechladnutie keď spím pri otvorenom okne???

[zruseny35]

to je niečo okolo hustej krvi a naskoku na krčove žily...stačí sa mať pohyb a sedavu robotu v rovnováhe ,piť viacej tekutín a riediť si krv c-vitamínom+nepiť kavu ..(1000mg šumiveho celaskonu na 1l-1,5l vody najlepšie nemineralizovanej Lucky na den.)
Ak nepijete dostatok ,to magnezium vam velmi nepomože.,upokoji vám len velmi srdce

vktrtthv16

Dobrý deň. Minulý rok v lete som prázdninovala u otca. Sedela som na stoličke a behom sekundy som zacítila v pravej nohe nepríjemnú bolesť. Bolo to niečo také, ako keby sa mi snažil niekto "odtrhnúť nohu". Bolo to veľmi bolestivé. Bolesť sa podobá niečomu takému, ako keby sa mj ťahali žily v nohách. Otec mi natrel nohu Alpinou a dúfal, že mi to pomôže, no bolesť neustupovala. Lekára som nenavštívila, pretože som si z toho nič nerobila. Tieto bolesti mávam už temer 2 roky a čím som staršia, tým viac ma to bolí. Večer ani spávať neviem. Poraďte mi niekto, prosím pekne. Mám navštíviť lekára?

endura

Ak by sa cievny kŕč rozšíril z nôh až k cievam srdca, mohol by spôsobiť infarkt alebo teda nejaký druh srdcovej príhody. Preto je dôležité, aby sa cievami z nôh nedostal ďalej do trupu.

marika678

Fuha,o cievnom krci som ešte nepočula...ako zistim ze sa jedna prave o toto? A čo to môže spôsobiť na srdci ?

endura

Môže to byť cievny kŕč - angiospazmus. Je nebezpečnejší než svalový, lebo môže narobiť paseku na srdci. Možné spúšťače: chlad, extrémne vyčerpanie, stres.

mjanik

obyčajne ide o bolesť až krče-spôsobené chladom-v akupunktúre stačí napichnúť na lýtku jeden bod a krče zmiznú.

marika678

Užívam od včera MagneB6 tak snáď to pomôže...neviete mi povedat koľko dni je potrebné ho užívať kým sa to nejako upraví ??vdaka :)