Znasanlivost katolikov a evanielikov

Príspevok v téme: Znasanlivost katolikov a evanielikov
Nepokrstena

Dobry den, mam vyse 20 rokov a nie son pokrstena. Chcela by so sa dat pokrstit, ale vzhladom na to, ze polovica mojej rodiny je velmi veriaca a polovica ateisti musela som si vytvorit vlastne chapanie viery. Verim v Boha, ale nesuhlasim so vsetkym co robi cirkev. Uvazujem, ze sa dam pokrstit u evanielikov, ale neviem cu budem moct mat napriklad svadbu s katolikom alebo ci budem moct byt krsna matka katolikovi. Ako sa vlastne katolici s evanielikmi znasaju?

winki

Ja som Evanjelicka.....ale tak isto mi je cirkev ako taká proti srsti a celé to jej podanie boha a hriechov.

Ale kolíčkou by som byť nechcela a vôbec nechápem tej ich viere.

Ak budeš evanjelička a budeš sa chcieť zosobášiť s katolíkom tak na 90% Vám to v katolíckom kostole nedovolia, potom záleží od jeho viery a od jeho rodiny či budú súhlasiť so svadbou v evanjelickom kostole (oni s tým nemajú problém). Pri pohrebe je to tak isto.

xxy

ved ked teoreticky zobereme, ze ked zevraj behal jezis po zemi, nebola taka a taka cirkev, cize si myslim, ze jemu je to docela jedno, v ktorej si, podstata sa nemeni. a inac katolicky papez tiez chce presadit, aby mohli mat knazi rodiny :D ale nie, nemyslim, ze by si mala mat s tym nejaky problem

Nepokrstena

Ide ciste o mna. Evanielici su mi blizsi tym, ze farar moze mat rodinu co by podla mna spravne, kedze ma ist prikladom vo vsetkom a viest ludi. Dalej, verim, ze Maria nebola panna ked porodila Jezisa a tak dalej. Ide o moje presvedcenia. To ci planujem svatbu s katolikom alebo ateistom nie je podstatne. Pytam sa len tak do buducnosti. Cast rodiny, ktora je veriaca su katolici. A neviem ci budem moct byt krstna katolikovi alebo ci katolik moze byt krstny rodic evanielikovi.

xxy

aky je dovod toho, ze sa chces dat pokrstit u evanjelikov ked uvazujes nad sobasom s katolikom? ci len tak? dnes sa da zosobasit v kostole uz aj katolik s ateistom, zalezi na fararovi, s krstami tiez nie je problem.