Dá sa maturovať z jazyka ktorý som sa neučil?

Príspevok v téme: Dá sa maturovať z jazyka ktorý som sa neučil?
anonym196

Dobrý deň,mám taký menší problém...chodím na 8 ročné gymnázium kde sa učím nemčinu a francúzštinu,je to pekelná kombinácia a nechcem ísť maturovať ani z nemčiny ani z francúzštiny,ale chcel by som ísť maturovať z ruštiny,ktorú som sa však na škole vôbec neučil. Je možné aby som z ruštiny šiel maturovať?Som asi iba 1 záujemca o maturitu z ruštiny z nášho ročníka. Za skorú odpoveď vopred ďakujem.

ivanečenečka

Za mojich čias (maturovala som koncom 90.rokov) si musel mať odchodený istý počet hodín predmetu, z ktorého si maturoval (zdá sa mi min. 8 počas celého štúdia, vtedy bolo len 4ročné gym.), ale viem, že kamoška nespĺňala tento počet, tak si dávala žiadosť na nejaký úrad (teraz asi na obvodný úrad, tak sa tie úrady menia, že som to prestala evidovať)

za8icka

ufgh, citaj pozorne, on pise, ze rustinu sa neucil na skole a nie, ze ju neovlada. Mohol sa ju naucit niekde inde. Anonym, skus sa poinformovat u Vas niekde u poradcu. Zalezi kolko je zaujemcov a treba si preverit ci mozes maturovat aj na inej skole. Teda ci skola da ba to povolenie