Život v zahraničí - ako sa nezblázniť?

Príspevok v téme: Život v zahraničí - ako sa nezblázniť?
neverending

Mám 18 rokov,a práve som sa presťahovala do zahraničia za rodičmi nastálo.Nikdy som toto sťahovanie nejak neprežívala,brala som to tak ako to je,no všetko sa zmenilo pár dní pred odchodom,a hlavne,ked už som tu.Mám pocit že sa zbláznim,úplne mi trhá srdce,neustále plačem za tým,čo bolo na SK.Nechala som tam všetkých priatelov,rodinu,a aj začínajúcu lásku,z čoho som úplne vykolajená.Modlím sa,aby to bolo ťažké iba na začiatku,aby ma to prešlo,ale velmi sa bojím že to neprejde,že to nezvládnem,stačí že zaspím na minútu a už sa mi sníva že som doma s ludmi na ktorych mi záleží,aj niekolkokrat za den.V noci neviem spávať,cítim strašnú úzkosť a beznádej :(Ako to mám zvládnuť?

emalea

neverending...mám dotaz...ako tráviš čas, aby si aspoň trochu zabudla, musíš stále niečo robiť..., v Tvojom veku sa mi zdá že ideš na výšku, alebo nie? Ozaj...v akej si krajine,??

neverending

no plačem lebo je to pre mna ťažké,odísť od ludí..Viem že na slovensku to nie je perspektívne preto ani nerozmýšlam nad návratom,ale aj tak je to zlé pre mna

gfdfasfas

Ty places za slovenskom? Hahahaha, neboj prejde ta to po par dnoch, este si mlada, mas stastie, ze si nezazila skutocne Slovensko inac by si plakala, ale od stastia, neboj tam kde si, si najdes normalnych, lepsich kamaratov ako tu na Slovensku. Bud stastna,ze mas sancu zit v normalnej krajine, normalny zivot a nie zivorit a byt zdierany bastardmi,spoliehat sa na tupcov a nanichodnikov...

&

Moja frajerku je v Kanade mesiac a reve mi cez skype ako bláznivá každý deň. Je to normalne ale časom si zvykneš. Po pol roku budeš ok .

jedulka

Říká se tomu pocit vykořenění.Každý ho pozná kdo,odejde do ciziny.a každý ho zvládá jinak.Zkus si vždy představovat,kdy a jak pojedeš domů, naplánuj si to a těš se na to.Nevím co jiného by ti pomohlo.Moje dcera takhle odjela do USA.Těšila se tam ze života.Dobře se provdala, má dvě krásné děti.Ale než pochopila, že se musí i vracet domů,prošla si psychiatrickou léčebnou.

Prezyvka55

Bud rada, v tej diere na slovensku nic nie je a dopadne to tu velmi zle, cigani to tu ovladnu, mozem rodicom byt vdacna ze ta zachranili.

justbegining

Je ťažké opustiť ľudí, na ktorých ti záleží. Avšak, neukracuj sa o šancu spoznať nových ľudí.
A či je to ťažké len na začiatku? To záleží len od teba. Dokážeš si rýchlo nájsť kamarátov?

Pamätaj si, priatelia na Slovensku sú tu stále pre teba. Ak máš s nimi dobré vzťahy (čo predpokladám, keďže ti na nich záleží), tak dvere k nim budeš mať vždy otvorené.

Teraz som si spomenul na jednu štatistiku. Človek vraj vystrieda ľudí okolo seba v priemere každých 7 rokov.