Depresia

Lulu2011

no ved, to mi tiez velmi vadilo, ze to takto posobilo utlmujuco, chudak chlapi, co maju psych. problemy a musia toto brat, este my zeny sme na tom lepsie v tomto, mna to utlmovalo tak, ze som mohla mat sex aj cely den a nic by som z toho nemala

pandorica

Sex? No, na začiatku nič moc, lebo ako vieš lieky utlmujú aj chuť na sex aj schopnosť dosiahnuť orgazmus.Chuť na sex mám úplne v norme. S tým orgazmom to bolo horšie. Ale aj to sa spravilo, chcelo to jeden rozhovor s manželom, dlhšie predohry a ide to v pohode.

Lulu2011

pandorica - pocula som, ze Citalec je na tom este dobre, som si ho kedysi zapisala, ze ked bude vemi zle, poziadam o neho :)) a co sex? ja viem intimna otazka, ale mne AD mi uplne tlmili citlivost, ja som brala Serlift 4 mesiace a pribrala som 7 kg, celkovo tie 4 mesiace brania AD stacili na to, aby sa mi spomalil metabolizmus, hm, odvtedy si musim davat pozor na vahu, pri tom som bola vzdy chuda, tak to je fajn, ze si natrafila na lieky, ktore ti sadli

pandorica

Lulu, brala som mirzaten, z roho som pribrala 15kg(paráda:(),cipralex, z toho mi bolo zle a teraz beriem 1Omg citalec ráno, ten mi nerobí nič, nepriberám od neho, nie som ospalá,neutlmuje ma nijako,ani ho necítim, ale zato viem, keď ho zabudnem zobrať.Vždy sa mi potom snívaju strašné sny.

Lulu2011

kazdopadne depresia nie je chvilkova blba nalada...ked mas tvrdu fazu internet ani nezapnes...boli ta cele telo, len by si spal, mas prblem vstat a ist nakupit...rothasoul..vela ludi si mysli, ze ma depresiu, ale pri tom len nezvladaju obycajny zivot a to im kazi naladu a tak sa vyhovaraju na depresiu, ak nevies, co ti je, skus este jedneho psychiatra a uvidis, ci ma nazor taky isty, ako ten prvý

Lulu2011

pandorica sama neviem...ja som prezivala desne stavy pri liekoch, nemohla som chodit do prace, ked mi sposobovali nespavost (sice ani teraz to nie je terno, ale lepsie ako predtym) a proste pchat do seba dalsie lieky, aby som mohla spat som nechcela, plus mi lieky spustali ine psychicke problemy, co ma mrazi az, ked si spomeniem, cize som usudila, ze aj ked mi je zle, je mi lepsie bez liekov, ako s liekmi, cca pred rokom ma bolelo cele telo a lezala som a velmi som sa musela premahat nieco urobit, potom vsak nastala taka zivotna situacia, kedy som musela zabudnut, ze nejaku pp mam a vzchopila som sa, aj ked nie je to jednoduche takto zit, ale pokial nevymyslia lieky, co by neskodili, tak nechcem nic :)) ako sa volaju lieky, ktore beries? nemas neziaduce ucinky?

rothatsoul

a ako sa u teba prejavuje depresia,lebo ja stále som v pochybách že to som mala, jedna psychoiatrička mi povedala čo zastupovala že ja nemám depresiu , lae niečo inšie,a ja tiež som o tom presvedčená že je to tak.Ja som prekonala blud s nepatrnou depresiou.

S tým sa nedá nijako bojovat, lebo mozog ta riadi a ked ochorie je to ako fungovat ako živá mrtvola.Jedine možeš si zhaviest niektoré rituály, že budeš chodit dva krát týždenne na plaváren, dva krát týždenne k maserovi, budeš aj ked ti padne tažko sa prechádzat ako mrtvola po uliciach, a to všetko ti padne ťažko.Najlepšie by bolo sa uspat na to obdobie ked nie si človekom.Dalej sediet na lavičke balkone s klobučikom na hlave si nechat prehriat kosti aby si dostala d vitamin,počuvat vela hudby.Tvoja vola je teraz na nule tka to bolo u mna, všetko mi padlo nesmierne tažko a ešte som si musela vypočut vela urážok.S depresiou sa nedá nič robit s tou skutočnou lebo vyplýva z tvojej biochemie,len verit a čakat možno mesiace možno rok dva, tri 4,5, a možno aj 6 a len dufat sa časom neskoplikuje na larvovu alebo ešte tažšiu a celoživotnu atd.možno budeš potrebovat lieky už celý život.Ale jasnae psychiatrička musi vždy dávat pacientom dufat,že vždy je nádej.Premysli si niektoré činnsoti kt aj v tak tažkom stave budeš robit,počuvanie hudby, pitie dobreho čaju sledovanie prirody z lavičky ludí , ak vládzeš čítat.a citiš sýtost ? z naplneného žaludka?lebo ja som stratila pocit sýtosti.Mne bolo povedaé že toto nie je pravá depresia že som aj tak hyperaktivna, totiž choroba sposobila akob som bola čiastočný blázon som bola aj zrýchlená nevedela som koncentrovat, nbapr riadok z knihy som už nevedela prečitat chodit rovnováhu udržat hlatat som needela, šiju som mala strnulu po dobu roka udržat hlavu na krku mi robila tažko, velmi som sa ovládala.prv som myslela že mi ochrnul žaludok alebo či nemám nejaku infekciu lebo vela priznakov hovorit som nevládala tažko sa mi artikulovalo,akoby mi neikto dal silno po hlave.

AKE MáS PRIZNAKY?????

pandorica

Tak to ťa obdivujem.Neviem si predstaviť ako si zvládla tehotenstvo.
Ja som v jednu dobu nevedela ani čaj urobiť a sprchoval ma môj muž, lebo som sa sama bála vojsť do vane, že odpadnem a utopím sa.

Lulu2011

nebrala, lebo som mala kopec neziaducich ucinkov, vystriedala som niekolko, jedne mi dokonca depresiu navodili - paradoxne, islo som k dr. lebo mi bolo zle, na odpadnutie, vysoky pulz, slabosti, mam stanovenu panicku poruchu, popri tom mi zistili aj depresiu stredne tazku, lieky som nebrala, vysadila som, ked som otehotnela, aj dr. mi to odporucila, napriek tomu, ze s chorobou stale bojujej k liekom som sa uz nevratila