Dobrý deň mam iba takmer 13 rokov a brali mi krv a mal som 700 kyseliny močovej dali mi dietu a dodrzujem ju čo mi hrozí a ako sa mam vyliečiť Ďakujem poradte
Zvýšená kyselina močová
Pri nadmernom príjme bielkovín alebo purínov, alebo pri nedostatočnej funkcii obličiek sa kyselina močová nestačí z tela vylúčiť a zráža sa v podobe kryštálikov v kĺboch, aj v mäkkých tkanivách. Jej prejavom býva potom bolestivý zápal kĺbu.
Takže znížiť príjem bielkovín je najdôležitejsím krokom.
www.kardioklub.biznisweb.sk
Kyselina mocova je slabo vodorozpustna, ale mocovan draselny je aj 350 krat tak rozpustny, tj alkalizacia KHCO3 zaroven po case zbavi telo ulozenych krystalikov kyseliny mocovej.
drobec, dna sa prejavi vacsinou na palci na nohe...krystaliky KM sa usadia v klbe a ten nasledne scervena a zapali sa,je velmi horuci a bolest je silna a pulzujuca
to ze mas opuchnutu ruku moze mat milion pricin, ale urcite to nie je dna, kedze KM mas v norme...
a dna sa lieci predovsetkym formou profylaxie, dietnymi opatreniami a ked pride k zachvatu, podavaju sa NSAID
v kazdom pripade ten opuch ries s lekarom
Dobrý deň prajem. Asi pred týždňom som bol u lekárky, lebo som sa necítil nejako dobre. Vzali mi krv, moč a zistili, že mám vysoký stav kyseliny močovej až 2800 . Teda aspoň také číslo tam mala zakrúžkované žltou farbou. Skúste mi niekto poradiť ako by som to číselko znížil na normal. Ďakujem.
Konzumovať môžete Hnedá ryža, kukurica, varené kapusta alebo kel, zeler, mrkva, pečené sladké zemiaky, cibuľa, datle, čerstvá dužina z kokosu, avokáda, med, hrozienka, kyslomliečne výrobky, (jogurt, tvarohový farmársky syr, kyslá smotana), čerstvé gaštany / mandle (nie varené), banány, hrušky, jahody, čerešne, pomaranče, kivi, grepy, sójová omáčka, (pridaná k ochuteniu ryže) čerstvé nesladené ovocné džúsy (chladené alebo mrazené - nie z brusníc) a pečené zemiaky (nie biele zemiaky ).
Na pečené zemiaky je vhodné používať kyslú smotanu. Zaraďujte niektoré z týchto jedál do svojho každodenného jedálnička. Keď máte záchvat dny potom by ste mali pravidelne využívať vyššie uvedené potraviny. Hnedá ryža, čerstvé mandle a kukurica poskytujú všetky bielkoviny a aminokyseliny, ktoré sú tiež v mäse, ale bez purínov.
aha tak toto som nevedel dakujem za rady
Inac strukoviny nie su extra bohate na puriny,to je len sirena bajka, obsah purinov v nich sa vidi vysoky, lebo sa jedna nie o uvarene strukoviny ale suche. Strukoviny sa totiz nabobtnaju az na 3 nasobok vahy, tj obsah purinov v uvarenych strukovinach je len tretina toho uvedeneho.
Alkalizacia pomaha, pit viac vody pomaha a jest jedla s nizkym obsahom purinov tiez pomaha. Pozri na tabulky obsahu purinov v roznych jedlach
www.acumedico.com
Kakao/cokolada je tam uvedena ako obsahujuca teobromin
ak ešte niečo viete tak napíšte všetko je užitočne