Ošetrenie zubného kazu ozónom

Príspevok v téme: Ošetrenie zubného kazu ozónom
nickiki11

Máte niekto skúsenosti s ozónom, najlepsie v Bratislave a blízkom okolí? Pomohlo Vám to? Našla som viacero lekárov, kde by to akože mali robiť, buď HealOzone Kavo alebo PROZONE, ale nie je mi z toho jasné, že koľko to u ktorého stojí. Našla som ceny od 7 do 50 EUR zub, niektorým cenníkom žiaľ nerozumiem... Je to nelacná záležitosť sama osebe, ale mne sa žiaľ pod každou výplňou (keď sa klasicky vŕta do zuba) aj tak urobia znova kazy, no a medzi zubami ani nehovorím... Touto cestou mám za chvíľu protézky :( A neviete, či ešte MUDr. Mawaf robí v Rusovciach? Diky moc.

Zabkaaa

Tak s týmto mám veľmi čerstvé skúsenosti. Dávala som si preč amalganove plomby lebo som mala pod nimi kazy a zubar mi ich vyvrtal a hned dal bielu plombu..no blbost, lebo sa mi ten zub vobec nezregeneroval a bolel este viac..tak som zmenila zubara, ktorý mi všetky zuby nanovo vyvrtal a ošetril ozónom, dal liečiacu vložku a keď to prestalo byť citlivé tak napevno zaplomboval..Strašne sa mi uľavilo,lebo nepoznam vačsiu bolest ako bolest zubov.
čo ma prekvapilo mal aj všetko vybavenie profesionalne pod jednu strechou (rtg., atd). no cena vsak zodpovedala kvalite. sídlia v Apolle, a volaju sa dently. Mňa osobne ošetroval Mudr.Babčan

nickiki11

Dik za príspevky. Pozrela som tú pani dr., žiaľ nenašla som vypísaný cenník. Pátram ďalej a zvažujem alfadent - MUDr. Nawaf, alebo 3sdent, tam je viacero lekárov. Poznáte ich, máte s nimi dobré skúsenosti? Díky moc.

alex5879

začínajú kaz (do 3mm) sa dá odstrániť aj ozonom, zlikvidujú sa baktérie a následne sa používajú špeciálne prípravky na zacelenie skloviny.... Hlbšie kazy a medzizubné kazy nieje možné odstrániť len ozonom. Ale výhoda ozonu je najmä v tom, že aj ked sa vrta klasicky, miesto sa následne dezinfikuje ozonom a šanca že tam vznikne kaz nanovo je malá. Cenovo to dosť závisí od rozsahu kazu, ale lacné to naozaj nieje. Osobne s tým skúsenosti nemám, len raz mi na hlboký kaz dával zubár po vrtaní ozon. Skús napr Mudr. Knazenovú tá tiež pracuje s ozonom.

mifor

Presne ako píše mrkwa, už keď je raz kaz vytvorený, jedine odvŕtať pokazenú sklovinu a vyplniť, zvlášť keď je už hlbší.