Zvierata na ulici - co s nimi

Príspevok v téme: Zvierata na ulici - co s nimi
bengalka

Potrebovala by som nejaky suhrn pokynov ako na zviera na ulici... (aj by som si to pozrela na nete ale zbadam nejake foto zavreteho/utrapeneho zvierata a zlozim sa).
V pripade opusteneho, hladneho a pod. je to jasne - bud smykom ku mne domov:) alebo v pripade nejakych hrozivejsich psov a pod. volat policiu (ano?).
ale ako idete na take zvierata, ze vyzeraju, ze niekomu patria ale sa stratili. dnes som tak nasla jedneho hava, vyzeral dobre, akurat trocha krival na labku, po chvili prestal, trocha zafulany a od haluzi a dost rychlo isiel asi hladal domov. bezala som za nim ale vlastne som nic nedocielila. keby vidim ludi tak sa popytam ci nevedia na ktoru ulicu patria a tak. tiez by ste volali policiu? a volat vobec 158? nieze ma odbiju ze maju dolezitejsie na starosti. aky je potom postup? mam toho psa nejako zadrzat a cakat kym pridu?
dakujem

bengalka

dakujem Deria.
A ako postupovat ked napr. idem prave do prace a nemozem ho vziat domov a ist hladat jeho domov. mozem volat policiu? alebo tiez utulok?

Deria

mne sa raz podarilo najst majitelku strateneho psa tak, ze som mu najprv dala maskrtu, napit, dala som mu obojok, voditko a vybrali sme sa hladat pana. vypytovala som sa ludi, co pomohlo a pes mi potom nakoniec sam dopomohol, lebo sa uz tahal tym smerom, kde byva.:)
alebo, ked sa mi nepodari najst majitela, obvolam najblizsie utulky a zahlasim to aj tam, pretoze majitelia stratenych psov sa zrejme obratia aj na utulok, ci tam ich pes neskoncil. inac fotky, plagaty, inzerat.

royyroys

uspat aby netrpeli potom čo rok nikto si ho nechce adoptovat a pritom som velmi humánna,ale utulky su preplnené mnohonásobne,sterilizovat.nie je vela sponzorov.

vraj v rumusnku su mačky a psy na každom kroku božemoj pride zima ak má štastie zamrzne a viac nebude trpiet

Panaxa

Do 14 hodín by mali prísť ak je to súrne tak isto aj skorej .. ale ak si myslíš že niekomu patrí tak ho vifoť a daj na jednu stých fb. stránkach

bengalka

no ja viem ze by som si ho mala zobrat a ze sa nemaju v utulkoch dobre ale nemozem mat na malom dvore predsa 10 psov:) ide mi o ten postup komu volat, kto hned pride...ked zavolam do utulku tak pridu hned?

Panaxa

ahoj. Toto je stránka kde sú všetky čísla na útulky môžeš si nájsť tú najblyšiu vo svojom okolí toto je ona www.uvplp.sk .... ale ja si myslím že v útulky psy trpia ak sa im do roka nenájdu majitelia potom sú smutný. Niektoré útulky majú aj facebookove stránky ako napr.*pes v núdzi*, *odsúdené psíky*,* Občianské združenie U Psej matere*,*Jack russel v núdzi*,*Pomoc psíkom z KS Pezinok*, *KS Nová Baňa*,*Zvieratá v núdzi Poprad*,* KS Zvolen*,*OZ Dog Azyl DS*,*Natália Útulok Senica*,*KS Nová Baňa*,*MAJME SRDCE*,* Útulok Tuláčik Brezno*, a je ich ešte strašne veľa to su stránky na facebooku kde um môžeš poslať fotku toho psíka :) ale o tom už tu bola téma... áno myslím si že by si si ho mala zobrať pretože v utulku psy trpia. Sú samé a za mrežami