Nerozumiem stravovaniu - chudnutie vs. priberanie

golp

Naraz nevie stravit 30-40g bielkovin , ale strav. ich takze to mas jedno.Chudnut ? vela zeleniny ovocie by som ako tak vylucil kedze cukry.Zamerat sa hlavne na tie bielkoviny a sacharidy nevylucit vobec ale denne aspon 60g sach a 120g bielkovin.A zdrave tuky - najlepsie su kesu oriesky ale tiez drahe no.

freedomsk

Odpovedam: nesúhlasím s tebou v tom že viac Bielkovin potrebuju iba ľudia ktorý priberaju...praveze ked priberas potrebuješ hlavne sacharidy a nie tak tuky a Bielkoviny ...
Ked chudnes je dôležité prijímať o dosť viac Bielkovin kedže neprijimas toľko cukru a aby si neprichadzal o svalovinu katabolizmus vtedy potrebujes zvýšiť príjem proteinov .
Koniec koncov tvoje telo neprijme resp nevie spracovať naraz v jednom jedle viac ako 30-40g Bielkovin.
-Pri naberani hmoty kde do seba ladujes kvanta potravy má význam konzumovat veľa Bilekovin iba ak ides na AS...
:) s ostatkom súhlasím ;)

odpovedam

Tofu, to je fermentovana soja. Je to zbytocna antinutricna potravina. Ja ju vobec nejem. Moze este byt aj situacia, ze vam telo zadrziava viac vody, na co maju vplyv hormony. Vtedy to strava velmi neodvodni... ale naozaj neviem, nemam o strave nejake velmi hlboke vedomosti..

yyyyxxx

Odpovedam, sladkosti som nejedla, ani pecivo. Ale zasa kludne naraz aj 150g tofu, celu vanicku nizkotuc. tvarohu, tak 3x za tyzden omeletu- z 1 vajca+ sunka, 30% eidam. Zeleninu.

odpovedam

Z bielkovin ste nepribrali ;-) jedine z tukov, ktore su v mliecnych vyrobkoch takisto. Plus mozno z dalsich cukrov, ktore ste skonzumovali. ale to uz viete vy, co jete. Ja zase zijem relativne zdravo, cukor nejem vobec, bielkovin mrte, ale nepriberam, ani nechudnem.

odpovedam

Dasky, z bielkovin a dobrych tukov sa nepribera. Privera sa z cukrov, ktore ked nespotrebujes (pohybovou aktivitou), ulozia sa v tele ako tuk. Takze cottage, tvaroh atd. neprekazaju. Obsahuju vsak takisto tuky, no prave kvoli tomu treba mat pohyb a konzumovat aj tuky dobre (to su tie nezivocisneho povodu + ryby)

Akurat ludia, co priberaju, spotrebuju viac bielkovin. Chudnuci ludia ich tak vela nepotrebuju. zaklad vsak je nekonzumovat cukor, ale polysacharidy