Osteoporoza v mladom veku

Príspevok v téme: Osteoporoza v mladom veku
cajka

Ahojte
mam 35 ale uz 8 rokov mam osteoporozu. viem ze pricina vzniku bola moja nizka vaha , kedy som prestala mat menstruaciu a nemala som ju asi tri roky. Potom uz som pribrala . Liecbu zacali zle, nakolko mi dali neucinny liek, takze o rok boli vysledky horsie v 29 tich rokoch som uz musela zacat brat lieky od bolesti niekedy je to na nevydrzanie boli ma hlavne v oblasti lopatiek. Nepomaha nic. Cvicim na fit lopte skoro kazdy den , jem mliecne vyrobky a ryby.. avsak dnes som sa docitala ze preve tie mliecne vyrobky mozu privolat osteoporozu. nerozumiem tomu. Lekari hovoria ine.. Ma niekto skusnosti s nejakou alternativnou liecbou? Na masaze mam zakazane ist aj na parafin. a kupele mi nikto nechce predpisat Koli tym bolestiam niekedy uvazujem o tom ze sa zabijem. Neda sa to vydrzat ani s liekmi. Prosim poradte..

beacon

kup si struhany kokos a lieakove oriesky.Na ranajky si davaj 3lyzice atruhaneho kokosu dalej lieskocych irieskov a maku zmisaj s jogurtom alebo mliekom a medom.lieskove oriesky mozes pocas celeho dna a miesto mlieka jedz syry.mak ma mnohonasobne viac kalcia ako mlieko.

RNG

Travenie je vec kyselin, enzymov, mikrovlaknin a probiotik.
Ak mas nedostatok mineralov, tak alebo nemas spravnu stravu(najme nedostatok zelenin a masa) alebo zle travenie, najma nedostatok kyselin. Tie sa daju doplnit napr d0obe zdroje su Betain HCl, Pepsin HCl, L-lysin HCl
Pancreolan je enzym na tuky, pozeraj skor na doplnok pancreatine, nez farmaceuticky liek pancreolan.
A mineraly sa zabudiju do kosti len ked ich beries spolu s vitaminmi D-3 (5000 IU) a K-2(100 mikrogramov), pripadne aj so spirulinou ako bohatym zdrojom roznych zivin.

cajka

RNG dakujem moc za radu idem si to pozriet. Ale .. jednu vec si zle pochopil, menstruaciu mam pravidelnu ako hodinky.. tym to nebudem ale mozno mam zlu absorbciu . vitaminov z creva.. len neviem ako dosiahnut .. zlepsienie pomohol by mi trebars pankreolan? alebo nieco podobne? kedysim i to odporucili. zleeninu sa snazim jest jem skor dusenu a maso jem ryby a kuracie.. strukoviny jem tiez, soju, a mliecne yrobky, celozrnne tiez. tak neviem

RNG

Inac uprimne povedane, moj osobne nazor na tvoj pripad je, ze mas zlu styravu s nedostatkom zelenin, masa a pravdepodobne aj velmi zle travenie a absorbciu. To by nasvedcovalo aj pre co mas hormonalne problemy a ziadnu menstruiaciu. Menstruacia v mladom veku vypadne preto ze telo nema dost zivin na nu.A to sa moze stat len pri velmi zlej strave, alebo zlom traveni a absorbcii. A to musis adresovat, inac smerujes k stovkam roznych zdravotnych problemov a velmi skratenemu zivotu , naviac mizernej kvality.

RNG

Cajka, zialbohu konkretne produkty a zdroje sa na tomto fore povazuju za nedovolenu reklamu.
Tak ked chces, aby som ti poradil konkretne vyrobky a ich najlacnejsie zdroje, najdi si cez google.sk ine zdroje informacii zadanim napr rng, uforum alebo rng, nazory a podobne, alebo priamo rng, kosti.
Zdrojov a vyrobkov je doslova na tisice vo svete, su mnedzi nimi povacsine slabe a malo ucinne(vyse 90%) ale najdu sa aj dobre. Neriad sa reklamami vyrobcov a znackami ale skutocnymi obsahmi a zlozenim.

Ivka 1

Čajka na zahustenie kosti nemáš nič lepšie ako zmes minerálov a stopových prvkov v chelátovom zloženía vo správne vyvážených pomeroch. To jediné Ti zabezpečí aby sa Ti vápnik ukladal do kostí a nie inde po tele napr.v cievách.

RNG

Spravnymi doplnkami na kosti sa da osteoporoza celkom odstranit. Ale to su potravinove doplnky, nie patentovane farmaceuticke lieciva, takze nemozes ocakavat, ze ti ich lekar predpise, kedze ich ani nepozna. V skolach sa totiz ucia len o patentovanycy chemikaliach, oficialne schvalenych ako lieky.A tvrdia im, ze nic ine nie je ucinne, co je absurdna loz.

ni-ka

a u gynekologa si bola?robili ti nejaky hormonalny profil?...lebo mozes mat aj malo estrogenu,to by sposobovalo nepravidelny menzes,aj padanie vlasov a aj osteoporoza...preto byva hlavne po menopauze,pretoze produkcia estrogenu vtedy klesa...
a ako ti liecia osteoporozu?kalcitonin ti nepichaju?aj ten dost tlmi bolest...
a vapnik pekne papaj,len si zapamätaj ze ked prijimas vapnik,nekombinuj ho s potravinami s obsahom zeleza!vtedy sa nestrebe...treba vela fluoru,vapnika,vitaminu d,k...a aj cecko pomaha pri ukladani vapnika...