Ktorú profesiu by ste si z týchto vybrali?

Príspevok v téme: Ktorú profesiu by ste si z týchto vybrali?
Nikoleta26

Ja som už z toho fakt zúfala...sama neviem čo mám robiť ( viem, divné) ale ja naozaj neviem čo ma najviac baví. Skončila som tento rok strednú a doteraz som si nenašla žiadnu prácu.
Rozmýšlala som že ak si nenájdem prácu o rok pôjdem skúsiť na vysokú školu. Lenže nemám ani tušenie na akú. Celé dni premýšlam čo by bolo najlepšie vyštudovať, aby som z toho hlavne niečo do budúcna mala (nie ako niektorí, len kvôli titulu). Každý deň ma baví niečo iné :D :D

ako absolventka Sš by som mohla pracovať ako: účtovníčka, administratívna pracovníčka.. lenže čo mi chýba je PRAX, všetky firmy ju vyžadujú a ja nemám šancu. Tak neviem či mám počkať a hľadať v tejto oblasti, v ktorej som vyučená alebo ísť na výšku a skúsiť niečo iné..

Takže čo myslíte ktoré z tycho profesií by mohlo mať najlepšie uplatnenie, perspektívu do budúcna?

účtovníčka, práca v administratíve, práca v banke,..
alebo to čo by som musela vyštudovať na Vš:
učiteľka Zš 1-4
fyzioterapeutka
asistentka výživy/diétna sestra
dizajnérka

Dakujem za odpovede ;)

Nikoleta26

no som kraj zilinsky :D a myslís ze tie ostatné povolania sú oničom do budúcna?

Lebo ak mam povedat pravdu, tak práca uctovnícky mi moc nevonia :D ja by som skôr brala prácu s ludmi a bola s nimi v kontakte

Nikoleta26

no ale zalezi kde..pochybujem ze v mojom kraji by mi dali 1000 € ako čerstvej absolventke bez vysky a praxe

Nikoleta26

presne toto aj mna odrádza na praci účtovníčky. Síce ja som nikdy nemala možnosť tú pracu skúsiť...ale viem si predstaviť jej nápln práce. Same číselká, zákony, nariadenia, v kuse sedieť za PC, zavretá v kancelárii..

Tiež ma to neláka, aj ked mozno by mi ta praca sla..ale ja by som skôr pracovala s ludmi a bola s nimi v kontakte..preto uvazujem nad tými ostatnými povolaniami ktoré by som musela najprv vystudovať ( aj ked na nich ma zas odrádza nedostatočné ohodnotenie :(

winki

A v banke? stačí mi to čo chodím do banky vybaviť súkromne. Tie nevraživé pohľady na kolegyne. Oblečenie podľa šablóny....a predhánanie sa v získaní zákazníka na čo najviac a najvýhodnejších produktov...tiež nič pre mŃa. ...v banke ani za milion.

winki

ano pol roka som bola na praxi ako uctovnícka v súkromnej firme a pvoiem ti nič pre mna. Nuda...stále o tom istom, musíš sledovať nové zákony a aplikovať ich za všetko si zodpovedná riť z kanclu a od pc nezodvihneš osem hodín. Asi tak.

Nikoleta26

prečo by si nikdy nerobila uctovnicku?

Uz si niekedy mala moznost pracovat ako uctovnicka? Nebavilo ta to? Alebo preco? Velmi by ma to zaujímalo čo ta na tej praci tak odrádza :)

winki

Podľa výšky ohodnotenia :D :D :D dobrá blbosť. V reálnom živote zistíš, že to čo ťa baví robí niekto za 2000 euro a niekto za 1000 euro :D.

Na všetko čo si napísala už treba výšku. Ja osobne som vyštudovala obchodnú akadémiu a účto mám na hviezdučku, ale osobne nikdy by som nerobila účtovníčku, a ani v banke. Fuj práca.

Ak chceš choď na tú pedagogickú a urob si živnosť na účto a rob daňové priznania popri klasickej robote pedagogičky.