zapalena odrenina

Príspevok v téme: zapalena odrenina
reg gwetwt

mam odreninu na nohe-chodidle, ktora vobec nieje velka, je to asi tak 1cm dlhe mozno aj menej a nieje to otvorene. prvy den to krvacalo a potom z toho vytekala zlta tekutina trocha, tvoril sa na rane taky zlty povlak. cistila som to pravidelne jodovou tinkturou aj natierala antiseptickou mastou od pondelka, ale velmi sa to nezlepsuje. mam to opuchnute a okolie tej rany je cervene a opuchnute. uz je ta rana vysusena,neieje vlhka. lenze problem je ze v praci som cely den na nohach a ked to mam 8 hodin prelepene leukoplastom, tak sa mi to miesto aj spoti a ta rana zase zvlhne a opuchne. ked to umyjem a dam nato jod, je to hned lepsie aj opuch sa zmierni aj scervenanie. neboli to , jedine ak sa dotknem priamo tej rany. ten opuch okolo neboli.
myslite ze je potrebne navstivit lekara? nemam ziadne antibiotika ani neviem ako sa k nim dostat. niesom na slovensku ...

RNG

Nuz ja na rany pouziovam zmes praskoveho cukru kokosoveho oleja a par kvapiek citricidalu. Tak sa rychlo zahoja, bez hnisania a zapalov.

gsdg

dakuem za radu, dam si ten obvaz a gazu si pojdem rano kupit.
praveze neviem ci tam mam hnis. ta chrasta je cervena , nieje vypuhla, je skor taka stiahnuta do vnutra akoby a je tam taka mala biela bodka. nevyzera to ako hnis, skor ako ked je rozmocena koza, tiez je to tak vtiahnute do vnutra akoby. nieje to taka ta vypukla chrasta hruba chrasta ako sa zvykne robit po odreninach

Ivka 1

Gázu na prekrytie rany si môžeš v lekárni zohnať ? A čo obväzy ? Ak máš aspoň obväzy,tak na ranu daj prežehlenú vreckovku a obviaž obväzom až zajtra pôjdeš do práce. No v každom prípade chrastičku z rany opatrne strhni a ranu riadne vyčisti jódovou tinktúrou ak sa Ti zdá,že tam máš hnis.

rghter

mam len jodovu tinkturu a nejku dezinfekcnu vodicku, ale ta neobsahuje ziadne ucinne latky.. tu v uk sa neda naozaj nic ucinne zohnat. na pohotovost nechcem ist lebo aj to je minimalna sanca zeby ma vobec osetrili s ranou ktora nekrvaca. a k obvodnemu sa potrebujem objednat, co zvycajne trva niekolko dni.. teraz ked som v klude doma sa ten opuch pekne zmensil a ani to nieje take cervene. nemam to doma nicim prekryte, iba mam natom ten jod. vobec to neboli a po tom jode to trocha stipe ale inak je to v pohode. lenze zajtra musim ist zase do prace a budem tam na nohach 8 hodin,..

Ivka 1

Vydenzifikuj to jódovou tinktúrou ale nemasti nijakou mastičkou . Prekry si ranu sterilným gazovým štvorcom a prípadne nohu zafačuj aby sa do rany nedostala nečistota. Neprelepuj leukoplastom, lebo rana pod tým nedýcha a môže sa tvoriť hnis. Chrastičku by bolo potrebné strhnúť a ranu riadne vyčistiť. Neviem,čo máš pri sebe. Peroxid vodíka, atď .... či len tú jódovú tinktúru ?

reg gwetwt

neviem ci je to vlastne dobre ze sa mi tam uz vytvara jemna chrasticka , ked to mam pod tym opuchnute.. neviem ci pod tym nahodou nieje hnis alebo co.