Veľmi pomalý metabolizmus?

Príspevok v téme: Veľmi pomalý metabolizmus?
Emi

Posledný mesiac alebo dva sledujem na sebe, že mám pravdepodobne veľmi pomalý metabolizmus alebo nejakú poruchu, pretože zakaždým keď niečo zjem - a to jedávam malinké porcie, lebo pri veľkých je to hrozné - napr. 2 taniere polievky alebo 2 kopčeky ryže s kúskom brokolice a podobne, po jedle som neskutočne unavená, zívam, bolí ma hlava, zatvárajú sa mi oči, je mi teplo, ostávam taká utlmená, mám pomalšie reakcie, nič sa mi nechce a tak. Chápem že sa toto stáva keď sa človek preje, alebo zje veľa, no mne sa to deje aj po malinkej porcií jedla a trvá to 3-6 hodín po jedle. Potrebovala by som nejaké rady, prípadne skúsenosti, chcela by som vedieť PREČO a ako sa toho zbaviť - ak je to vôbec možné. Nejesť nemôžem. A menšie porcie si už nedokážem pripraviť, žiť na dvoch Bebe keksíkoch na obed a pomaranči na večeru v dnešnom svete nie je možné. Ďakujem.

LILIII

Aaaach jaj RNG ,RNG zase ta tvoja apatieka :-/ ...... ziadne doplnky a tabletky ,ale pohyb a ak sa k nemu nevies dokopat ,tak veeela vody ,caje ,zelenina ,ovocie (SUROVE !)
Ked nemas chut ist si zabehat alebo bike. alebo co ja viem co ,tak kup psa a pocas vencenia sa nadychas .....

RNG

Najlacnejsie na ucinok su na trhu zivocisne enzymy, pancreatin. Davka s vacsim jedlom by mala byt ekvivalent 4 gramov pancreatinu. Pozri na vyrobok firmy NOW, pancreatin 4 x 500 mg, kde 4 gramy ekvivalent mas v 2 kapsuliach. Dostanes to napr cez iherb.com co ma najnizsie postovne na Slovensko, momentalne.Dokonca maju pre prvonakupcu aj zlavny kupon, najdes to cez Google.sk pod rng.nazory.eu
kde je to na pravej strane.

maricenka

mozno viac pohybu. tiez pomaha po jedle si na chvilu oddychnut. posadit sa, precitat si noviny. nejest sladke. jest vela vlakniny...

ujunka

Metabolizmus sa dá dobre naštartovať zdravší stravou a pravidelný cvičením a alebo akýmkoľvek pohybom . Rok staré som mala dosť podobný problém , bola som neustále unavená , všetko ma bolelo a bola som bez nálady . A začala som to riešiť ako inak doplnkami z lekárne , ktoré samozrejme nepomáhali . Takže som sa nad sebou trochu zamyslela a zistila som , že moja strava obsahuje veľa cukrov a tukov , ktoré som si ani neuvedomovala . Takže som zo dňa na deň zmenila jedálniček - zaradila som viac ovocia a predovšetkým zeleniny , vynechala všetky sladkosti a pridala viac kuracieho mäsa , rýb a mliečnych výrobkov . Na lepšie trávenie som k tomu pridala ešte probiotiká s enzýmami . A tiež som začala pravidelne pol hodinky denne cvičiť a za mesiac som si pripadala ako iný človek . Hlavne som mala zrazu veľa energie a prestali me bolieť chrbát . Takže by som problém nehľadala len v strave , ale aj v pohybe a alebo celkovom životnom štýle

Roa

Ahoj, trávenie a príjem potravy je dosť chúlostivá vec a nie je jednoduché zladiť organizmus tak aby bol stále 100%. Vyskúšaj nejaké probiotiká napríklad Biopron + tráviace enzýmy.

RNG

Prebiotika su vyziva pre probiotika, su to povacsine mikrovlakniny, menujem aspon par, co dostat bezne ako doplnky, a to je psylium, inulin, arabinogalactany, pektiny, glucomannan.
Celkova vaha probiotik v dobre osadenych crevach je az 1 kg, takze tie malicke kapsulky, desiatky miligramov probiotik treba rozmnozit aspon niekolkotisickrat zivenim probiotik pestrou zmesou mikrovlaknin/prebiotik, odporucam brat kazdemu denne aspon 15 gramov.