Je to depresia?

Príspevok v téme: Je to depresia?
abc12

Zdravím už dlhšie mám jeden problém.Nemám chuť pracovať,nič sa mi nechce,nevladzem,všetko robím z nechuťou,a ani nemám nejak zaujem o nič(zopár vecí sa nájde napr PC hry,filmy atd).Najradšej by som sa vykaškal aj na prácu už,unavuje ma tam chodiť každé ráno a zarobím málo.Niekedy mám lepšiu naladu niekedy horšiu.Som introvert a mám málo kamarátov.Veľa fajčím a často sedím pri pc,športovať som skušal no všetko stroskotalo.Je to depresia,zlý spôsob života,alebo jednoducho veľká lenivosť? Alebo to môže byť aj vychovou? Mám takých rodičov že vždy o mna bolo postarane,všetko mi dovolili,robili mi stále jesť,desiatu,neupratoval som,neumyval riady a pod.

ddana

Ja mám za sebou Elontril, Welbutrin, Venlafaxín, Seroxat a v súčasnosti Trittico, ale tuším, účinok slabne na kontrolu idem k novej doktorke, tak možno niečo zmení, ale až 5.11.

abc12

U mňa napríklad zo začiatku celkom dobre zabral valdoxan(vyjasnil mi hlavu,mal som lepšiu náladu,chuť niečo robiť a mal optimisticku náladu) no potom po 2 mesiacoch mi prestal zaberať a začal mi robiť divné stavy,unava,velmi silne depresie a citil som sa hrozne tak ho dal preč.A potom som mal venlafaxín no ten bol katastrofalny,tak mi bolo zle že som myslel že každú chvílu odpadnem tak po tyždni som to nechal

ddana

S depresiou je to ťažké, nie hneď a tiež nie všetky zaberú na 1c, treba skúšať. Tiež hľadám, u mňa napriek liečbe je stále nedostatok energie, vyčerpanie, niet zmyslu života a to chodím aj na terapiu.

abc12

Vyšlo mi že mám lahku depresiu a podľa bodov by som mal navštiviť psychiatria čo aj urobím hned zajtra a začnem znova brať antidepresíva.U psychiatra som bol 2 krát avšak v AD som sa sklamal lebo mali veľa vedlajších učinkov tak skuím pytať niečo kvalitné