Fake veci - názor

Príspevok v téme: Fake veci - názor
nicolette

Trhá mi zrak, keď vidím fake kabelky, opasky a iné... Je to podľa môjho názoru absolútne trápne a sama osobne by som si to v živote nekúpila. Veď keď nemám na poriadny originál, tak si nekupujem nejaké otrasné napodobeniny z trhu. Je to vyložene každého vec, ale robiť zo seba to, čo nie som, hrať sa na nejakú luxusnú slečinku a pritom mať na sebe len lacný fake by bolo pre mňa potupné. Za peniaze, ktoré niektoré baby utrácajú za fake sa dá kúpiť pekná, vkusná kabelka, ktorá by možno neniesla na sebe logo prestížnej luxusnej značky, no aspoň by nevyzerala tak smiešne a lacno, no to už by asi neboli také cool, keďže ich má každá tretia, hlavne tie populárne LV ;) Slovenské obchody ponúkajú naozaj kvantum pekných, cenovo dostupných a hlavne kvalitných tašiek. Na obyčajných ľudí, ktorí na tieto luxusné veci nemajú, aj tak nezapôsobíte a pokiaľ sa s takými šmejdmi objavíte niekde v kruhu vyššej spoločnosti, budete im akurát tak na smiech, lebo strápnite akurát tak samy seba. Na záver, mne osobne je to jedno, nech si každý nosí, čo chce a čo sa mu páči, len som si nemohla odpustiť napísať sem svoj názor :-)Sama žiadny originál nevlastním, pretože sa nehanbím priznať, že si kabelku za 1000e napr. nemôžem dovoliť a fejky mi bytostne neprekážajú, ale hanbila by som sa nosiť ich už len z princípu.
Aký názor máte na to vy? Nosíte, kupujete si takéto veci, neriešite to alebo vám to vadí?

xxy

nevlastnim fake, ani by som nechcela, nie som zatazena na znacky. okrem tenisiek, tie chcem pohodlne. kabelky sa daju kupit pekne v obycajnych obchodoch, takze nevidim dovod napodobnovat nieco, co sa mi vlastne ani nepaci :D hlavne LV s patcipou hviezdickou, ja by som sa citila trapne ale u ostatnych mi je to jedno, co kupuju

kabel

ja sa na tych fejkoch smejem a nikdy by som si to na seba nedala, pretoze to je ako nosit sustakovu bundu od vietnamca s napisom aididasso a siedmimi pasikmi :-D vzdy budete za chudaka.

jarny kvet

ja toto vobec neriesim, lebo a) netusim, co je fake co nie je, b) netusim ani co je nejaka super znacka (snad len ten LV aj to len preto, lebo o tom vsade pocut, citat...), lebo ma to jednoducho nezaujima ani nikdy nezaujimalo a ani nebude, to uz je nonsens, co ti zdegenerovani rozmaznani konzumni ludia vedia riesit :)
ja ked si nieco kupujem, tak pozeram najprv ci sa mi to esteticky paci a potom na material a cenu. a ja priznavam, ze aj keby som mala nehorazne prijmy, v zivote by som nedala ani cent za nejake predrazene designerske kusky, lebo to jednoducho neuznavam, tieto umelo nafuknute ceny za nic, radsej by som sa zamerala na kupu veci od miestnych podnikatelov (a je to drahe, drahsie ako ratazcove oblecenie, lebo tu maju ludia relativne normalne mzdy a pracovne podmienky oproti ludom v indonezii napr. kde sa pre ratazce sije). tak to robim aj teraz, kupujem aj v retazcoch a raz za cas aj nieco drahsie remeselne vyrabane u nas ci v okoli a vyrabam si vela doplnkov, tasiek aj sama, oblecenie zatial nie, lebo neviem s tym strojom poriadne robit :D

jahodka123

Taktiež neriešim. Aspoň vidíme, kto má aké hodnoty... Ja nemám problém nakúpiť u číňaňa za pár drobných. Na značkách si vôbec nepotrpím. JEDINÉ, čo mám osvedčené, sú značkové tenisky, ale z Rakúska, lebo k nám už vozia shity. Popravde, aj tak je všetko vyrobné v Číne :)