Nechcu ma pustit na dohodu co teraz?

Príspevok v téme: Nechcu ma pustit na dohodu co teraz?
kikinaona

zdravim vas. robim pre jednu firmu par mesiacov no nasla som si lepsie platene miesto a uz ma aj vzali. dala som vypoved dohodou no sef ma nechce pustit. Do novej prace mam nstup 1.10. co by sa stalo ak by som 1. nastupila do novej prace a do tej starej by som uz neprisla aj keby mi tu vypoved nedal?

Sef spominal ze by mi dal nejaku zltu kartu ci nieco podobne to je nejaky zaznam alebo co je to? a ako ma to moze ovplyvnit do buduca? dakujem vam!

JessicaI

Pozri si ako mas napisanu zmluvu ci tam je napisana nejaka sankcia za nedodrzanie vzpovednej lehoty. Ak nie mozes odist kedy chces s tym ze by si to mala dat zamestnavatelovi vediet, ze uz od urciteho datumu neprides do prace. Ak je v zmluve sankcia budes musiet ju zaplatit alebo ako napisala Essaouira neprides do prace tri dni mas absenciu a za tu dostanes hodinovu vypoved. O zltej karte som nic doteraz nepocula asi chce len aby si sa bala odist.

Essaouira

kikinaona: Stačí neprísť do práce, za čo dostaneš absenciu, na základe toho ťa vyhodia a nastúpiš do tej ďalšej. Len pozor, občas v zmluve bývajú zakompované doložky, že v prípade, že nedodržíš výpovednú lehotu môžu od teba požadovať mesačný plat.
Má to byť na ochranu zamestnávateľa, aby si za tú dobu vedel nájsť za teba náhradu, ale častokrát to práve takto dávajú zamestnancovi vyžrať.

jajejoju

Pokial tvojim odchodom nebude zamestnavatelovi sposobena nejaka skoda, tak ti moze fukat praskovy cukor do...
Ak ta niekde inde budu naozaj chciet, bude im jedno, ze si sa v predchadzajucej praci nedohodla.
Alebo sa hod PN a zacni u noveho zamestnavatela neoficialne. Alebo skus najst za seba nahradu. Toto strasenie mi lezie na nervy - ked chce niekto odist, nema ho co zamestnavatel drzat.

Iveta Michael

hm...tak to je zaujímavé,ja som sa domnievala že v dnešnej dobe ťažkej nezamestnanosti len zamávajú rukou zo slovami: na vaše miesto už čaká mnoho ďalších... či? :)