Ako postupovat pri neplateni vyzivneho

Príspevok v téme: Ako postupovat pri neplateni vyzivneho
miskahriska

Prosim vas ako mam postupovat ak mi byvali nezaplati vyzivne???vlastne on ma vydiera prostrednictvom dceri zeak mu ju nedam tak mi nezaplati nieze by nemal ma a az moooc prostriedkov ale ja mu ju nemozem dat ked je chora ona ho nechce nechce tam chodit doteras platil len vyzera to tak ze tento mesiac mi neda neviem co robit ci cakat az ked tri krat neda ale on ak mi dalsi mesiac da tak kto mi da za tento mesiac??neviem ci jeaz tak hlupi on je policajt

Sandra_11

Áno, trikrát, ale upozornila by som ho už písomne už teraz. Máte potom v rukách niečo s čím môžte argumentovať na súde. Pokiaľ máte nejaké otázky kľudne sa pýtajte!

miskahriska

dcerka ma sest teras nastupila do skoly takze je to dost financne narocne na sude uz mam navrh od jula na zvysenie vyz.ale toby som musela si novi podat ked by som chcela spatne vyzivne ak mi neda za tento mesiac

Sandra_11

Vo vašom prípade by som skôr navrhovala súdne riešenie situácie. Žiaľ, zákon je stavaný tak, že pokiaľ má otec súdom stanovený styk s maloletou (napr. každý druhý týždeň) tak sa musí dodržať aj keď dieťa odmieta. Otec má takisto rodičovské práva ale aj povinnosti. Výživné ale prestať sám od seba nemôže. V prvom rade ho vyzvite písomne, aby zaplatil dlžnú sumu výživného inak budete situáciu riešiť súdnou cestou. Políciou to veľmi význam nemá, nakoľko on sám tam pracuje.
V ďalšom postupe by som navrhovala psychologické vyšetrenie dieťaťa, nak posúdi aký ma otec vplyv na dieťa, atď... Treba si dohodnúť rozumný styk dieťaťa s otcom, ale v každom prípade to neriešiť len na vlastnú päsť - myslím tým, že mu dieťa nedám, lebo to je napadnuteľné súdom. Neviem koľko má malá rokov, ale pokiaľ je už vo veku, že môže vypovedať na súde tak ona sama môže povedať prečo nechce chodiť k otcovi.