Strata hlasu , zachrípnutie, dusivý kašeľ!

Príspevok v téme: Strata hlasu , zachrípnutie, dusivý kašeľ!
Hlasivky

Pozna tu niekto recept, liek, prostriedok nato?
Prosim trápi ma to už takmer mesiac a nič nepomáha. Kloktal som, sprej do hrdla dával od bolesti a zápalu, cumlal cukríky z lekárne, čaje bylinkové pil a stále nič.
Čo mám robiť ani pracovať nemôžem s takým hlasom a ešte ten kašeľ dusivý neprestáva taký suchý a dráždivý až ma niekedy napína vracať z neho.
Poradí mi niekto, už som vyčerpaný z toho.
Prosím.

rebeka123

ja si vzdy naordinujem kalciovy sirup a vzdy to v pohode porejde... rovnako aj s detmi davam kalciovy vanilkovy od generica a este nikdy nekslama... skus :)

Zuz-ana

Mňa trápi suchý kašel už tretí deň (predtým 2 dni bolesť hrdla, ktorú som vyliečila kloktaním slanej vody a predčasne som sa tešila, že ako úspešne). Od včera obeda som navyše začala strácať hlas. Inak mi vôbec nič nie je. No so suchým dráždivým kašlom a bez hlasu nemôžem chodiť do práce. Dnes som navštívila svoju lekárku a ona mi predpísala Suprax (začať brať v prípade, ak sa stav nezlepší). Vyšetrenie pozostávalo z počúvania dýchania, vizuálnej kontroly hrdla a prehmatania uzlín. Ja ale vôbec netuším či je to vírus alebo baktéria. Asi to zistím až po testoch, ktoré vyskúšam sama na sebe (ak nezaberú voľne dostupné lieky a vitamíny tak si naordinujem tie predpísané ATB). Vďakabohu za internet. Človek sa tu aspoň dozvie, ako sa má liečiť. Len rozmýšlam, ako sme fungovali pred 20 rokmi....

SG

Stop kašel sirup nepomáha, vôbec, zas niečo nové a zas len ťah dílerov čo to propaguju. 3 týždne ma dcéra kašel suchý, dráždivý a začina už stracať hlas, jednoznačne jej po par dnoch starý dobrý stoptusin zaberá a calciový sirup. Stop kašel je bordel, ktorý nepomáha.

alanWilder

odporucil by som ti volne dostupne prostriedky na kasel, Stopkašeľ sirup Dr. Weiss upokojuje podráždený krk, hltan a hlasivky a obmedzuje tvorbu hlienu
keby si chcel zlavu, nech sa paci -odkaz odstránený-

Sirup

Na zachrípnuty hlas, bolesť hrdla škriabanie, kašeľ atd... účinne pomáha sirup z lipy každu hodinu za polievkovej lyžice a úlava sa dostavy behom pár hodín. My ju pripravujeme tak isto ako z bazy. Bazovy sirup pozná každá babka

Hlasivky

RNG vďaka a myslíš ze tie prípravky zoženie m aj na svk keďže ty si z usa ? Dá sa to unas zohnať ?
A prečo nos spomínaš ? Výter bol robený z hrdla :)

RNG

Inac zato, ze lekari nenasli v nose bakteriu, neznamena, ze tam nemoze byt kopa roznych inych mikrobov, pozri cez Google.sk pod rng, infekcie
kde su aj clanky roznych lekarov, vysvetlujuce ake nakazy sa tam mozu nachadzat a preco to atb casto vobec neriesia. Velmi casto na to pomozu kvapky do nosa , roztok citricidalu, dnes len citricidal, profesional od BioChem Research, ine su malo ucinne.Roztok tripravis z litra vody a 35 kvapiek tohoto citricidalu. Je to na pitie postupne po malych glgoch pocas celeho dna, na kvapkanie do nosa oci usi, vyplachy a podobne.
Pomaha brat aj NAC(2 x 600 mg) aj tobolky oreganoveho oleja, najma z firmy NOW, oregano oil caplets, kde je zaruceny obsah ucinnej latky, carvacrolu, davka 3 x 2 kapsulky.