Externe študium na VŠ popri práci

lilyiankaa

presne ako píše filipová a korková ... zamesntávateľ ti na prednášku a skúšky nemusí dať voľno, ak ti sám štúdium nenariadil ..ja som takto musela odísť z práce, pretože bol problém už keď som šla na zápis ...

korkova

jahodka, mylis sa.
zamestnavatel je povinny dat ti volno na studium take, ktore ti sam nariadil a prehlbuje tvoju kvalifikaciu suvisiacu s pracou.

jahodka123

Zamestnávateľ JE POVINNÝ ti dať dovolenku, ak máš v ten deň prednášku/skúšku. Zo zákona ti NEMOŽE brániť v ďalšom vzdelávaní. Na zápise ti nedali potvrdenie o študovaní na VŠ? Vypýtaj si to, musia ti to dať a opečiatkovať a on ťa musí pustiť.

winki

záleží od školy a je pravidiel. U nás su povinné aj prednášky aj cviká.Môžeš niečo vymeškať,ale u nás musíš doniesť papier od doktora a to len 1krát. Zvyšok sa rieši tak, že urobíš prácu navyše, resp opakuješ predmet. Ale to je moja škola.

A ja osobne by som si nedovolila vymeskať ani jednu prednášku a ani cviko. To sa ťažko dobieha samostatne a halvne na externom, kde za 4 hodky prebereme polku učiva denných.

lilyiankaa

takže zamestnávateľ nie je povinný ťa do školy púšťať ..ja som si tiež brávala buď dovolenku, paragraf, alebo pri skúškovom sa môžeš hodiť na PN ...sú však aj firmy, ktorých je ale veľmi málo, čo ext. štúdium platia a tým pádom študenta na skúšku uvoľnia ..ale to je možno pár na svk ... ohľadom prednášok ..ty na prednáškach byť nemusíš ..dôležité však je, aby si sa dostala buď k prezentácii resp. učivu, ktoré sa tam preberalo ... je možné, že si profáci dajú podpísať na prednáške aj prezenčku, ale napr. u nás nerobili moc rozdiely, kto tam bol a kto nie ..mala som totižto aj spolužiakov, ktorí sa v škole neukázali, čo je rok dlhý a prišli len na skúšky

martinkaaaaa

No ja som dnes bola 1x v škole , kolko prednášok môžem max. vymeškať ? Vzhľadom na to , že škola nie je ani v mojom meste :)

Popr. viete poradiť dajaký link kde si možem prečítať viac :)

winki

Nie je povinný.

Ja si berem v dni keď mám školu dovolenku a tak isto aj na skúšky. Prípadne PNka, alebo paragraf.
Kamoška má zamestnávateľa, ktorý jej dáva voľno, ale len na skúšky a to mu musí doniesť potvrdenie zo školy, že bola na skúške a tiež výsledok.