Priatel ma terorizuje a vydiera

Príspevok v téme: Priatel ma terorizuje a vydiera
111222333

Dobrý deň, potrebujem radu,lebo už som naozaj zúfalá.
Na začiatok chcem zdôrazniť, že môj priateľ má asi psychický problém,no nikdy nenavštevoval psychológa ani nejakú odbornú pomoc...
Mám 17 rokov. S priatelom tvoríme pár 8 mesiacov,na začiatku bol veľmi milý a pozorný,vždy mi dával najavo svoju lásku.No asi po mesiaci začal hrozne žiarliť,dokonca aj na môjho najlepšieho kamaráta, ktorého poznám už 11 rokov.Zakazoval mi aj kamarátky, ked som chcela ísť čo i len na hodinu zo svojho voľného času s nimi (nehovoriac o kamarátoch a spolužiakoch).Nakoniec bolo vždy po jeho,zo začiatku mi to nevadilo chcela som byť len s ním,ako asi každý normálny zaľúbený človek...No po čase keď už som naozaj potrebovala aj nejakú tu hodinku len pre seba mi to veľmi začalo vadiť.Skúšala som sa s ním rozprávať,ale on to nikdy nevedel pochopiť.Nastala aj situácia keď mi rodičia nedovolili ísť von,a on mi písal že ak nepôjdem zabije sa,tak som šla, a to samozrejme spôsobilo moje problémy s rodičmi.Navrhla som rozchod,no on ma začal citovo vydierať že sa zabije že bezo mňa nedokáže žiť...Nemala som dosť odvahy sa s ním naozaj rozísť,tak sa náš vzťah vliekol ďalej,no teraz keď už som naozaj pochopila, že ja s nim nechcem a ani nedokážem byť za žiadnu cenu, ma začal vydierať, že ak sa s ním rozídem každému o mne povie aká som kurva,že potrebujem kamarátov,a že zavolá mojim rodičom a povie im o sexe atd.... Myslím,že je pochopiteľné keď je na mňa partner nahnevaný že sa s ním chcem rozísť,a možno sa chce aj trochu pomstiť, ale toto mi príde už naozaj prehnané.Neviem čo robiť,ako mu dohovoriť... Už som mu aj vysvetlila, že ja ho už neľúbim a on určite nechce byť s niekym kto ho neľúbi. No on len povie,že chce a že mám robiť všetko podľa neho lebo uvidím čo všetkým narozpráva.
Ja sa nebojím toho,že ľuďom povie svoje výmysly .Som typ človeka, ktorý v podstate kašle nato čo o ňom hovoria iní.Bojím sa len toho,že naozaj povie mojim rodičom že sme spolu spali.Ani vo sne by ma nenapadlo že bude schopný niečo také mi urobiť.Prosím poradte mi,lebo ja už vážne neviem čo ďalej :(

milkyway

Hjkfi, si normalna, len on je sebecky a majetnicky, tak typicke u chlapa. Mozno ti bude dlho za nim luto, ale budes ovela radsej, ze si sa ho zbavila. Moj byvaly je podobny a teraz vzdy ked sa s nim bavim a vidim ten chory system uvazovania tak som rada ze je z mojho zivota prec

Fero M.

povedz to doma rodicom ze ta vydiera a ze sa zabije.. Urccite ti pomozu viac. Rozchod je normalny a tie jeho reskcie tiez ake neyreba to podcenit.
Najlepsie ak aa doma porozpravas s vasimi isto to pochopia alebo aj zavolas jeho rodicom ze s nin nechxes byt ale ze sa bojis lebo ti vravi hluposti. Nic tym nepokazis a naopak mu pomozes.

hjkfi

No ja som sa dnes rozišla po 8 rokoch života, cez sms ani neviem ako ma to napadlo, ale cítila som takú potrebu, rozišli sme sa cez telefón. Pred tým sme mali jednu krízu podobného charakteru a ja som sa vrátila k nemu. Zistila som, že som asi tiež psychicky vydieraná. Myslím, že isto nemohla som vo svojom vzťahu nikde isť s mojimi priateľkami všetky boli zlé, nebodaj by som dade ostala do rána, našla kamaráta tak by ma považoval za najväčšiu šlapku. Za ktorú ma už považuje pretože, som mu povedala ako údaj našeho rozchodu,že už knemu nič necítim, a nevie to pochopiť. Hneď mi začal vravieť, že či som ho nepodviedla, že čo mam za ľubom, že ma pozná, že by som sa nerozišla len tak, či mi to hucká do hlavy moja rodina. A tiež mi začal vravieť, že moja rodina je tá zlá, že dobrému vraveli, že sa stebov sa zas rozíde. Ja neviem som nenormálna či čo.

miskamiskomi

Ahoj :-). Mala som presne ten isty problem, len s tym rozdielom, ze moj ex to rodicom povedal. Mozno sa tomu nevyhnes a mozno to bude tak lepsie. Na jednej strane sa za seba hrozne hanbim, no na druhej nas to s rodicmi zblizilo.

Vela stastia!!!

nazi-buster

jedulka

3/4 citaty zo zakona, 1/8 vysvetlenie preco a z akeh odovodu nechcem aby ma kontaktoval, a dalsia 1/8 to iste co prva 1/8 len inymi slovami..moze to byt na 1,5 A4.. ale ide o to, aby to bolo napisane profesionalne.. to zvladne kazdy, nazoaj kazdy.. staci mat taku tu chvilku ;-) alebo cez google najst nejaky vzor a z toho polepit nieco, alebo kamarata pravnika a podobne..

ide o to, ze ja som toto raz pouzil a tak sa zlakli, ze hned ustupili (pravda, aj somto podal na sud, a ani nebolo treba ist na 1. pojednavanie)

podotykam, ze som zaloval "pociernych".. a ja som biely..

ver mi, viac strachu ako obet ma prave utocnik ;-)

jedulka

nazi-buster> ten bod jedna by měl zajímal.Co by tam měla popsat na 2A4?Nic ve zlém, ale jsem měla taky s takovýma lidmi problém a nevěděla jsem jak na ně.U některých stačí s nima vyrazit dveře,ale jiní to je na odstřel.

Hrac

ak je to cisto len na mobil pisanie a volanie, tak si nachvilku blokni nezname cisla, nech sa ti dovolaju a pisu len ti, co mas v zozname... Len ak ti to telefon dovoluje, teda pripadne nainstalovanie aplikacie na taketo blokovania a potom nema sancu sa ti ozvat na mobil

Hrac

ak je to cisto len na mobil pisanie a volanie, tak si nachvilku blokni nezname cisla, nech sa ti dovolaju a pisu len ti, co mas v zozname... Len ak ti to telefon dovoluje, teda pripadne nainstalovanie aplikacie na taketo blokovania a potom nema sancu sa ti ozvat na mobil

nazi-buster

2 moznosti.

1. poslat doporuceny list do vlastnych ruk, aby dal pokoj, pretoze v opacnom pripade bude niest adekvatne nasledky, uviest tam par nasledkov, vlatnorucne podpisat. (idealna dlzka su dve A4, normlanym fontom, ziadne vagne slova, ziadne cit-emo-vyhrazky, nic. tj. surove fakty)

2. ustsavicne blokovat, nahlasovat jeho IP jeho providerovi, preposielat vyhrazne sms, email a celu komunikaciu na bezpecne miesto, nech mas zalohu (daj si do mobilu nahravanie hovorov, su tam free applikacie a hlavne ich otestuj prv nez pouzijes naostro)

3. keby to napisem, som spoluchatelom tresneho cinu ublizenia na zdravi, ale iste chapes, co tym chcem povedat. ale nic som nenapisal. (tj. surove ciny)

hold, clovek obcas za svoj pokoj musi aj zabojovat. (v diplomacii sa to vola konflikt)

drzim palce

PS: takeho bastarda ako je on, by som zotrel z ostola do par hodin, a navzdy ho umlcal (nezabil, nezavrazdil, nezlikvidoval, len poucil).. pevna vychovna ruka je to, co chyba tejto posahanej generacii.

jedulka

123,máš to těžký ale vydrž,neboj on si nic neudělá, na to se mají tihle všiváci dost rádi.Sobec,žárlivec s majetnickým vztahem k tobě.Nic horšího už se ti nemohlo stát.Hlavně nereagovat.Klid a zase klid.Vím, jak je to těžké,ale vydrž.Ono ho to po nějakém čase přejde.