Zápacha a krv - Pomôže prehánadlo?

Príspevok v téme: Zápacha a krv - Pomôže prehánadlo?
Moninnaa

Môžete mi poradiť? Mávam problémy s vyprázdňovaním ale vždy každý deň som sa mohla vyprázdniť, keď som aj mala zápchu tak to síce bolelo ale nebolo to až také.

Od včera večera sa nemôžem vyprázdniť. A popritom by som chcela, moje telo chce, stále ma to núti na záchod ale keď potlačím tak to nejde, akoby niečo bránilo tomu aby som sa vyprázdnila, stolicu mám až na konci konečníka ale nejde ďalej, len sa mi tam pri konečníku vytvorí taká akoby "hrča" čo ma tlačí ale nejde to von.

V posledné dni som mala redšiu stolicu, takú užšiu, mám problém aj so zlatou žilou.

Tentoraz je to však horšie pretože sa naozaj bojím. Bolí ma brucho trochu, ale teraz som mala aj plyny, naštastie šli von, síce ťažšie ale nafúknutá niesom až tak. Bolí ma konečník tak sa bojím už aj tlačiť, ono to už viac ani nejde. Skúšala som vlažnú vodu aj probio jogurt. Nepomohlo. Ide mi odtiaľ ale krv, na toaletnom papieri.

Krv pri stolici občas mávam kvôli zlatej žile takže to nieje niečo nezvyčajné ale teraz sa naozaj bojím, pretože to bolí a nejde to von, len mi to tlačí na konečník a mám tam z toho akoby takú hrču.

Starká vraví že si mám dať nejaké čapíky, ale nemôžu mi uškodiť? Moja mamina ide kúpiť. Máte nejaký typ? Zriedia tú stolicu natoľko aby som sa mohla v pohode vyprázdniť? A v pondelok by som šla k doktorke asi na vyšetrenie. Nejaké rady? :-(

RNG

Glycerinove capiky vymastia crevo a tak sa stolica moze presmyknut lahsie von.
Ale kedze mas zlatu zilu, tak mas ten problem casto za mala by si brat zmes mikrovlaknym, pklno vody a obcas aj lyzicu olivoveho oleja, ako hovorila moja stara mama, creva si treba vymastit.
Na toalettny papier si vzdy davaj krem,dobre tu oblast precisti a vymasiruj, tak sa da potlacit aj zlata zila po case
Ja mam uz dlhe roky od nej pokoj, radu so dostal od mojho otca, co bojoval so zlatou zilou uspesne takymto sposobom vyse 50 rokov, nas radu svojho spoluziaka, lekara.