Zlomená osobnosť

Príspevok v téme: Zlomená osobnosť
lombardo1981

Cítim sa strašne vyčerpaná... z neustáleho boja. Bojujem celý život. Už od škôlky. Práve tam som spoznala, že ľudia nie sú tými, za koho sa vydávajú. A ak mi niekto bude chcieť nahovoriť, že to boli len deti, neuspeje. Aj deti dokážu z vlastnej vôle vykonať zverstvá, i keď si ešte plne neuvedomujú následky. Ale nemyslite si, že som na ne zanevrela. práve naopak. Rada by som niekedy mala vlastné.
Pamätám si na svoj prvý deň v škole. Moc sa mi do nej nechcelo... a dobre som vedela prečo. Hneď prvý deň mi spolužiačky šaty... nieže by mi to vadilo, ale pre mňa to znamenal ďalší výprask od rodičov. A čo čert nechcel, okamžite prišli nato, že na mňa rodičia radi položia ruku. Takže, okrem klasického "záchodového pozdravu", mi mizli veci aj zošity s DÚ.
Raz sa ma pri čítaní z obrázkov jedna z nich opýtala, či som prvej triede poprvýkrát. Ja som sa spýtala protiotázkou A ty? Mali ďalší dôvod pre šikanu. Ale mne to bolo fuk. Vždy som sa im tvrdo, pohŕdavo a bez strachu pozerala do očí. Aj vtedy, keď ma poliali benzínom a chceli podpáliť. No vo vnútri som mala neuveriteľný strach. Našťastie zazvonilo. Aspoň vtedy som si to myslela. Dnes by som pokojne prijala opak. Možno by som pre ne bola mementom... ale to je pravdepodobne len moje zbožné prianie.
V ôsmich rokoch si ma všimol sused z vedľajšej ulice... trvalo to štyri roky, kým som sa mu ja nezačala vyhrážať udaním. Pretože mi rodičia zase neverili. Stále od nich len počúvam, aká som v detstve bola veselá a spontánna.
Už som mala pocit, že sa so všetkým začínam pomaly zmierovať, keď prišlo prvé znásilnenie. Potom druhé, tretie aj štvrté.
Už viac nedokážem ľudom veriť. Aj keby som chcela. Zakaždým ma aj tak sklamú.
Prepáčte, ale potrebovala som sa iba vyrozprávať.

jedulka

Lombardo a my ti budem držet palečky ať ti to tentokrát vyjde.Jen pořádně vybírej, není psychiatr jako psychiatr.
Tlstoch joe,není nad ten pocit co? :-)já si taky umím poradit a to je pak fičák:-)pokutu zaplatíš, tu nelituj,za peníze si opravdu můžeš koupit všelicos ale ten POCIT tak ten NE:-)

lombardo1981

Ďakujem za nakopnutie mojej motivácie konečne požiadať môjho psychiatra o psychoterapiu. No musím si to neustále opakovať, aby ma zase nenavštívili zajačie úmysly. :-D
tlstoch joe, celkom s to vystihol. Nikdy som nereagovala. Spočiatku som sa aj pokúšala, ale viedlo to iba k tomu, že sa spolužiačky viac zomkli. Asi by som nemala, ale gratulujem ti! Verím, že to stálo zato... najmä to uspokojenie, že si prekonal sám seba... Inak šikanu v dospelosti som zažila aj ja. A na mieste, kde by to nikto nečakal... na psychiatrii. Ale nič som si z toho nerobila, ani do nosa nedostala.

zewa

Psychoterapiu ti jednoznačne odporucam. Lebo si vytvoris svoj svet odovodneni, ktory bude daleko od pravdy. Psycholog bude mat predsalen nezaujaty pohlad na vsetko. Drzim palce.

tlstoch joe

ja celkom nesuhlasim...asi ked ju chceli podpalit, tak by musela byt nejaka reakcia od nej, ale jej reakcia bola podla mna, ze bola ticha a deti ju sikanovali. Ja s nou mam porozumenie. Ja som dokonca zazil sikanu aj teraz v dospelosti...zvlastne aki su ludia hlupi. sikanoval ma kedysi dobry kamarat("ze sa obliekam ako bukvica" a bol prilis sarkasticky). V smske som od neho chcel vysvetlenie a on sa mi vysmial. Tak som sa vratil a rozbil som mu nos. Teraz mam okolo toho dotahovacky, lebo to dal na policiu. Som proti nasiliu!!! Ale uz sa to nedalo zniest a bol to dobry pocit vidiet ho degradovaneho, hoci je to nespravne. Ospravedlnil som sa, ale budem platit pokutu. No hovorim si, ze to stalo za to. Zatocil som s krivdou pachanou na mne a porazil som strach.

jedulka

lombardo1981 ... to jsou jen naše názory, které si můžeme utvářet jen podle toho co sama napíšeš.Podle mne je tvůj problém jinde než ho prezentuješ i když od toho co píšeš začal.Je velmi složité ti to vysvětlit(pro mě),ale doporučila bych ti psychologa/žku, na KBT terapii.Jsi chytrá jistě pochopíš, že to není terapie,která by ti ublížila.
www.centrumpsychoterapie.cz

lombardo1981

Ja s tebou problem nemam. Nikto z nas ta tu nepozna,nikto z nas nevie co a ako sa presne stalo a nikto ta tu ani nesudi. Mozeme usudzovat len z toho ako pises a reagujes. Ako keby si akceptovala to ze ta kazdy len sudi, odsudzuje, kritizuje ze kazdy ma s tebou len problem.
To som ani nikdy netvrdila, ale v poriadku.