Som jeden veľký EXTREM!

Príspevok v téme: Som jeden veľký EXTREM!
35KK

Ludia si zomňa robia srandu, nevážia si ma..moje slova berú na ľahku váhu.,a to aj napriek tomu, že sa snažim byť priateľská, milá, pozorná..Niekedy mám pocit,že som doslova nenavidená. Sú síce aj takí,z ktorých je vidieť, že to čo povedia myslia úprimne.,ale je ich málo.
Čo asi robím zle..vysvetli mi to niekto??

35KK

To,že som milá bejvavalo..Skôr sa správam ku každému tak, ako kto kumne. Viem byť aj drzá, aj ked viem, že sa to človeku nevypláca, lebo potom ti naložia ešte viac.,
Už viac krát som si všimla jednu vec,,vraj pritakávam na všetko. Není to tak celkom. Viem si povedať a stojím si za svojím, aj ked...niekedy musíš dať človeku to, čo chce počuť. Možno dám niekedy niekomu za pravdu, aj ked ju nemá, ale myslím si svoje.,,
Fajn.,,budem najdrahším pokladom na svete :-)

beacon

to ze nebud butlava vrba a nahlas a sebavedomo si povedz svo nazor bud drza a egoisticka.prb si ty az potom druhy.lebo tvoj problem je ze si mila k tym co k tebe nie su.asi mas taku osobnostnu konstwlaciu.neprikivuj na vaetko nesuhlas a nesucit s tebou k to bude a neyrwba prezivat boleati inych.zaoberaj sa sebou nebud samaritanka mozno studium psychologie by ti velmi pomohlo.mas svoju hodnotu a nie si hovno.dalej ako si mozes zvysit hodnotu v ociach druheho ze nebudes zdravit prva ale pockas kym sa twve pevy pozdravia a neprikyvuj vef mas svoj nazor na veci tak hp suvetenne a dolezito povedz.spravaj sa k sebe ako k najvacsiemu pokladu lebo to ako sa sprabas k sebe co si o sebe myslus presne to co o sebe davas najavo svatu tak ta okolie bude brat.

MultiLevel

35KK, ja ti verim :) Ved pisem, ze sama som bola taka. Ale zmenila som sa. Kazdy den sa menim, a konam tak, aby som bola spokojna a stastna.
Ta zatrpknutost...uff...ja som si vazne myslela, ze sa to zmenit neda. Tiez som zazivala, ze sa o mne nieco rozpravalo, co nebola pravda a nemohla som proti tomu vobec bojovat. Nikto ma nepocuval, len si mleli to svoje. Cele detstvo som pocuvala, ze sa neviem sama rozhodovat, ze vzdy za mna rozhoduje niekto iny....Hrozne ma to bolelo a keby si vedela, aka zlost vo mne vrela... :) Ja, clovek co od maleho decka siel vzdy sam za seba, mal nazory ako nikto iny, bol vyspelejsi na svoj vek, a zrazu pocuvas, ze si neschopna sa sama rozhodovat...Neznasala som ludi, doslova. Mala som pocit, ze vsetci mi robia zle a chcu mi zle.
Dnes viem, ze chyba bola aj dost vo mne. Ja sama som sa rozhodla vsetkych neznasat, byt zatrpknuta, o vsetkych si mysliet hned to zle. Nastastie, zmenila som sa a tym sa zmenili aj vztahy okolo mna. Prestala som tak prehnane nedoverovat. Dnes nemam problem pokecat s kymkolvek vo vlaku, snazim sa kazdeho brat presne taky aky je, neposudzovat, nemenit, neziadat. Nie som ani slepo doverciva, ale ani prehnane nedoverciva. Nikto ma uz neklame, nikto ma uz neohovara, nikto mi nechce nic zle. Malo kedy sa stretavam s nespravodlivostou, aj ked sa samozrejme deje. Ale naucila som sa z kazdej situacie vytazit maximum pre seba. A dakujem aj za to zle, co sa deje, lebo aj to ma nieco uci :)

35KK

Konečne odpoved..ved to som sa pýtala v úvode témy, že čo asi robím zle, ked idú veci takto..
Ja sa snažím už dávnejšie lepšiť seba, aby som bola spokojná. A každý jeden z nás má určite v živote aj negatívne zážitky. A mali by sme to brať z tej dobrej stránky a zamerať pozornosť nato, že čo nás naučili...,ale prečo tú ostavajú tie pocity..
Možno som trochu zatrpknuta priznávam, snažim sa držať si od určitých ľudí odstup..ale to len preto, aby sa neopakovali zbytočné chyby. Ale není to tak pri všetkých,..Som osoba, ktorá sa rada smeje, usmieva, mám rada veselých ľudí...no napriek tomu.,som uzavreta, utiahnutá....lebo to čo bolo, bolo zrejme silnejšie ako ja.

MultiLevel

"Skôr v dnešnom svete ide o fyzickú krásu a sympatie. Ak niekoho nezaujmeš, tak potom je očividne jasné, že ťa nebude uznávať. A na vnútorne hodnoty človeka nikto nepozerá." - nesuhlasim :) Absolutne nemusis skakat tri metre desat, ani byt fotomodelka aby si ludi zaujala a uznavali ta. Zrejme mas same negativne zazitky, kedze mas taketo nazory, ale skus sa pozriet aj na to, aka chyba je u teba. Ci nie si prilis zatrpknuta, ci nie si prave ty ta, ktora pozera na ludi s urcitym odstupom.
Pocas studia som 5 rokov mala za spoluziacky dve chodiace barbiny. Muzi ich milovali, a celkovo vsetci ich mali radi, lebo boli vesele a usmiate. Ani neviem ako, zapadla som medzi ne aj ja. A tomu ver, ze som totalny opak. No zacala som ich brat take ake su. Vedela som, ze ked si pojdeme niekde sadnut, tak cely rozhovor bude len o gelovych nechtoch a o tom, kde si ist kupit nove cizmy. Ale brala som to ok, pretoze sme si aj napriek rozdielnym nazorom stale mali co povedat. Ja som sa stala pre ne niekym, komu sa mozu vyzalovat a kto im naozaj vzdy povie pravdu do oci.
Pred tym som od takych ludi stranila, ale to uz robit nebudem. Uz som dospela a viem, ze nemozem mat ani predsudky, ani odsudzovat niekoho len kvoli vyzoru.....Neviem ci sa ta uz niekto pytal, ale kolko mas rokov? Pripominas mi mna, ked som mala 16-17 rokov. Presne som pouzivala slova, ktore pises ty - "Kto ma nemusi, toho ani ja", "ludia o tebe hovoria, ani ta nepoznaju". Dnes by som si taketo cosi nedovolila uz tvrdit, pretoze aka som ja, takych ludi si aj do zivota pritahujem. Ked budem len zatrpknuta a nonstop riesit, kto co o mne hovori a ci si niekto vsima moje hodnoty, ved akych ludi si pritiahnem? Usmiatych, takych co ma budu mat radi pre vnutornu krasu? Zabudni........
Prestan tolko riesit druhych, ries seba. Zameriavaj sa denne na to, aky mozes byt clovek, a co na sebe vylepsit. Co si pomyslia ini ludia, to je ich vec, ich problem a ich pravo si mysliet.

35KK

Neda mi, aby som ešte nedoplnila jeden fakt...Takže začnem - Prečo by ťa mali ľudia uznávať? Prečo by si ťa mali vážiť a brať ťa vážne? Nemusia.(kafik) _ Tak určite každý jedn z nás aspoň trošku túži potom, aby ho iní mali radi, vážili si ho a tak....alebo niekomu jeto jedno?? neverím. Každý je rád ked má pri sebe ľudí, s ktorými môže rátať. Skôr v dnešnom svete ide o fyzickú krásu a sympatie. Ak niekoho nezaujmeš, tak potom je očividne jasné, že ťa nebude uznávať. A na vnútorne hodnoty človeka nikto nepozerá.,hoc by to tak malo byť, to nikoho nezaujíma. A neriešim viac.,Ja som ja a kto mňa nemusí, toho ani ja. A okrem toho, ľudia o tebe táraju veľa a pritom ťa ani celkom nepoznajú...niekedy sa mi až rozum zastavuje. Ak to ma tak byť.,oki.,neriešim...sú situácie, ktore mi neovplyvnime.

35KK

čarodejka...like :)..mas uplnu pravdu.,tak to chodí..či už je to dobré alebo zlé.,každy človek v našich životoch je preto, aby niečo zanechal a je len a len na nás ako sa k tomu postavíme.

Čarodejka

35KK - každý človek, ktorého v živote stretneš ti niečo dá. A čo si z toho vezmeš a ako to do budúcna naložíš je len a len na tebe.

35KK

kafík...presne ako píšeš, hlavne chcem dokázať sebe ak do niečoho idem. Nemusím iným. O pozornosť a uznanie druhých mi vôbec nejde,.
A čo čakám od ľudí??...vlastne nič, aspoň sa tak vyhnem sklamaniu...NIKDY NIC NECAKAJ,NEBUDES SKLAMANY.
Ak ti môže niekto niečo dať, tak jedine rodina..aj ked niekedy možno ani ta.
A či mám rada všetkých??..naokolo??..ťažka otázka, ale myslím, že nie.

kafe

"Kde sa podeli hodnoty ako sú láska, priatelstvo, šťastie... " he-he, nuž všetci vedia o týchto "hodnotách" tak krásne rozprávať, ale málokto ich žije či vlastní vo svojom vnútri. Všetci o hodnotách iba kecajú a sami sú prázdny. To hovorím z vlastnej skúsenosti :)