Ehlersov Danlosov syndróm

Príspevok v téme: Ehlersov Danlosov syndróm
Slávka17

Dobrý deň. Prosím vás, vedel by mi niekto napísať niečo bližšie o tejto diagnóze: Ehlersov Danlosov syndróm? ( v tomto prípade typ II /mitis/ ). Podľa starej lekárskej správy mojej mamky, ktorú som našla ( mamka už nežije ) mala tento typ syndómu a vraj je 50% šanca, že je dedičný. Na internete som o ňom takmer nič nenašla, len že je asi 6 typov a jeden je smrteľný, čiže si viete predstaviť aký strach mi to nahnalo. Vzhľadom na to že momentálne mám zdravotné problémy ( bolesti chrbtice, nôh, rúk, trpnutie končatín, ťažkosti s dýchaním a pod...), dosť ma to vydesilo. Mám dve deti, čiže ak je to niečo zlé a mali by to zdediť aj moje deti...Budem vďačná za každé info. Ďakujem

Slávka17

Ďakujem Vám za rady. Som už objednaná na genetické vyšetrenie, uvidíme. Samozrejme, už som si čo-to medzitým aj nakúpila, bez ohľadu na to či sa mi diagnóza potvrdí, vzhľadom na zdravotné problémy, ktoré mám, sa mi to tak či tak zíde. Inak o tejto diagnóze mi nevedel absolutne nič povedať ani môj ošetrujúci lekár a takmer nič ani ortopéd, ani reumatológ, ktorý ma vyšetrovali. Ešte raz vám ďakujem a želám veľa zdravia.

RNG

Plno ludi na svete zomiera na rozne choroby uplne zbytocne, lebo bezni lekari nepoznaju rozne prirodne prostriedky ale len diagnozy podla roznych priznakov, samozrejme pomenovane v cudzich reciach, aby to vyzeralo odborne a predpisuju na to len to, co sa naucili v skolach , tj patentovane chemikalie, schvalene ako lieky.
A ked tu uvediem, ze existuju lekari, co maju na to inaksie nazory, prax a uspechy, tak ma tu plno ludi osobne napada.
Pre mna za mna, nechajte sa odpravit lekarmi, ktori nepoznaju najnovsie a najucinnejsie metody, lebo su skoleni len jednostranne, tj na symptomaticke diagnozy a symptomaticke liecenie len schvalenymi liekmi.
A medzitym je fakt, ze smrt ako nasledok schvalenych liekov je dnes uz na tretom mieste, hned za cievnymi chorobami a rakovinami, takze organizovana medicina sa naoaj moze chvalit uspechmi, hahaha.
Ved to je aj dovod, preco sa mnohi lekari aj vzburili a zacali pouzivat aj napriek prekazkam rozne neskodne, ale ucinne prirodne latky.
Nuz ale zbytocne hovorim, uz sa tu zhromazdili traja odporcovia, ktori sa ma snazia nasilu tu utopit osobnymi utokami, takze aj tato tema je "otravena" a ja z nej rozhodne vypochodujem, na marnenie casu a prazdne polemiky nemam cas ani naladu. Svoje som tu povedal, ked sa to niekomu nelubi, moze si hoci aj trhnut nohou.

RNG

Ako som povedal, kolagenov je hromada, mnohe maju tak velku molekulu, ze bez pomocnych enzymov ich vobec nevieme vstrebat, a teda problem casto nie je v nedostatku kolagenov v potrave, ale nedostatku enzymov u starsich ludi, aby ho vobec vedeli vstrebat.
Ja ako starsi clovek samozrejme uz davnejsie beriem pomocne enzymy na travenie, aby som nestracal kolagen a ine ciastky tela, ako svaly, kosti a podobne, co vidno na starsich ludoch velmi markantne, ako sa doslova scvrkavaju..
Kolageny tvoria struktury, nosne struktury v tele. Ked je ich nedostatok alebo su prilis kratke, telo sa doslova rozpadava.
To je nielen pri tejto chorobe, ale aj pri roznych inych zlyhaniach organov, napr aj vacsine problemov so srdcom, pecenou ladvinami, tiez metastazovanie rakovin aj u inac tzv zdravych ludi.
Preto uz davnejsie Linus Pauling kazdemu odporucal na zlepsenie budovania kolagenov a tym pomoc vsetkym organom v tele, najma srdcu, brat vysoke davky vitaminu C a aminokyseliny, ako arginine, ornitine a najma L-cysteine, ktore sa podielaju na tvoreni dlhych kolagenovych vlakien.
Zastupca tych istych myslienok je dodnes dr Mathias Rath a jeho kolektiv, proti ktoremu velmi intenzivne pracuje medicka mafia, hoci sa ho nepodarilo dosial umlcat.
Pravda nakoniec zvitazi!!!

fujitsu

RNG toto mi nejako nesedi. ako je potom mozne ze ta albertovej dcera o ktorej sa pisalo aj v novinach a bolo to aj v telke sa mohla vyliecit z choroby pri ktorej chyba v tele prave kolagen. chodi na nasu VŠ, videla som ju, je uplne zdrava. videla som ju aj v telke jazdit na koni. a urcite sa jedna o chybanie kolagenu, lebo som si o tom aj citala na internete. ona mala diagnozu ako maju deti na tychto obrazkoch, ale upozornujem ze je to priserny pohlad. ten kdo nema silny zaludok tomu to neodporucam ani otvarat. v amerike vraj na to davali celebrity prachy aby sa to skumalo z coho to je. vysvetli mi teda RNG ak je to tak ako pises ako sa z toho mohol niekto vobec vyliecit? tomu nechapem. inak ten kolagen som kupila babke lebo ju bolia klby a vobec to nepomohlo.

www.google.sk

RNG

Kabel, kecas. Prestuduj si to sam, lebo ziadny chybny kolagen neexistuje, su len rozne druhy, dlzky retazcov a tie sa vsetky daju velmi jednoducho doplnit, ked si ich telo nevytvara dost, alebo zvysenim prijmu polotovarov na ne zvysit ich vyrobu, aj ked ma telo slabu ucinnost vsetky vyrabat.
nac kedze lekari na to vlastne neodporucaju nic, taki branie doplnkov na vlastnu pest je aspon pokus nieco uzitocne a logicke pre seba spravit.
A ked sa ti taka rada nepaci, tak necitaj moje prispevky.

kabel

jedna sa o tvorbu CHYBNEHO kolagenu, o tom su geneticke poruchy. nastuduj si zaklady genetiky, aby si nepisal nezmysly.

RNG

Porucha tvorby kolagenu neznamena, ze sa kolagen netvori, ale ze sa ho netvori dost. A to sa da zvysenim prijmu materialov na tvorbu kolagenu alebo priamo dodanim kolagenov ako doplnkov potravy znacne ovplyvnit.
Nakoniec nejedna sa o netvorenie kolagenu, lebo to by uz bola davno mrtva. Bez kolagenu sa neda zit, to je zakladna kostra, nosna konstrukcia vsetkych tkaniv.

kabel

lenze ked ma niekto geneticky danu poruchu tvorby kolagenu, tak tie doplnky nedokaze spracovat tak, aby ten kolagen spravne vyrabal, takze ucinky doplnkov su velmi obmedzene, ak vobec nejake.
ked nie je stroj v poriadku, mozes do neho tlacit materialu kolko len chces, ziadany vysledok sa nedostavi.