Dá sa časom zamilovať?

Príspevok v téme: Dá sa časom zamilovať?
monikka

Zdravím, takmer pred 2 mesiacmi som sa po 2 rokoch rozišla s priateľom. Neklapalo to už... zdalo sa mi, že ma už berie ako samozrejmosť.. Tak sme to nechali tak, no aj napriek tomu si stále píšeme a sme v kontakte.. sme na seba zvyknutí, stále sa ľúbime, nevieme sa proste zrazu ignorovať...
Medzitým sa objavil v mojom živote ďalší.. Ten sa o mňa pokúšal už skôr, ale bola som zadaná. Po rozchode som síce nechcela hneď nový vzťah ani nič podobné, ale zasa sa to zvrtlo úplne inak .. Nakoniec som prijala ponuku toho druhého a niekam sme si spolu vyšli. Odvtedy sa stretávame takmer každý deň. Je sympatický, venuje mi veľmi veľa času (čo sa o mojom bývalom nedalo povedať), smejeme sa spolu, ani dotykom či bozkom sa nevyhýbam ale .. proste to nie je ono.. nemilujem ho.. večne myslím na bývalého a hrozne ma to ničí.. oveľa viac by si to zaslúžil ten druhý, ale proste to nie je v mojich silách.. navyše mi ten bývalý stále vypisuje, ako neskutočne žiarli keď sa stretávam s druhým.. ale on vie, čo cítim, ale z jeho strany to stále ostáva pri tom písaní a silných slovách.. čo by som mala robiť? dá sa zamilovať časom do toho druhého? on preto robí veľa ..

innerworld

Tiez si myslim,ze by bolo vhodne dat si pauzu od vztahov s muzmi. Aj s byvalym by som to obmedzila na minimum,aspon na nejaku dobu. Moj nazor.

lilyiankaa

podľa mňa je chyba v tom, že si ešte krátko po rozchode a nie si s ním vysporiadaná, veď sama píšeš, že bývalého ešte ľúbiš a ste v kontakte .. pokiaľ sa z nespamätáš z predchádzajúceho vzťahu, len ťažko budeš rozvíjať niečo iné ...čiže buď s bývalým obmedzíš kontakt a skúsiš sa z toho vzťahu dostať, alebo tento ďalší nemá teraz pre teba zmysel .. prišiel priskoro ..ty si si mala dať pár mesiacov pauzu do vzťahov .... a zaľúbiť sa do toho druhého nedokážeš, pokiaľ sa neodľúbiš od toho prvého ..