Vitamin B5 500 mg

matway

Stále ma udivujú názory na fórach, kde radia ako sa zbaviť problému /dôsledku!/, ale nie príčiny toho dôsledku!!! Ja by som hľadal hlavne príčinu, a v prípade AKNÉ to bude trichinela. Tento parazit sa vyskytuje hlavne v svaloch, ale ak sa presunie do kože, vyvoláva akné! Vitamíny? Samozrejme, ale až prídeme na príčinu!
Kyselina pantotenová /všadeprítomná-odv. od grec. slova/ V-B5 je súčasťou všetkých tkanív, takže pri nedostatku vznikajú medziiným dermatologické poruchy /aj akné/.

pohodka

ak by ste chceli, tak ja vam viem predat cely neotvoreny balik praskoveho vitaminu B5, objednavaneho z USA. Uz ho zrejme nevyuzijem, pretoze jeden som uz spotrebovala a druhy uz nepotrebujem, ani ho nebudem otvarat... tak keby mal niekto zaujem, rada to posuniem dalej, je to 500 gramov.

RNG

Sorry, omylom som to dal do temy BAP
premiestnujem

Nuz kabel, ked tvrdis, ze proti vysokym davkam vitaminu B=-5 je len v USA tlak, ako vysvetlis, ze sa Slovenski lekari tak krcovite drzia odporucenych dennych davok a varuju presd zvysenymi?

Alebo napr toto

doplnky.vitalion.cz

Alebo to, ze ked som mal na Slovensku obchody pred vyse 5 rokmi mi zamietli dovazat vyssie davky vitaminu B-5, ako su odporucene denne davky?

A tomu nasvecuje aj trh doplnkov dosial, kde nevidim vyssie davky B-5 a na trhu su doplnky len ako napr forcapil, kde je davka 18 mg, tj sotva 3 nasobok RDA/ODD.

V USA tento vitamin vo vacsich davkach mozes aspon kupit, na Slovensku ale nie, tj pokial si ho neobjednas dovezeny zo zahranicia alebo objednas v liekovej forme=farmaceuticky, co je tiez vyrobene v zahranici.

marek123

Vacsie davky vitaminu B5 su myslene 5-10g denne. Cize povedzme 4x 500mg denne. Na tomto foru sa uz niekolkokrat preberal vitamin B5 staci pohladat.

agartio2

Ja som to bral, ale ziaden rozdiel som necitil. Bral som dokonca aj 1000mg.
Ale nemal som nejaky kozny problem, ale nemal som ani viac energie z toho, proste nic.

Zato, co mi dost zabera je vitamin C, jod a selen a hlavne horcik a draslik, a B-komplex, teda vsetky vitaminy B naraz, nielen jeden.
Preto je podla mna rozumne brat horcik a draslik na prvom mieste, potom vitamin C, potom b-komplex, potom jod a selen, a az potom riesit cokolvek dalsie.
Horcik je podla mna najdolezitejsie brat z tych co som vymenoval.

RNG

Lekari z beznycyh skol nemozu odporucat na liecenie cohokolvek nic ine, ako oficialne schvalene lieky. To ale neznamenaq, ze sa nenajdu vzacni lekari, co doplnky pouzivaju s uspechom na liecenie miesto liekov, tj napr megadavky vitaminov B-5 na kozu a vlasy.

Misickaa4

ahoj,
to , že to neodporúčajú lekári, ešte nič neznamená. kľudne to užívaj, užívam to aj ja v uvedenej dávke. pomáha to nielen na akné.