Jedálniček

Príspevok v téme: Jedálniček
Catali_na

ahojte.. odkedy som na internáte som pribrala (tak až tak to nevidno ale cítim sa zle- napr nafúknuté brucho)
Chcem sa začať zdravo stravovať (nie diétovať) a cvičiť. čo poviete na takýto príklad jedálnička?
Ranajky: 1 jablko, acidko(250ml)
Desiata: 1 kaiserka celozrnná s plátkom tvrdého syra a jednou paradajkou
Obed: tak napríklad cestoviny/ maso/ryža/zemiaky
olovrant: 1 kaiserka, syr, zelenina
večera: čaj

Ide mi hlavne o tie raňajky, či sú v pohode . Večer už nechcem jesť nič (nerozprávajte mi dotoho pretože moje telo som mala tak pol roka dozadu na to nastavené a bolo mi fajn- rano som sa zobudila s plochým bruškom)
Len nechápem jednu vec: prídem zo školy, naobedujem sa (normálna porcia) a som STÁLE HLADNÁ!! ja neviem prečo.. a t si dám taú normálnu porciu-nie malú-
Ďakujem za každú jednu odpoveď :)

Catali_na

Brucho nemám nafúknuté z raňajok, pretože to bol čisto iba návrh(ešte som to v tejto kombinácii nemala) čiže si zoberme teda len to acidko bez jablka no..

ouii..

mne skor ta kombinacia jablka a acidka pride dost nafukujuca. radsej by som medzi tym dala aspon hodinku rozostup, ale to je aj o individualnom traveni. co sa tyka toho, ze to je zle, je to blbost, ty to mas skratka prehodene - ranajky s desiatou, ale prisun energie mas v podstate rovnaky, ako keby si to jedla naopak a myslim, ze pre telo to nie je dolezite, ci to prehodis, alebo nie. ja tiez rano nemozem vela zjest, vypijem max to acidko, alebo si dam jogurt - vstavam o 5.30, o 6 musim vypadnut z domu a nechce sa mi vstavat o 20 minut skor len koli tomu, aby som zjedla nieco vacsie, na co aj tak nemam este chut. a osobne mam pocit, ze cim viac rano zjem, tym som rozozratejsia pocas dna a nie tak, ze ked mam kralovske ranajky, tak na obed zjem menej. zjem rovnako, cize energeticky prijem dokopy je este vyssi, ako s mensimi ranajkami. je to proste individualne.

dolezite je nenechat sa vyhladovat, mozno by si mohla skusit tu veceru, aspon salat trebars s tofu, alebo cottage, alebo tvaroh. proste bielkoviny a zeleninu. mozno by si po par dnoch videla, ze uz tolko nepotrebujes zbodnut na obed, ono to telo si vypyta co mu chyba, trebars aj z predosleho dna. rano este nemas chut, tak nie si hladna, ale potom na obed toho chce viac. a hovorit o tom, co bolo pred pol rokom nie je uplne vhodne, pretoze sa ti zmenili navyky a telo sa prisposobuje permanentne, ono nema jednotnu schemu ako pracuje, proste si vytvara vzorec podla aktualnej situacie. cize to, ze to vyhovovalo tvojim narokom pred nejakym casom neznamena, ze to je vhodne aj teraz.

Katkakatka

tie ranajky su vazne totalne zle, potom sa ani necuduj ze mas nafuknute brucho ked si ako prve jedlo dna (vo veelmi dlhom hladovani, kedze nevecerias) das jablko a acidko. a ani sa potom necuduj ze si das obed a si hladna, ked celkovo zle zacnes den. nic ti nehovori ranajkuj ako kral, obeduj ako sedliak a veceraj ako sluha?

LILIII

No to sa tak stava ,ked pride obdobie sedenia v ucebni :)))
Ja som nikdy v ucebni nesedela ,vzdy som zutekala tam ,kde som sa mohla vrtiet ,kludne by som prezila rok-dva zamknuta v telocvicni ,potom som v pohodicke mohla na veceru i dva krajce chleba s mastou .
Ranajky su zle ,tam ti odporucam nieco energetickejsie ...... ja ked citam tieto "naprogramovane" stravovacie navyky je mi do placu :-/