Ako spravne osetrovat ranu? - pouzitie repika

Príspevok v téme: Ako spravne osetrovat ranu? - pouzitie repika
TinaM

Zdravim vas,

v stredu mi vybereli znamienko - bolo na palci na nohe, tesne pod nechtovym lozkom (ano, blbe miesto, preto ho vyberali). Bala som sa, ze narusia aj necht, ale to sa nastastie nestalo. Aj tak mam vsak 5 stichov a strasne ma to boli, picha. Vcera som si podla pokynov ranu prvykrat odlepila, nezda sa mi, ze by sa nejako hojila. Kupila som si repik, spravila odvar a na ranu prikladala. Chcela som sa opytat, ci to robim spravne? Mozem si do odvaru tu ranu aj "namocit", resp. ponorit a nechat chvilku tam? Co by ste mi poradili, aby sa to lepsie hojilo?

[zruseny35]

tinka..repík nieje škodlivý,..nešetri ním,aj dve hrste sa davaju pri "namačaní rany"..,kludne si do lavorika daj celu nohu..len nezabudni si potom nohu nechať na vzduchu vyschnuť a nenosiť ponožky ked si doma

zuzan

mam 68 a cukrovku..odsranovali mi vyrastok na koži...ked mi vybrali stehy otvorilo sa to z polovice...bojim sa aby sa to viac nepotrhalo mozem si na to prikladat harmancek alebo repik??

hanka9

Staci aj repik, no na zosilnenie ucinku mozes pridast k repiku este NESPOCETNE mnozstvo bylin, s protizapalovymi, protimikrobialnymi, dezinfekcnymi a hojivymi ucinkami.

staci pohladat !!

a ak sa ti nechce hladat, tak rumancek tieto sluzby robi (trojaky ucinok), nechtik urcite atd atd...

je toho fakt viac...

RNG

Repik je sice hojivy, ale nie prilis. Na rany je lepsie dat zmes cukru kokosoveho oleja a par kvapiek citricidalu To tu oblast ochrani od mikrobov a transdermalne vyzivi, aby sa rychlejsie hojila.Da sa pouzivat aj priamo do otvorenych a zahnisanych ran