Extremne rychlo mastne vlasy - preco?

zuzi74

Mne zihlavovy sampon nadmerne vysusoval pokozku hlavy a to bolo este horsie, skrabala ma jak slak. Pozor na sampony na mastne vlasy, tie viac vysusuju. Dalsia vec, umyt vlasy a dat ich do copu tiez nie je bohvieco, vtedy sa naopak mozu este viac mastit tym, ze su pricapene k pokozke hlavy. Skuste robit aspon raz do tyzdna olejovy zabal, votriet riadne do pokozky hlavy do vlhkych vlasov, dat sacok na vlasy a uterak. Nechat aspon 1 hod. posobit a umyt samponom. Taktiez existuju suche sampony ako prva pomoc pri zacinajucom sa masteni vlasov pri korienkoch. Aspon 1 den by vam to malo predlzit cas neumyvania vlasov. Taktiez moze pomoct zaverecne premyvanie vlasov jablcnym octom zmiesanym s vlaznou alebo studenou vodou. Zapach vyprcha po vyschnuti vlasov. A hlavne sa vyhybat samponom so silikonmi a nadmerne peniacim samponom.

1_Livinka

Ahojte,
pripájam sa k vám, ale žiaľ, ani ja vám nič múdreho neporadím. Moje vlasy sú takého od cca 9 - 10 rokov a teraz mám 26. Tento rok som začala pracovať na mieste, kde sa úprava vyžaduje, som neustále v kontakte s ľuďmi, takže si nemôžem dovoliť neumývať vlasy 5 - 6 dní, nebodaj 2 týždne. Mám krátke vlasy, nakoľko mi poradili, že nebudú mastné tak rýchlo, ale nepomohlo.
Tiež nepoužívam kondicionér, ani balzam, nepoužívam sušič na vlasy, ani žehličku, dokonca si ich umývam ráno.

akinom007

ANGEL-DEMON/ ja sa rozhodne vo vlasoch nehrabem pocas dna, skusala som si jeden den neumyt a druhy dat do copu,....mam polodlhe vlasy a asi 15 cm vlasov az po cop som mala kompletne mastne, jedna klienta sa ma pytala ci som si umyvala vlasy ci to mam mokre., zle sa tak citim, ....to sa neda neumyt ked musis ist do prace 7 dni v tyzdni. tento rok april -maj dva mesiace som vydrzala v intervale kazdy druhy den (cop), a zihlaovoy sampon yves rocher, necakala som zazrak ale cakala som ze aspon o milimeter menej budu mastne ten druhy den a ze zacnem predzovat intervaly ale prd.
keby si dva dni neumyjem tak to mam mastne od korienku po konceky kompletne.

ANGEL-DEMON

to preto že si ich umývaš denne! suchá pokožka hlavy sa premastuje(nadmerne) ... máš toho plný internet...
kup si obyčajný zihlavový alebo brezový šampon... a umyvaj si ich max. 2 x do týždna.... ja som si kedysi umyvala kazdy druhy den, dnes len 2x do tyzdna... v pohode mi vydrzia 5-6 dní...ale ja mam sice huste kučerave...ale tiez sa mi mastili pri hlave..
umy si vlasy a daj si ich do copu a nechytaj ich... lebo väčšina zien ma dendenciu ze furt si musia babrať vlasy,...väčšina z nich ich ma rozpustene.. čo nechápem lebo ked mi vlasy zavadzaju dam ich do copu a ignorujem ich... ale oni furt si tymi špinavymi paprčami idu do vlasov a potom sa čuduju že im mastneju... ani nie v 5 minutovych intervaloch si furt prehadzuju vlasy,..hrabu sa v nich... ako opice

akinom007

System umyvania si vlasov rano,(vtedy vydrzia o par hodin viac) sa mi da praktizovat iba v letnom obdobi kedze nechcem fenovat cez zimu je vylucene umyvat rano a ist s mokrymi von....
dost ich musim zatazovat dennym umyvanim nechcem este aj fen...

akinom007

vlasy si nefarbim, stiham kazde 3-4 mesiace konceky, nefenujem, nelakujem, nedavam tuzidlo, nepouzivam zehlicku ani nic, len denne umyvanie -musim, s pletou problem nemam

akinom007

Ahoj ja som na tom rovnako mozeme si podat ruky:) hambim sa v praci ked robim s ludmi a pozeraju na mna ako keby som si ich tyzden neumyvala. Vlasy nefarbim. Vyskusala som vsetko mozne, tento problem trva od mojich 10r a teraz mam 32r.
Este dalsia nevyhoda mam blond barbu vlasov takze to vyzera dalko horsie ako na ciernovlaske