Zvädnutá ruža

Príspevok v téme: Zvädnutá ruža
CathyS

ahojte, priatel mi vcera kupil ruzicku, velmi peknu, krasne zviazanu, doniesol mi ju nejak okolo siedmej-osmej vecer. Ja som ju potom brala este domov, co je cca 40min cesty a celkovo mohla byt ruzicka bez vody take dve hodky. Napriek tomu vsak vyzera krasne ked som ju priniesla domov, hned som ju dala do vody a vsetko. Dnes rano sa vsak zobudim a ruza bola uplne zvädnutá, hlávka je na odpadnutie zrelá. Viete mi povedat co preco a ako nabuduce predist tomu aby sa toto stalo? pripadne vase skusenosti? Tie dve hodky co bola bez vody jej tolko ublizilo? ja som ju nemala do akej vody dat :( dakujem!

Dadula56

Este pocas strednej skoly som pracovala brigadne v kvetinarstve, kde majitelka sa snazila co najviac setrit, teda akonahle kvety zacali vadnut strcila ich do chladnicky, kde sa "spamatali". Na ruziach este osklbala listocky, aby vyzerala ako cerstva. Cize tvoja vina to nebude, zrejme ste sa s priatelom stali obetou ziskuchtiveho kvetinara.

xxy

ruza je dost hakliva, to ked nechas bez vody, maloktora prezije, taktiez ked ju prenasas a je zima, vtedy tiez zvadne a nemusi to byt dlho.. a cerstva asi nebola no

mate59

tam, kde ružu kúpil ju mali dlho v chladiacom boxe, bola dlho odrezaná a skladovaná,chladom umelo udržiavaná v domnelej čerstvosti.Preto zvadla.
Ak si ju chceš nechat na pamiatku, zaves ju dole kvetom a nechaj uplne uschnút, no nie na slnku,aby nevybledla.Potom do vázy bez vody.