Dlhodobé užívanie HAK a problémy s menštruáciou

Príspevok v téme: Dlhodobé užívanie HAK a problémy s menštruáciou
winki

Ahojte, už pekných 6 rokov užívam bez prestávky antikoncepciu logest. Asi pred rokom mi raz neprišla menštruácia (tehotenstvo sa nepotvrdilo), potom už bola na ďalší mesiac normálna. Teraz som mala takú menšiu menštruáciu asi v strede užívania tabletiek (skončila za 5 dní). V Sobotu som dobrala poslednú tabletku a normálna menštruácia ani nič podobné nikde (tehotenstvo je opäť vylúčené).

Na rôznych stránkach som sa dočíta, že vraj je to efekt pri dlhodobom užívaní antikoncepcie, doslova to označili za pozitívny efekt. Vraj sa zužuje a vysušuje sliznica a preto menštruácia neprichádza. Moja otázka je možno trochu od veci.....nemá to vplyv na plodnosť? Máte s tým skúsenosti?

Kvety zla

Ja si myslim ze ak znicoho nic mas pocas dlhodobeho pouzivania HAK priznaky, ktore si doteraz nemala, pozitivny efekt to nebude. Je to zvlastne ze by sa to objavilo az po siestich rokoch, ak by to malo byt nieco dobre. Ono ked je to len raz ze menzes vynecha, tak to nic strasne neznamena, ale krvacanie uprostred cyklu a potom ziadna menstruacia mi pride podozrive. Si si ista ze je tehotenstvo absolutne vylucene? Robila si si test?
Mozno by bolo fajn zajst za lekarom a porozpravat sa s nim, mozno ti bude chciet spravit nejake testy. Ako, zalezi na tom akeho mas lekara, niekto nad tym len kyvne rukou...