Problemy s vyprazdnovanim

Príspevok v téme: Problemy s vyprazdnovanim
mata1919

dobry den, mam problem s ktorym si neviem poradit. mam problem s vyprazdnovanim. bezne sa u mna stava ze nejdem na velku aj tyzden. uz som skusala jest maso so zeleninou bez priloh, potom zase vylucit maso, nic nepomohlo. kazdy den jem probiotika, spirulinu a chlorellu, skusala som uz aj activie a nic nepomohlo. ked nieco zjem citim sa strasne upchata, creva plne, picha ma v nich, boli, ale na velku sa mi nechce. ked to silim tak si akurat vytlacim zlatu zilu. nema to suvis s nejakou chorobou? alebo co by ste mi odporucili?

ujunka

ja som mala s vyprázdňovaním taky dlhšiu dobu problémy. Keď som rozmýšľala nad tým, ako sa stravujem, tak som zistila, že mám dosť veľký nedostatok vlákniny. Takže som pridala do stravy veľa zeleniny a tiež si často robím kaša z ovsených vločiek. K tomu som ešte pridala probiotiká, ktoré sú dobré na problémy s trávením. Musím povedať, že táto kombinácia mi zabrala. Na probiotika s enzýmami som už narazila taky, až spotrebujte tie čo mám, tak si ich kúpim, nech je taky vyskúšam

RNG

Najlacnejsie su pancreaticke enzymy, tj nieco podobne, ako vylucuje nas pancreas. A davka s jedlom je minimalne ekvivalent 2 gramov pancreatinu.

Laura93

ja som mávala tiez problémy s vyprazdnovaním, ale od kedy jedávam na ranajky pravidelne ovsené vlocky a potom asi tak za pol hodinku vypijem kávu s trochou mlieka (bez cukru) do hodiny som na wc

cize mne jednoznacne pomáha toto :D

a to som predtým chodila na velkú 1-2 krat do týzdna a teraz takmer kazdný den a niekedy aj dva krát za den

René

Zdravím, mal som celkom ten istý problém. Jedol som takmer všetko, ovocie zeleninu rôzne jogurty s prísadami na dobré trávenie, ale nič mi nezabralo. Potom mi známy poradil probiotiká. vyskúšal som prípravok Biopron + tráviacie enzýmy a problém bol vyriešený môžete skúsiť možno Vám taktiež pomôže.

RNG

Mikrovlaknin treba brat 15 gramov denne, cely zivot a najlepsie pestru zmes, lebo probiotika potrebuju tak isto pestru vyzivu, ako aj my.
Menujem bezne:psylium, pektiny, arabinogalactany, inulin, glucomannan atd.

lilibel

ja som mala obdobný problém ale potom mi skorošvagrina dala od Herbalifu Formulu 1 + Formula 3 to je protein a pije sa to 2-3 krat denne, po týždni užívania som chodila na WC každý deň v rovnakú hodinu :) potom som to prestala brať a to chodenie na wc sa oddialilo na každý druhý deň. Teraz to neberiem už asi rok a na wc chodím tak 2 krát do týždňa takže zase začnem ale všimla som si, že je to aj tým koľko cez deň vypijem tekutín

RNG

Na spravnu motilitu=pohyb stolice je nevyhnutny dostatok mikrovlaknin vody, trochu oleja a pravidelne dosadzanie probiotik.
Ak ti chybaju kyseliny alebo enzymy a preto telo drzi jedlo dlho, aby ho predsa len rozlozilo, tak si chybajuce musis doplnat.