Na jeden chýbajúci zub stačí zbrúsit' iba 1 vedl'ajší zub, alebo treba až 2 ?

dilmah

0vecka
No to ti poviem, dva zdravé zuby v ťahu a neviem, ako chce zubár postupovať po strhnutí mostíka. Hádam mi nevtrhne spolu s mostíkom aj tie dva zbrúsené kyptíky :D nezostane ani most, ani pilere, to by bol prúser...

0vecka

2 dilmah tak to je teda svinstvo co viem tak implantan robia na SK uz za 700 takze to sisi fakt tie 200 mohla doplatit. Som myslel ze to plati poistovna.

lautida

Multilevel ano pre mna su zuby prvorade a akakolvek nahrada je super ako byt bez zubov.Ja som chcela poradit lebo viem ze s implantatom je to riziko robi sa to na stomatochirurgii jeden zub od 500 eur a vysie takze ak to nahodou telo neprijme tak smola.

dilmah

Ja mám trojčlenný mostík. Chýbala mi stolička a zubár mi zbrúsil 2 zuby, aby mostík mohol upevniť. Cena 530 eur, zle mi ho nasadil a teraz ma čaká strhávanie. Radšej by som teraz niečo došetrila a dala si implantát.

dpk1

rika22: implantát, aj keď to stojí nejaké peniaze na viac. Si v roku 2013 nechať patlať chrup mostíkmi a šahať na zdravé zúbky...neviem či rozumné.

Multilevel: a ty chápeš rozdiel medzi korunkou na mŕtvy zlomený zub a medzi chýbajúcim zubom, ktorý je kompletne s koreňom preč? Tam toho asi zubár moc nezakorunkuje :)).

MultiLevel

urcite je mozne aj to, ze telo odmietne implantat, ale stava sa to malicko. Najma, ak clovek nahradny zub potrebuje, tak to riskne....Ani ty Lautida by si napriklad nechodila do prace a celkovo do spolocnosti bez predneho zubu...neverim tomu :) A v takom pripade by si si tiez dala nahradu.

0vecka

2 lautida jj to je pravda ja poznam tiez cloveka ktoremu telo implantat odmietlo. Isiel znova a nad ruhykrat to bolo ok.

inaq som pocul ze to odmietnutie je len v 2% pripadov.